Forum

Kuchenne porady

Pierogi

  • Autor: helgol Data: 2014-01-01 20:21:30

    Mam pytanko - czy moge zostawic nieugotowane pierogi do nastepnego dnia, czy przypadkiem nie pozlepiaja mi sie?

  • Autor: gabigold Data: 2014-01-01 20:35:28

    Albo możesz zamrozić albo jednak lekko obgotować w wodzie z olejem :)wtedy się nie posklejają:)

  • Autor: helgol Data: 2014-01-01 20:44:36

    Albo możesz zamrozić albo jednak lekko obgotować w wodzie z olejem :)wtedy
    się nie posklejają:)

    Dziekuje za odpowiedz, to wiem tyle, ze zrobilam je dzis i myslalam czy do jutra do poludnia wytrzymaja bez gotowania.

  • Autor: piszczalka Data: 2014-01-01 21:01:07

    Przed swietami uszka tak zostawilam na noc z braku miejsca w zamrazalce, mam chlodno w kuchni, ulozylam je na sciereczce i przyrylam je rowniez sciereczka. Na drugi dzien samego rana, moglam kolejna partie uszek zamrozic. Byly ok.

  • Autor: helgol Data: 2014-01-01 21:46:03

    Dziekuje bardzo za odpowiedz mysle, ze moje pierogi wytrzymaja do jutra, ciasto jest calkiem ok jak narazie nic sie nie dzieje dobrze posypalam maka.

  • Autor: Klaudia.o Data: 2014-01-04 12:30:32

    Ja mam inne pytanie- czy farsz do pierogów ruskich można przygotować dzień wcześniej? Czy nie wyschnie za bardzo i nie ściemnieje?

  • Autor: trylobicik Data: 2014-01-04 13:27:37

    W lodówce nie ściemnieje. W wigilię zostało nam sporo farszu do ruskich pierogów, wsadziłam do lodówki i dopiero w drugi dzień świąt lepiliśmy resztę. Nadzienie było ok.

  • Autor: as Data: 2014-01-04 15:15:07

    Zależy od ziemniaków. Są gatunki które ściemnieją, a są takie które nie. Jak Ci się nie śpieszy i masz zawsze ten sam gatunek ziemniaków to na próbę daj do lodówki trochę ziemniaków tłuczonych i zobacz jak Twoje będą wyglądać. Ja osobiście lubię ciepły farsz więc gdy muszę przygotować dzień wcześniej to nie dodaje tylko sera białego. Na drugi dzień podgrzewam np w piekarniku trochę. Dodaje ser i farsz gotowy.

  • Autor: kasiachodziez Data: 2014-01-05 20:08:07

    U mnie w domu bardzo często robiło się farsz do ruskich dzień wcześniej, nigdy nic się z nim nie działo.

  • Autor: GosiaAga Data: 2014-01-01 21:09:32

    Dużo zależy od ciasta, bo czasem jest rozpływające się i do rana mogą się przykleić, ewentualnie dobrze posypać mąką ściereczkę

  • Autor: helgol Data: 2014-01-01 21:43:06

    Dziekuje za odpowiedz ciasto jest ok. jak narazie nic sie nie dzieje chyba zaryzykuje.

Przejdź do pełnej wersji serwisu