Zdecydowałam że chyba upiekę sernik krakowski,ale jest tyle przepisów.Nie mogę się zdecydować który wybrać.Czy moge użyc całe jajka bez ubijania piany ?
Wczoraj ktoś mi powiedział, ze jeśli sernik wstawi się do zimnego piekarnika, to po upieczeniu nie opadnie. Muszę to sprawdzić, bo zwykle nagrzewam piekarnik przed wstawieniem do niego sernika...
Własnie robię sernik , bardzo mnie zainteresowały te całe jajka i zrobię , tak jak zasugerowałaś, wyczytałam jeszcze , żeby piec sernik w 130 st c, potem trochę podkręcić.Biorę się, zobaczymy co z tego wyjdzie:)
Zdecydowałam że chyba upiekę sernik krakowski,ale jest tyle przepisów.Nie mogę się zdecydować który wybrać.Czy moge użyc całe jajka bez ubijania piany ?
Zdrowych i spokojnych Świąt
Białka dają puszystość każdej masie i ciastu . Nie lubisz ubijać czy idziesz na minimalizm pracy ?
Jak piekę sernik z całymi jajkami,to mi nie opada jest równy jak stół.
Wczoraj ktoś mi powiedział, ze jeśli sernik wstawi się do zimnego piekarnika, to po upieczeniu nie opadnie. Muszę to sprawdzić, bo zwykle nagrzewam piekarnik przed wstawieniem do niego sernika...
Koniecznie muszę spróbować : całe jajca i zimny piekarnik .. o wynikach poinformuję Was .
Własnie robię sernik , bardzo mnie zainteresowały te całe jajka i zrobię , tak jak zasugerowałaś, wyczytałam jeszcze , żeby piec sernik w 130 st c, potem trochę podkręcić.Biorę się, zobaczymy co z tego wyjdzie:)
Ja mam sernik krakowski w którym białka ubija się osobno.
Ja tez życzę Wam wszystkim zdrowych i pogodnych Świąt.
A w prezencie ode mnie tegoroczna moja choinka z piernika.
Moja przyjaciółka wszystkie ciasta wkłada do zimnego piekarnika i twierdzi, że tak jest dobrze.