Potrzebuje w tym roku zrobic jedzenie wygilijne szybciej ,a co za tym idzie musze je zamrozic niestety.Najbardziej mnie nurtuje temat krokietow. Czy je mrozic w panierece juz wysmazone czy takie gole z farszem? przepisu bede uzywala tego http://wielkiezarcie.com/recipe52936.html autorstwa Pani Alll:) Moze Pain Alll zajzy tu i pomoze a jak nie to prosze o jakies mile wskazowki:))))
Kasiu robię tak samo jak Ty, wyjmuję krokiety z zamrażarki, same się odmrożą, potem wkładam do piekarnika z termoobiegiem i odgrzewam, są pyszne i chrupiące:)
Nie zauważyłam wcześniej tematu. Krokiety można zamrozić , ale bez panierki. Możesz je odmrozić np. we wigilię rano ( albo poprzedniego dnia wieczorem) i usmażyć. Później połóż na każdy krokiecik odrobinkę masła ( taką zimną strużynę, czyli jakbyś strugała zamiast ziemniaka masło) i całość włóż do piekarnika 20 minut. przed podaniem.
Witam Panie i Panow
Pytanie pewnie juz oklepane ale co tam:)
Potrzebuje w tym roku zrobic jedzenie wygilijne szybciej ,a co za tym idzie musze je zamrozic niestety.Najbardziej mnie nurtuje temat krokietow. Czy je mrozic w panierece juz wysmazone czy takie gole z farszem? przepisu bede uzywala tego http://wielkiezarcie.com/recipe52936.html autorstwa Pani Alll:) Moze Pain Alll zajzy tu i pomoze a jak nie to prosze o jakies mile wskazowki:))))
Pozdrawiam Serdecznie
Ja zamrażam już wysmażone i nic się z nimi nie dzieje po rozmrożeniu.
Rozmrożone krokiety odgrzewam w piekarniku.
Ja robię identycznie!!!
Kasiu robię tak samo jak Ty, wyjmuję krokiety z zamrażarki, same się odmrożą, potem wkładam do piekarnika z termoobiegiem i odgrzewam, są pyszne i chrupiące:)
A nie odpada Tobie panierka?
Nie, nie odpada, tak mi jest wygodniej i nie muszę pryskać kuchni tłuszczem , przy odsmażaniu:)
Interesujące, zrobię tak kilka krokietów na próbę.
Panierka nie odpada,nic się z nimi nie dzieje, odgrzewane w piekarniku nie tracą ani na jakości ani na smaku.
Panierka nie odpada,nic się z nimi nie dzieje, odgrzewane w piekarniku nie
Dokładnie, robię tak samo:)tracą ani na jakości ani na smaku.
Zamrozić bez panierki, dzień przed smażeniem wyjąć z zamrażalki i schować w lodówce. Jak się rozmrożą panierować i usmażyć.
Dokładnie też tak robię ...
Ok
Dzieki wielkie:)
Nie zauważyłam wcześniej tematu. Krokiety można zamrozić , ale bez panierki. Możesz je odmrozić np. we wigilię rano ( albo poprzedniego dnia wieczorem) i usmażyć. Później połóż na każdy krokiecik odrobinkę masła ( taką zimną strużynę, czyli jakbyś strugała zamiast ziemniaka masło) i całość włóż do piekarnika 20 minut. przed podaniem.
Jestem Alll nie Pani ;)))
Również pozdrawiam i życzę powodzenia.
Ja też zamrażam bez panierki
ja też w panierce zamrażam i odgrzewam w piekarniku