Forum

Kuchenne porady

Mrożenie uszek i pierogów surowych czy ugotowanych?

  • Autor: pysia_1 Data: 2013-12-22 13:02:02

    Witam , mam takie pytanie jak lepiej mrozić uszka i pierogi z grzybami wigilijne surowe czy obgotowane????

  • Autor: krysztalek21 Data: 2013-12-22 13:17:26

    Myślę, że najlepiej surowe. Bynajmniej ja tak zawsze robię, bo pierogi/uszka nie skleją się. Pozdrawiam

  • Autor: boroweczka25 Data: 2013-12-22 13:17:44

    Ja mrożę surowe. Układam na deseczce i do zamrażaki, jak zamarzną przekładam do woreczka. Gotuję zamrożone.

  • Autor: Monia1805 Data: 2013-12-22 13:29:07

    Lekko podgotowuję, potem moczę w oleju i jak ostygną to siup do woreczka i do zamrażarki. Przed podaniem jeszcze takie zamrożone wrzucam na wrzącą wodę i chwilkę gotuję

  • Autor: pysia_1 Data: 2013-12-22 13:32:06

    Wielkie dzięki, chyba je też lekko podgotuje i wówczas zamroże

  • Autor: as Data: 2013-12-22 15:32:34

    zamrożone wrzucam na wrzącą
    wodę i chwilkę gotuję

    Chwilę tzn ile?

  • Autor: Monia1805 Data: 2013-12-23 21:18:42

    Napewno aż wypłyną, a ile dokładnie to nie wiem, to tak na oko

  • Autor: as Data: 2013-12-23 22:52:46

    Taka odpowiedź mi wystarczy, że do wypłynięcia.

  • Autor: marzena89gb Data: 2013-12-22 14:05:31

    Zawsze najpierw gotuję , potem mrożę

  • Autor: mama3 Data: 2013-12-22 16:28:21

    Ja zawsze mrożę surowe. Po co sobie dokładać pracy i obgotowywać- podwójna robota...

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2013-12-22 17:12:44

    Ja też:)

  • Autor: mggi63 Data: 2013-12-22 18:07:51

    Mrożę gotowane i nigdy się nie sklejają.

Przejdź do pełnej wersji serwisu