Forum

Kuchenne porady

Łosoś :)

  • Autor: megi65 Data: 2013-12-29 08:50:58

    Mam mały dylemat , nie pytam czy można mrozić , bo wszystko prawe zamarza ale w jakim stanie będą płaty łososia wędzonego po rozmrożeniu . Mam możliwość zakupić pyszne płaty wędzonego norweskiego łososia , jednak dopiero w lutym chciałabym na spotkaniu towarzyskim zaserwować .. Nigdy do tej pory nie nie mroziłam , zawsze od ręki zjadaliśmy. A jak Wy sądzicie ? Czekam na Wasze doświadczenia ..

  • Autor: mggi63 Data: 2013-12-29 09:18:09

    Ja nie eksperymentowałam w tym kierunku.Ale Megi, kobietko zamroź na próbę kawałek i zobaczysz czy jest ok czy też bleee

  • Autor: megi65 Data: 2013-12-29 09:56:48

    Małgoś Moja Droga .. takie eksperymenta na blee to ja mogę na mące , jajcach i margarynie zrobić a nie na szlachetnym '' ososiu ''. Gdyby miał wylądować w koszu na śmieci to byłaby kuchenna klęska z żałobą .

  • Autor: krysta Data: 2013-12-29 09:38:04

    Megi,ja dzielę na porcje i mrożę.Po rozmrożeniu jest ok.Też początkowo mialam dylemat mrozić czy nie,ale taki płat waży ponad kg a ja przeważnie robię sałatkę i zużywam 20-30 dkg.Myślę że możesz śmiało zamrozić.Pozdrawiam .

  • Autor: megi65 Data: 2013-12-29 09:53:50

    Krysto a więc mrozić , rozmrozić i .. serwować przyjaciołom . Dziękuje bardzo .. Pozdrawiam serdecznie .

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2013-12-29 10:00:29

    Łososia nie mroziłam, ale mroziłam wędzonego węgorza i makrele, po rozmrożeniu były pyszne:)

  • Autor: megi65 Data: 2013-12-29 10:02:22

    Suuper .. Mamo - Różyczki czyli spokojnie zmrażam i rozmrażam .

  • Autor: Rzymianka Data: 2013-12-29 10:23:04

    Bardzo ważny jest sposób rozmrażania. Najlepiej zamrożoną rybę rozmrażać w lodówce. Im wolniej się rozmraża, tym jest lepsza.

  • Autor: megi65 Data: 2013-12-29 10:29:09

    Dziękuję za cenną uwagę , na pewno skorzystam . ))

  • Autor: kryska Data: 2013-12-29 23:09:27

    My zawsze zamrazamy i po rozmrozeniu jest ok. A najlepiej rozmnazac w lodowce tak jak torzymianka napisala.

  • Autor: megi65 Data: 2013-12-30 08:29:37

    Dziękuje Wam Drogie Koleżanki za wszystkie cenne sugestie . Jesteście nieocenionym żródłem informacji i porad kuchennych .

    Makusiu czyń swoją powinność , zamykaj łososiowy watek .

  • Autor: Wkn Data: 2014-01-07 12:06:34

    Nie widzę sensu zamykać - wątek nie jest za długi, a może ktoś w przyszłości przyłączy się ze swoimi spostrzeżeniami :)

  • Autor: bogdzia Data: 2014-01-07 17:08:37

    Właśnie zainspirowana tym wątkiem sprawdziłam czy można mrozić wędzonego łososia. Otóż, nic nie stracił na urodzie i smaku po rozmrożeniu, więc spokojnie zamrażaj Megi, skoro masz okazje kupić tę smaczną rybę. 

  • Autor: megi65 Data: 2014-01-08 08:32:42

    Jak już Bogdzia zbadała  '' ososia zwędzonego '' to ja mogę już całkiem spokojnie zamrażać .. )))

  • Autor: bogdzia Data: 2014-01-08 13:53:11

    Możesz spokojnie działać

Przejdź do pełnej wersji serwisu