Forum

Kuchenne porady

Rybka Limanda

• Autor: hanah30 Data: 2013-12-22 14:44:00

Mam pytanie czy ktoś może tę rybkę przyrządzał.Mam zamiar zrobić w galarecie ale jak zrobić dobrą galaretę do filecików mrożonych?Proszę pomóżcie.

• Autor: Mama - Różyczki Data: 2013-12-22 15:07:21

Ja najlepiej lubię galaretę na wywarze warzywnym, jak się ugotuje, to dokładnie przecedzam, przez sitko , a potem przez gazę.Do wrzącego  wywaru,dokładam suchą żelatynę i dokładnie rozpuszczam, doprawiam sokiem z cytryny, solą, pieprzem i odrobiną cukru.Jak zaczyna lekko tężeć , to zalewam rybę, rybka jest bardzo smaczna i klarowna:)

• Autor: majolika Data: 2013-12-22 15:46:04

Uuuu, limada to moja ulubiona. To rodzaj płaszczki, jakby flądry, czy turbota. Ale o wiele smaczniejsza. Polecam ja po prostu usmażyć saute' na dobrym pachnącym oleju, np na literę "K"))) W galarecie jej nie robiłam, szkoda jej psuć)) .Wiesz, jaka to jest droga ryba w innych krajach? A fileciki mrożone przecież najpierw rozmrażasz, przygotowujesz, to galareta, na logike taka sama, jak w innych rybnych potrawach. Auszpik. Pozdrawiam.

• Autor: hanah30 Data: 2013-12-22 17:02:34

Właśnie o to mi chodziło rybkę podsmażę delikatnie i w auszpik to jest życzenie moich domowników.

• Autor: hanah30 Data: 2013-12-23 23:27:25

to jest moja rybka kolorowa limanda saute w auszpiku z żurawiną.

Usmażyłam na O z odrobiną masła dla aromatu i użyłam gotowej żelatyny z przyprawami dodatki to kukurydza groszek marchewka żurawin świeża .Dziękuję bardzo za poradę a rybka hmm jeszcze jestem w niebie taka dobra.Gdybym ją ugotowała fakt straciła by wiele na smaku, jeszcze raz dziękuję.

Mamo-Różyczki dziękuję za przepis na galaretę.

Przejdź do pełnej wersji serwisu