W moim domu robiło się tylko żeberka w sosie. Natomiast ja bym chciała zrobić takie pieczone, lekko pikantne. Raz robiłam wg jednego przepisu i wyszły twarde, pływały w tłuszczu. Pomóżcie i rzućcie jakiś rewelacyjny przepis.
Moja marynata pochodzi od karkówki ale doskonale sprawdza się w żeberkach soute .
Ketchup pikantny + miód + czosnek . Proporcje ustala Twoje kupki smakowe , Sztuki żeber zanim zanurzę w marynacie potraktuje w soli , pieprzu i papryce słodkiej i odrobinkę w płatkach chili .
Piekę w rękawie 180 C ok . 40 min .. następnie 15 - 20 min rozcinam niech się pięknie zarumienią .
Tak upieczone są zawsze soczyste , aromatyczne a i małe ziemniaki pieczone wspólnie dają super smak .
Ja robię podobnie, z tym, że piekę w naczyniu żaroodpornym, w sosie pomidorowo-miodowym są naprawdę dobre, tu przepis http://www.przepisymagdy.blogspot.com/search/label/mi%C4%99so%20wieprzowe
coś ostatnio nie mam czasu na wstawianie na wielkim żarciu przepisówa już mi się dużo naskładało.
Ja robię podobnie, z tym, że piekę w naczyniu żaroodpornym, w sosie pomidorowo-miodowym są naprawdę dobre, tu przepis http://www.przepisymagdy.blogspot.com/search/label/mi%C4%99so%20wieprzowe coś ostatnio nie mam czasu na wstawianie na wielkim żarciu przepisówa już mi się dużo naskładało.
Robię podobnie , tylko zamiast przecieru pomidorowego dodaję keczup i sos sojowy i piekę 2godz w 180st. W naczyniu żaroodpornym z przykrywką . Są mięciutkie i rozpływają się w ustach . Tak samo robię karkówkę
To składaj szybciutko - bardzo lubię żeberka (tak naprawdę, to od lat usiłuję być wegetarianką ze względu na ulubienie zwierząt, tylko mi kurna felek kicha wychodzi i mam wieczne wyrzuty sumienia:/)
W moim domu robiło się tylko żeberka w sosie. Natomiast ja bym chciała zrobić takie pieczone, lekko pikantne. Raz robiłam wg jednego przepisu i wyszły twarde, pływały w tłuszczu. Pomóżcie i rzućcie jakiś rewelacyjny przepis.
Madziu !
Sztuka jest kupić młode , mięsne żeberka ...
Moja marynata pochodzi od karkówki ale doskonale sprawdza się w żeberkach soute .
Ketchup pikantny + miód + czosnek . Proporcje ustala Twoje kupki smakowe , Sztuki żeber zanim zanurzę w marynacie potraktuje w soli , pieprzu i papryce słodkiej i odrobinkę w płatkach chili .
Piekę w rękawie 180 C ok . 40 min .. następnie 15 - 20 min rozcinam niech się pięknie zarumienią .
Tak upieczone są zawsze soczyste , aromatyczne a i małe ziemniaki pieczone wspólnie dają super smak .
Też tak robię
Ja robię podobnie, z tym, że piekę w naczyniu żaroodpornym, w sosie pomidorowo-miodowym są naprawdę dobre, tu przepis http://www.przepisymagdy.blogspot.com/search/label/mi%C4%99so%20wieprzowe
coś ostatnio nie mam czasu na wstawianie na wielkim żarciu przepisówa już mi się dużo naskładało.
Ja robię podobnie, z tym, że piekę w naczyniu żaroodpornym, w sosie
Robię podobnie , tylko zamiast przecieru pomidorowego dodaję keczup i sos sojowy i piekę 2godz w 180st. W naczyniu żaroodpornym z przykrywką . Są mięciutkie i rozpływają się w ustach . Tak samo robię karkówkępomidorowo-miodowym są naprawdę dobre, tu przepis
http://www.przepisymagdy.blogspot.com/search/label/mi%C4%99so%20wieprzowe coś
ostatnio nie mam czasu na wstawianie na wielkim żarciu przepisówa już
mi się dużo naskładało.
To składaj szybciutko - bardzo lubię żeberka (tak naprawdę, to od lat usiłuję być wegetarianką ze względu na ulubienie zwierząt, tylko mi kurna felek kicha wychodzi i mam wieczne wyrzuty sumienia:/)
Mój mężuś uwielbia takie http://wielkiezarcie.com/recipe103294.html :)