Znalazłam bardzo fajny przepis na przystawkę. Niestety osoba , która ten przepis wstawiła dała niekompletny opis jego przyrządzenia. Jest to przepis z innej strony , bo na stronie WŻ to się raczej nie zdarza. Mam więc prośbę do osób z WŻ . Czy ktoś może coś takiego robił i może mi podać cały przepis? To ten przepis : http://mniami.pl/przepis,3526,zawijana-szynka-z-serem.html.
Witaj.Zerknęłam na tę stronę.Ten "przepis" to jedno wielkie nieporozumienie.To tak,jakby napisał,żeby położyć kiełbasę na chleb i masz kanapkę.Po jaka cho...ę tam masło,tez trudno zgadnąć.Mam nadzieję,że nie sugerowałaś się zdjęciem,bo pasuje do opisu jak "piernik do wiatraka".
Jeśli chcesz jakieś proste "zawijaski",musisz uruchomić wyobrażnię.Możesz zrobić z różnych gatunków sera,z szynki,szynki konserwowej,salami.Oprócz tego możesz w nich zawinąć np.pasek papryki czerwonej (ma być chrupiąca i soczysta),odsączone z zalewy-kukurydza z puszki (młodziutkie kolby),papryka marynowana,ćwiartka ogórka konserwowego czy kiszonego,twarożek czy jajko na twardo utarte z chrzanem,listek cykorii czy sałaty rzymskiej,kawałek mango itp,itd.
Możesz też pokusić się o zrobienie rolady z sera żółtego-przepisy znajdziesz i na WŻ.Taki ser odpowiedniego kształtu podgrzewa sie w dość gorącej wodzie (najlepiej w woreczku foliowym),aż stanie się miękki i da się rozwałkować.W międzyczasie trzeba przygotować farsz,jaki lubisz.Ser wyjąć,rozwałkować tak,żeby dał się zwinąć w roladę,rozprowadzić nadzienie,zwinąć ciasno(i owinąć np folią ) i wystudzić.To tak w skrócie.
Zasugerowałam się własnie zdjęciem. Bardzo apetycznie to wyglądało. Dziękuję za podsunięcie pomysłów. Moja wyobraźnia już zaczyna działać. Jeszcze raz dziękuję.
Moja koleżanka podała kiedyś szynkę nie wędzoną ( prostokątną ), smarowaną samym chrzanem lub serkiem chrzanowym, na środku kładła szparaga białego, ze słoika z zalewy i to zwijała w rulonik. Podała na liściach sałaty.
Fajnie wyglądają. Zresztą te inne przystawki też apetycznie się prezentują. Tyle, że nie wiem co to jest to coś prostokątnego z zielonym środkiem koło jajek.
Znalazłam bardzo fajny przepis na przystawkę. Niestety osoba , która ten przepis wstawiła dała niekompletny opis jego przyrządzenia. Jest to przepis z innej strony , bo na stronie WŻ to się raczej nie zdarza. Mam więc prośbę do osób z WŻ . Czy ktoś może coś takiego robił i może mi podać cały przepis? To ten przepis : http://mniami.pl/przepis,3526,zawijana-szynka-z-serem.html.
Witaj.Zerknęłam na tę stronę.Ten "przepis" to jedno wielkie nieporozumienie.To tak,jakby napisał,żeby położyć kiełbasę na chleb i masz kanapkę.Po jaka cho...ę tam masło,tez trudno zgadnąć.Mam nadzieję,że nie sugerowałaś się zdjęciem,bo pasuje do opisu jak "piernik do wiatraka".
Jeśli chcesz jakieś proste "zawijaski",musisz uruchomić wyobrażnię.Możesz zrobić z różnych gatunków sera,z szynki,szynki konserwowej,salami.Oprócz tego możesz w nich zawinąć np.pasek papryki czerwonej (ma być chrupiąca i soczysta),odsączone z zalewy-kukurydza z puszki (młodziutkie kolby),papryka marynowana,ćwiartka ogórka konserwowego czy kiszonego,twarożek czy jajko na twardo utarte z chrzanem,listek cykorii czy sałaty rzymskiej,kawałek mango itp,itd.
Możesz też pokusić się o zrobienie rolady z sera żółtego-przepisy znajdziesz i na WŻ.Taki ser odpowiedniego kształtu podgrzewa sie w dość gorącej wodzie (najlepiej w woreczku foliowym),aż stanie się miękki i da się rozwałkować.W międzyczasie trzeba przygotować farsz,jaki lubisz.Ser wyjąć,rozwałkować tak,żeby dał się zwinąć w roladę,rozprowadzić nadzienie,zwinąć ciasno(i owinąć np folią ) i wystudzić.To tak w skrócie.
Zasugerowałam się własnie zdjęciem. Bardzo apetycznie to wyglądało. Dziękuję za podsunięcie pomysłów. Moja wyobraźnia już zaczyna działać. Jeszcze raz dziękuję.
Trzymam kciuki.
Dziękuję.
Moja koleżanka podała kiedyś szynkę nie wędzoną ( prostokątną ), smarowaną samym chrzanem lub serkiem chrzanowym, na środku kładła szparaga białego, ze słoika z zalewy i to zwijała w rulonik. Podała na liściach sałaty.
Ciekawe. Może spróbuję, o ile uda mi się kupić szparagi w słoiku.
http://wielkiezarcie.com/recipe58891.html
Tutaj na jednej fotce widac taką szyneczkę ze szparagami:)
Fajnie wyglądają. Zresztą te inne przystawki też apetycznie się prezentują. Tyle, że nie wiem co to jest to coś prostokątnego z zielonym środkiem koło jajek.