Mój też pękł,ale jak dobrze zastygł, to mało teraz widać te pęknięcia, będę lukrować jutro:) Możesz go polukrować białym lukrem z sokiem z cytryny, polewą czekoladową i posypać lekko wiórkami kokosowymi, lub polewą owocową z dodatkiem żelatyny :)
czekolada nie zakryje pęknięć, tylko wleci w te szpary, najlepiej ubić kremówkę 400 g z fixem posmarować po serniku i polać musem truskawkowym i wygląd i smak)))) przepis u mnie na blogu
Rety, ja taka odważna nie jestem, by ciepły sernik odwracać do góry nogami.!!
A niech sobie jest pęknięty. Smaku mu to nie odejmuje. Polałabym delikatnie lukrem i ...kochani taki miał wyjść! - zawsze tak mówię, gdy cos odbiega od oryginału. Z biegiem czasu przestałam sie przejmowac drobiazgami, czego i Tobie życzę
Czym udekorować pęknięty sernik? Wiem, że to nie jest poważny problem ale może znacie jakieś sposoby czym takie pęknięcie choć trochę ukryć.
polewą czekoladową
Mój też pękł,ale jak dobrze zastygł, to mało teraz widać te pęknięcia, będę lukrować jutro:) Możesz go polukrować białym lukrem z sokiem z cytryny, polewą czekoladową i posypać lekko wiórkami kokosowymi, lub polewą owocową z dodatkiem żelatyny :)
Może faktycznie poczekam i udekoruję dziś ale czy mogę prosić o przepis na polewę owocową? Tak na przyszłość.
http://mojepasjekrakow.blogspot.com/2012/02/fruzelina-owocowa.html
czekolada nie zakryje pęknięć, tylko wleci w te szpary, najlepiej ubić kremówkę 400 g z fixem posmarować po serniku i polać musem truskawkowym i wygląd i smak)))) przepis u mnie na blogu
www.przepisymagdy.blogspot.com
polewa czekoladowa, a na to dość obficie płatki migdałowe
Mój sernik też pękł , zawsze jak pęknie to jeszcze ciepły odwracam na pół godziny do góry nogami i pęknięć nie widać
Rety, ja taka odważna nie jestem, by ciepły sernik odwracać do góry nogami.!!
A niech sobie jest pęknięty. Smaku mu to nie odejmuje. Polałabym delikatnie lukrem i ...kochani taki miał wyjść! - zawsze tak mówię, gdy cos odbiega od oryginału. Z biegiem czasu przestałam sie przejmowac drobiazgami, czego i Tobie życzę
Smacznego ciasta i Wesołych Świat!