Forum

Rozmowy wolne i frywolne

maszyna do szycia-pomocy

• Autor: rybcia125 Data: 2014-01-16 17:56:54

Od dłuższego czasu noszę się z zamiarem kupienia maszyny do szycia, przeczytałam wiele opinii różnych maszyn ale potrzebuję porady. Do wyboru w ramach mojego budżetu mam JANOME E1015 lub SINGER 8280. Może ktoś podpowie która będzie lepsza?

• Autor: eweco Data: 2014-01-16 19:49:12

Ponoć singerki są dobre, ale ja mam już drugą firmy Łucznik.

• Autor: attena07 Data: 2014-01-16 20:14:30

Moja mama też ma  łucznik . Ale skoro masz wybrać , to singer pewniejsza firma , choć teraz niczego nie można być pewnym . Zazwyczaj po okresie gwarancji sprzęt szwankuje . Ale może niech wypowiedzą się osoby które mają te maszyny.

• Autor: attena07 Data: 2014-01-16 20:14:31

Moja mama też ma  łucznik . Ale skoro masz wybrać , to singer pewniejsza firma , choć teraz niczego nie można być pewnym . Zazwyczaj po okresie gwarancji sprzęt szwankuje . Ale może niech wypowiedzą się osoby które mają te maszyny.

• Autor: mariateresa Data: 2014-01-16 22:56:35

Zalezy co szyjesz,  ile szyjesz ........   w jednym domu maszyna jest po to,  zeby z takimi bzdurami jak obszycie zaslonek,  firaneczek,  serweteczek  itp  nie biegac do krawcowej,  a w innym domu naprawde  szyje sie  odziez  -  wtedy juz warto zainwestowac,  chociaz  kiedys  krawcowe bazowaly tylko na radomskich  Lucznikach lub starych,  niezniszczalnych Singerach  ( metalowe czesci )  a owerlocki  chyba  nie byly w prywatnym  -  "amatorskim"  posiadaniu.

Ja mam juz 10 - ty rok  Toyote -  i jest mi bardzo posluszna.  W mojej  rodzinie sa Luczniki -  i jeden nawet niezle  zarabia ......   Pozdrawiam,  i zycze udanego ( ale nie wybujalego )  zakupu !

• Autor: bettybez Data: 2014-01-16 23:17:33

Mając taki wybór, zdecydowanie Janome (szyłam na dwóch), ale poczytaj też http://longredthread.wordpress.com/2013/04/25/dobre-tanie-maszyny-do-szycia-dla-poczatkujacych/

Przejdź do pełnej wersji serwisu