Zupełnie mnie rozbroił ten anioł na huśtawce! Piękne rzeczy i pracochłonne. Ja tym razem trzasnęłam coś na szybko - z drewnianej bazy na kolczyki, którą wykorzystałam do ozdób na choinkę:
Wow !!! Też troszeczkę dziergam ale gdzież mnie do Twojej " monotonii ". Na bombki się jednak zawzięłam w tym roku i mam zamiar niedługo zacząc. Wyjdzie co wyjdzie ale zawsze coś :):):)
Doszłam do 6 rzędu i zrobiłam. Wszystko szło dośc ładnie ale na 7 poległam. Niby wiem jak to ma z rysunku wyglądac. W 7 rzędzie są tylko raz nawijane słupki i łańcuszek, ale nie wiedziec czemu zamiast ładnego wzoru zaczęła mi wychodzic bezkształtna plątanina. Może to przez ilośc oczek łańcuszka. Przestudiowałam wzór kilka razy i już sama nie wiem co robię źle.
Odpuściłam póki co i zaczęłam robic sopelki i dzwonki. Jak już będę mogła dodawac zdjęcia ( serwis komputerowy w drodze) to zrobię i może da się jeszcze to dorobic. Jeśli możesz to bardzo proszę o wzory gwiazdek bo mam ochotę zrobic.
Wiesz Ewuniu, że kiedyś chciałam się nauczyć szydełkowania ? Niestety moje paluchy robiły się koślawe i sztywne. Poniosłam porażkę. Twoje cudeńka są na prawdę śliczne.
Właśnie jestem na etapie raczej wymyślania niż robienia :) Zainspirował mnie ten koszyczek z mikołajkami w czapeczkach, fajny pomysł :)Takie to troszkę inne i prze pocieszne :)
Zaczelam robic ozdoby swiateczne a jak u Was, moze ktos ma nowe pomysly, czesc pokazalam w poscie"papierowa wiklina ",a czesc tutaj
Ja robiłam kiedyś, bombkę KARCZOCH i bombkę z nitki i jak się podobaja?
http://przepisymagdy.blogspot.com/search/label/DEKORACJE
Aniu, bombki ze sznurka śliczne, delikatne ale kolorystycznie świąteczne.
Ja mam zamiar do swojej szydełkowej z dziurami ułożyć malutkiego Jezuska na sianku :)
Bałwanek uroczy :) Zestaw choinek bardzo pomysłowy.
Pozazdrościłam i kupiłam więcej orzechów na większą choinkę - miałam robić malutką, ale zmieniłam zdanie :D
A moje ozdoby świąteczne monotonnie szydełkowe :)
Na trzecim zdjęciu kotek bardzo podobny do mojej Maszki. A szydełkowe cudeńka piękne.
Śliczna Maszeńka :)
i dziękuję
Piękne,lubię takie rzeczy z duszą.
Piękna ta monotonia.
Zupełnie mnie rozbroił ten anioł na huśtawce! Piękne rzeczy i pracochłonne. Ja tym razem trzasnęłam coś na szybko - z drewnianej bazy na kolczyki, którą wykorzystałam do ozdób na choinkę:
Wkn, jakie to śliczne! Delikatne i urocze :) jesteś kopalnią pomysłów, a do tego potrafisz je wykonać i to podziwiam najbardziej.
Cudne :-) Gwiazdeczki i aniołki bardzo mi się podobają :-)
Przepiękne, koteczek też:)
Bardzo wszystkim dziękuję :)
Ewka piekne te twoje wyroby -ja co prawda umie troszke robic szydelkiem, ale tylko takie sznureczki , zazdraszczam talentu
Wow !!! Też troszeczkę dziergam ale gdzież mnie do Twojej " monotonii ". Na bombki się jednak zawzięłam w tym roku i mam zamiar niedługo zacząc. Wyjdzie co wyjdzie ale zawsze coś :):):)
Prześliczne Ewciu, ja już nie mam cierpliwości.
A ja Makusiu jak już nie mam cierpliwości, to za szydełko się biorę :)
Ewunia zakochałam sie !!!!!!!!!!! Sa cudne !!!!
Dziękuję kokardko, kolejne się robią :)
Tak chciałam zrobic takie bombki no i poległam niestety. Chyba to jeszcze nie mój level .
Janeczko, w którym miejscu poległaś? Mogę Ci rozpisać schematy opisowo. pomoże coś?
Albo wyślę Ci proste wzory na gwiazdki. Jak zrobisz dwie osobne i połączysz je razem to można balonikiem uformować bombkę, chcesz?
Doszłam do 6 rzędu i zrobiłam. Wszystko szło dośc ładnie ale na 7 poległam. Niby wiem jak to ma z rysunku wyglądac. W 7 rzędzie są tylko raz nawijane słupki i łańcuszek, ale nie wiedziec czemu zamiast ładnego wzoru zaczęła mi wychodzic bezkształtna plątanina. Może to przez ilośc oczek łańcuszka. Przestudiowałam wzór kilka razy i już sama nie wiem co robię źle.
Odpuściłam póki co i zaczęłam robic sopelki i dzwonki. Jak już będę mogła dodawac zdjęcia ( serwis komputerowy w drodze) to zrobię i może da się jeszcze to dorobic. Jeśli możesz to bardzo proszę o wzory gwiazdek bo mam ochotę zrobic.
Janeczko, 7 rząd służy do łączenia dwóch połówek. Wyślę Ci też rozpiskę tego rzędu wieczorem.
Doszło, dziękuję bardzo.
Uśmiałam się sama z siebie. Wbiłam sobie do głowy, że mam zrobić 7 rząd i powtórzyć 6, nie pomyślałam by po prostu 6 i 6a połączyć 7.
Zatem, będzie bombka :)
Cudowne!!!
Wiesz Ewuniu, że kiedyś chciałam się nauczyć szydełkowania ? Niestety moje paluchy robiły się koślawe i sztywne. Poniosłam porażkę. Twoje cudeńka są na prawdę śliczne.
Alll, dziękuję, każdy ma swoje pasje. Ty za to robisz kulinarne cuda, potrafisz ozdobić jedzenie tak, że ja nawet nie mam takiej wyobraźni :)
Świetnie są te Twoje ozdoby! :-)
Moje ulubione patenty to właśnie bombki ze sznurka (podobne do Twoich):
Jak zrobić bombkę ze sznurka, kleju i balona (video)
i jeżyki z papieru:
Jak zrobić bombkę jeżyk (video rękodzieło)
Choinkowe jeżyki to moje dzieciństwo :) Wtedy robiliśmy je z cienkiej bibułki :)
3 stroiki w świątecznych filiżankach gotowe - jeden z nich już powędrował do nowego domku, jutro kolejny, a w niedzielę ostatni :)
Dziękuję za inspirację. Są cudownie piękne.
Jakie to cudne :)
Fajne. Drzewko miałam zakupione już wcześnie właśnie z myślą o stroiku w tym właśnie stylu.
Piękne i bardzo pomysłowe, ale jakie ładne te filiżanki:)
Przepiękne !!!!
Śliczne:)
Moje ostatnie "wypociny" ... Robi się szybko i przyjemnie ale dom wygląda jak kurnik:)
Bardzo mi się podobają choinki z piór :) jest śliczna.
Dziękuję:)
Ja miałam 2 lata temu taki różowy kurnik - fajne są takie kurniki :D
Jejku, jeszcze takiej nie widziałam, taka lekka, zwiewna biała dama. Prawdziwa piękność !!!
Ten wianek jeszcze schnie, jeszcze chyba muszę dokupić wstążeczkę w kratkę bo czegoś mi w nim brakuje....
Według mnie wstążeczka będzie dopieszczeniem tego pięknego wianka :)
Jest piękny, wstążka się przyda jako dopieszczacz, ale nie jestem pewna, czy w kratkę, czy raczej jakaś w świecących zimnych kremobeżach :)
Przepiękny!!!!!!
Dziewczyny śliczne te Waze ozdoby świąteczne., W ubiegłym roku zrobilam bałwanka
a to moja tegoroczna choinka i kilka kartek świątecznych
Podziwiam zdolności quilingowe, są prześliczne, zwłaszcza aniołki, szopki i gałązki z gwiazdeczkami :)
Cudne!
Karteczki prześliczne !!!
Ozdoby Swiateczne pojawily sie u nas jak co roku 6.XII tylko maly zarys moich ozdobek duza ilosc robiona przeze mnie
Typowo amerykańskie :) ale jest ślicznie u Ciebie :)
Śliczne ozdoby, a ta kuchnia...marzenie;)
jak z jakiegoś magazynu wnętrza :) cudnie, a kuchnia i kominek super
Dobrze to ujęłaś! :)
Piękne!!!
mlena karteczki cudowne :) Pochwalę się moimi tegorocznymi świątecznymi "wypocinami" w pracy.
Bardzo oryginalna brzozowa choinka, ale słoiki mnie powaliły. Są idealne. dobrane kolorystycznie, delikatne a zarazem bardzo wyraziste. Wspaniałe!
Mnie też się najbardziej spodobały słoiki. Są śliczne.
Ale cuda!
Właśnie jestem na etapie raczej wymyślania niż robienia :) Zainspirował mnie ten koszyczek z mikołajkami w czapeczkach, fajny pomysł :)Takie to troszkę inne i prze pocieszne :)
A ja sobie zrobiłam wianuszek:
śliczny!
Piękny w swojej prostocie :)
Piękny !
...takie tam...:)
Ale piękne smakowitości
do przedszkola na kiermasz, pierwszy raz miałam do czynienia z masą solną
Moje ozdoby.
Dopisano 13-12-17 12:02:28:
A to jeszcze inne bombki.
Dopisano 13-12-17 12:04:39:
A zapomniałam, że mam jeszcze choinkę z piernika.
Prześliczne, ale karczochy najpiękniejsze :)
Piękne,najbardziej podoba mi się bombka na trzecim zdjęciu :)
Okno w kuchni.
A aniołeczkom dorobiłam jeszcze włoski i wszystkie wyglądają tak:
Poproszę jednego skrzydlatego, są śliczne:)
:)
Gdyby bylo trochę więcej dni do świąt, to by pewnie jeszcze pocztą doleciał :)
Stroik zrobiony przez moją córkę.
Oto moje ozdoby:
Ta bombka powstała dzięki Ewce63.
Dziękuję bardzo Ewo:)
Moje dzwonki :
Powstało tez kilka aniołków,
sopelki i bombki nawijane .
Na gwiazdki zabrakło czasu niestety. Nic to jednak, za rok znów będą Święta i jak teraz zrobię będą jak znalazł.