Forum

Kuchenne porady

Pakować próżniowo mięso - proszę o szybką radę?

  • Autor: krysztalek21 Data: 2014-01-16 19:13:19

    W sobotę z rana wyjeżdżamy i zastanawiam się czy już dziś spakować próżniowo mięso czy lepiej poczekać do jutra? Mięso kupiłam już dziś bo jutro nie będę miała czasu.

  • Autor: megi65 Data: 2014-01-16 19:24:59

    Pakuj , pakuj ja tak każdą wędlinę '' przemycam '' . Mięsa jeszcze nie ale jeśli musiałabym to tylko w vakum !

  • Autor: krysztalek21 Data: 2014-01-16 19:31:35

    Wędlinę spakowałam, bo już to wcześniej robiłam. Potem wrzucam do zamrażarki i do końca roku mam polską wędlinę, ale mięsa nie, więc się waham. No tak mi się wydaje, że lepiej mięso się będzie trzymało w worku próżniowym niż luzem w lodówce. A mrozić chcę dopiero na miejscu, więc w sobotę późnym wieczorem.

  • Autor: RudaAnka Data: 2016-02-09 12:25:56

    Mięsko jest super jak się je zapakuje próżniowo. Uwielbiam ten sposób. Jeśli ktoś się jeszcze zastanawia nad kupnem to polecam najlepszą jakość http://pakowarki-henkelman.pl/

  • Autor: mggi63 Data: 2016-02-09 12:37:39

    Co Ty nie  powiesz...ale raklama dźwignią handlu 

  • Autor: marzena89gb Data: 2014-01-16 20:03:06

    Niewiem dokładnie , ale mięso surowe pakowane próżniowo powinno wytrzymać jakiś tydzień, skoro w sobotę masz je mrozić to śmiało możesz to zrobić już dzisiaj

  • Autor: krysztalek21 Data: 2014-01-16 20:10:36

    Dziękuję za rady. Mięso spakowane, mam nadzieje, że będzie OK.

  • Autor: Herbaciana Data: 2014-01-17 09:56:58

    Moja szwagierka zawsze zabiera mięso zapakowane próżniowo i włożone do styropianowego pojemnika.Latem tylko dobrze schładza.Nigdy nic się nie zepsuło,a podróż trwa dwa dni.Szczęśliwej podróży życzę.

Przejdź do pełnej wersji serwisu