Forum

Kuchenne porady

suche pierniczki

  • Autor: aniutka_85 Data: 2014-01-28 14:46:26

    Witajcie

    Mam dwa pudełka takich sklepowych pierniczków, niestety w transporcie paczki się otworzyły i tak przeleżały z miesiąc i niestety teraz nimi można tylko szyby wybijać. Macie może jakiś pomysł, co z nimi zrobić? Może jakieś ciasto? Zupełnie nie mam pojęcia, a szkoda mi wyrzucić.

  • Autor: as Data: 2014-01-28 14:56:35

    U mnie na stole w kuchni by porządnie zmiękły. Nie wiem jak u Ciebie. 

  • Autor: aniutka_85 Data: 2014-01-28 15:00:07

    U mnie na stole w kuchni by porządnie zmiękły. Nie wiem jak u Ciebie. 

    One są w pracy więc myślałam, że może je zetrzeć i przerobić na jakieś inne ciasto :)

  • Autor: grazka35 Data: 2014-01-28 15:00:24

    Mozna je wykorzystać w ten sposób:http://wielkiezarcie.com/recipe38049.html

  • Autor: aniutka_85 Data: 2014-01-30 10:18:57

    Mozna je wykorzystać w ten
    sposób:http://wielkiezarcie.com/recipe38049.html

    Super, dziękuję :)

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2014-01-28 15:01:39

    Przełóż ich do puszki i wrzuć kilka skórek z jabłek, powinny zmięknąć. Lub zjedzcie, maczając w kawie, herbacie lub mleku:)

  • Autor: aniutka_85 Data: 2014-01-30 10:19:22

    Przełóż ich do puszki i wrzuć kilka skórek z jabłek, powinny
    zmięknąć. Lub zjedzcie, maczając w kawie, herbacie lub mleku:)

    Ponieważ mam ich mnóstwo, tak też zrobię :)

  • Autor: mlena Data: 2014-01-28 16:07:31

    Jeżeli są to zwykle pierniczki nie glazurowane proponuję posmarować dżemem, albo  powidlami i skleić po 2 takie same. Dzem albo powidła trzeba dobrze zmiksować na jednolitą masę. Jest to pracochłonne ale zapewniam efekt bedzie zadawalajac  juz po 2-3 godzinach. Ja tak robię ze swoimi pierniczkami jak dłużej poleżą  i są twarde. Po potraktowaniu ich dżemem i sklejeniu są pulchniutkie i pyszne polecam :)

  • Autor: aniutka_85 Data: 2014-01-30 10:20:09

    Jeżeli są to zwykle pierniczki nie glazurowane proponuję posmarować
    dżemem, albo  powidlami i skleić po 2 takie same. Dzem albo
    powidła trzeba dobrze zmiksować na jednolitą masę. Jest to pracochłonne
    ale zapewniam efekt bedzie zadawalajac  juz po 2-3 godzinach. Ja tak
    robię ze swoimi pierniczkami jak dłużej poleżą  i są twarde. Po
    potraktowaniu ich dżemem i sklejeniu są pulchniutkie i pyszne polecam :)

    Dziękuję za radę, ale niestety one już są z marmoladą, a twarde, że hoho :) jak to sklepowe :)

  • Autor: aniutka_85 Data: 2014-01-30 10:21:15

    Co prawda wigilijne
    ... http://wielkiezarcie.com/search.php?advanced=1&allWords=&search=Szukaj&anyWord=moczka&withoutWords=&author=&where=0&branch=5&date=0&date1=&date2=

    oj, nigdy o czymś takim nie słyszałam, dziękuję za podpowiedź

  • Autor: gabigold Data: 2014-01-28 19:22:07

    http://wielkiezarcie.com/recipe105690.html Może tutaj wykorzystasz?

  • Autor: aniutka_85 Data: 2014-01-30 10:22:22

    http://wielkiezarcie.com/recipe105690.html Może tutaj wykorzystasz?

    dziękuję, wygląda bardzo apetycznie :)

  • Autor: gabigold Data: 2014-01-28 19:22:32

    http://wielkiezarcie.com/recipe105690.html

  • Autor: mary50 Data: 2014-01-28 20:23:32

    Nie wyrzucaj .zrob bajaderke To jest swietny sposob aby wykorzystac wszelkie resztki ciast I ciastek.

  • Autor: aniutka_85 Data: 2014-01-30 10:25:56

    Nie wyrzucaj .zrob bajaderke To jest swietny sposob aby wykorzystac wszelkie
    resztki ciast I ciastek.

    dziękuję, na WŻ zawsze można liczyć :)

  • Autor: Dorotaxx Data: 2014-01-30 16:02:12

    wsadź do pudełka z pierniczkami 2 kromki chleba i zamknij pudełko

    po kilku godzinach pierniczki zrobią się miękkie a chleb będzie twardy jak kamień

    działa

Przejdź do pełnej wersji serwisu