Dostałam suma, dwie dorodne rybki już oczyszczone, pozbawione głów i wnętrzności i tak myślę co z nich przyrządzić? Nigdy z sumem nie miałam doczynienia , na chwilę obecną spoczęły w zamrażalniku. Kochani napiszcie co z nich smacznego zrobić, na WŻ znalazłam jeden przepis. Czytałam w sieci że nim się cokolwiek z niego zacznie robić należy go moczyć w mleku, inni piszą że obłożyć cebulą a jeszcze inni aby moczyć w solance. Zgłupiałam! Pomóżcie proszę.
U nas najpyszniej to najprościej. Grubsze dzwonka posolić, popieprzyć, obtoczyć w mące i na patelkę. Nic nie moczę, nie ,,cebuluję". Po prostu smacznego!
Dostałam suma, dwie dorodne rybki już oczyszczone, pozbawione głów i wnętrzności i tak myślę co z nich przyrządzić? Nigdy z sumem nie miałam doczynienia , na chwilę obecną spoczęły w zamrażalniku. Kochani napiszcie co z nich smacznego zrobić, na WŻ znalazłam jeden przepis. Czytałam w sieci że nim się cokolwiek z niego zacznie robić należy go moczyć w mleku, inni piszą że obłożyć cebulą a jeszcze inni aby moczyć w solance. Zgłupiałam! Pomóżcie proszę.
U nas najpyszniej to najprościej. Grubsze dzwonka posolić, popieprzyć, obtoczyć w mące i na patelkę. Nic nie moczę, nie ,,cebuluję". Po prostu smacznego!
Ja też lubię najbardziej rybę smażoną, lub faszerowaną w galarecie,pycha:)