Forum

Kuchenne porady

Sernik krakowski

  • Autor: pasia50 Data: 2013-12-21 21:07:56

    Zdecydowałam że chyba upiekę sernik krakowski,ale jest tyle przepisów.Nie mogę się zdecydować który wybrać.Czy moge użyc całe jajka bez ubijania piany ?

    Zdrowych i spokojnych Świąt

  • Autor: megi65 Data: 2013-12-21 21:54:52

    Białka dają puszystość każdej masie i ciastu . Nie lubisz ubijać czy idziesz na minimalizm pracy ?

  • Autor: pasia50 Data: 2013-12-21 22:03:19

    Jak piekę sernik z całymi jajkami,to mi nie opada jest równy jak stół.

  • Autor: Mama AZK Data: 2013-12-22 07:49:29

    Wczoraj ktoś mi powiedział, ze jeśli sernik wstawi się do zimnego piekarnika, to po upieczeniu nie opadnie. Muszę to sprawdzić, bo zwykle nagrzewam piekarnik przed wstawieniem do niego sernika...

  • Autor: megi65 Data: 2013-12-22 08:50:08

    Koniecznie muszę spróbować : całe jajca i zimny piekarnik .. o wynikach poinformuję Was .

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2013-12-22 12:15:57

    Własnie robię sernik , bardzo mnie zainteresowały te całe jajka i zrobię , tak jak zasugerowałaś, wyczytałam jeszcze , żeby piec sernik w 130 st c, potem trochę podkręcić.Biorę się, zobaczymy co z tego wyjdzie:)

  • Autor: eweco Data: 2013-12-22 13:27:43

    Ja mam sernik krakowski w którym białka ubija się osobno.

    Ja tez życzę Wam wszystkim zdrowych i pogodnych Świąt.

    A w prezencie ode mnie tegoroczna moja choinka z piernika.

  • Autor: Zuzanna248 Data: 2013-12-22 19:50:53

    Moja przyjaciółka wszystkie ciasta wkłada do zimnego piekarnika i twierdzi, że tak jest dobrze.

Przejdź do pełnej wersji serwisu