Forum

Kuchenne porady

sztućce z lidla

• Autor: rdzina Data: 2013-12-26 21:21:57

Witam ,potrzebuję porady ,widziałam ostatnio w Lidlu sztućce , łyżki ,widelce ,noże ,i łyżeczki wszystkiego po 6 sztuk ładne, może widelce za długie... cena chyba ok 90 zł ma ktoś z was taki komplet zastanawiam się nad kupnem ,ale nie wiem czy warto w domu mam Gerlacha. Szukałam na forum ,ale odnośnie ''Lidloskich ''sztućców nic nie znalazłam, wiec do Was kochani prośba jeżeli ktoś ma proszę o opinię.

• Autor: Eliswie Data: 2013-12-26 22:33:20

Witaj, nie znam sztuccy z Lidla, ale wiem z doswiadczenia, ze powinna byc to stal szlachetna. Szukaj tez na opakowaniu symbolu 18/10, tylko takie sztucce mozesz bezkarnie wlozyc do zmywarki. Produkty ze stali szlachetnej o symbolu 18/0 sa moim zdanie znacznie gorszej jakosci, a conajmniej wymagaja wiekszej pielegnacji. Wlozone do zmywarki dostaja rdzawych plam. Pozdrawiam serdecznie. Ela

• Autor: rdzina Data: 2013-12-27 13:57:01

Dziękuję, na pewno będę sprawdzać symbol na opakowaniu o tym nie wiedziałam jedyny'' test'' o którym słyszałam to jeżeli wygnę małą łyżeczkę do herbaty w palcach to takich sztućców się nie kupuje .Nie mam zmywarki sprzedałam nigdy nie używałam ,moja kuchnia takiego cuda nie pomieści chyba że ktoś opatentuje ściany z gumy

• Autor: Alicja9 Data: 2013-12-27 16:50:35

Mam z Lidla już kilka lat używam codziennie i są super. To niemiecki wyrób dlatego kupiłam - polecam.

• Autor: e_ra Data: 2013-12-30 14:00:45

Nie znam sztućców z Lidla natomiast wiem, że symbol 18/10, czy 18/0 to zawartość podstawowych pierwiastków chromu i niklu. Jestem dość mocno przewrażliwiona na nikiel, więc zwracam uwagę w zasadzie bardziej na te symbole. Swoje sztućce staram się również zmywać ręcznie, domownicy swoje "piorą" w zmywarce.

Więcej na temat "Jak kupować sztućce":

http://www.jakkupowac.pl/artykul/475/jak-kupowac-sztucce.html/strona2#2-1

Polecam :)

• Autor: rdzina Data: 2013-12-30 18:27:46

Wielkie dzięki dobrze wiedzieć ,ja mam takie z ubiegłego wieku, jakościowo super ale chcę coś nowego ,teraz to trzeba wiedzieć co kupić żeby służyło długo i oko cieszyło .

Przejdź do pełnej wersji serwisu