oglądałam wczoraj reportaż TVP3 na temat tego zwyrodnialca Pana T. i chęci umieszczenia go w Rudzie Śląskiej na stałe, mieszkam niedaleko tej miejscowości i zimny pot oblał moje ciało, kiedy zobaczyłam w reportażu, że ten człowiek ma mieć okna z widokiem na szkołę i przedszkole- czy w tym państwie rządzą same półgłówki? .Chyba jednak tak.
o ile ja wiem, ośrodek gdzie ma być umieszczony jest w innej miejscowości, wyleciała mi nazwa tej chwili, a w Rudzie, jak kiedyś pisali, mieszka koleś-współwięzień z celi i jeśli nie będzie w ośrodku to zdaje się planuje się udać do niego właśnie... do Rudy Śl.
A dziś wyszedł jakiś Krzysztof W. też jest wniose do dalszego zamknięcia w ośrodku, ale już wyszedł bo termin odsiadki upłynął... też jakiś niebezpieczny, ale nie wiadomo gdzie się udał /tzn.policja pewnie wie/.
Mieszkam w Chorzowie - to przy Rudzie Śląskiej i znam mentalność ludzi z Górnego Śląska. Myślę że gościu nie przeżyje pierwszego dnia od pojawienia się w tym mieście. Jak mam być szczera wcale bym mu zresztą nie współczuła, gdyby okoliczni mieszkańcy wzięli sprawiedliwość w swoje ręce...
oglądałam wczoraj reportaż TVP3 na temat tego zwyrodnialca Pana T. i chęci umieszczenia go w Rudzie Śląskiej na stałe, mieszkam niedaleko tej miejscowości i zimny pot oblał moje ciało, kiedy zobaczyłam w reportażu, że ten człowiek ma mieć okna z widokiem na szkołę i przedszkole- czy w tym państwie rządzą same półgłówki? .Chyba jednak tak.
Dziś znalazłam to:
http://fakty.interia.pl/felietony/graczyk/news-lex-trynkiewicz-mniejsze-zlo,nId,1097565 - dziękuję za ten "kawałek"- daje do myslenia
Coś mi się zdaje, że go tam ludzie szybko osądzą, i długo się nie nacieszy wolnością. Niech tylko wyjdzie z domu, na ulicę.
o ile ja wiem, ośrodek gdzie ma być umieszczony jest w innej miejscowości, wyleciała mi nazwa tej chwili, a w Rudzie, jak kiedyś pisali, mieszka koleś-współwięzień z celi i jeśli nie będzie w ośrodku to zdaje się planuje się udać do niego właśnie... do Rudy Śl.
A dziś wyszedł jakiś Krzysztof W. też jest wniose do dalszego zamknięcia w ośrodku, ale już wyszedł bo termin odsiadki upłynął... też jakiś niebezpieczny, ale nie wiadomo gdzie się udał /tzn.policja pewnie wie/.
Dopisano 14-01-31 17:45:51:
ośrodek znajduje się w GostyninieMieszkam w Chorzowie - to przy Rudzie Śląskiej i znam mentalność ludzi z Górnego Śląska. Myślę że gościu nie przeżyje pierwszego dnia od pojawienia się w tym mieście. Jak mam być szczera wcale bym mu zresztą nie współczuła, gdyby okoliczni mieszkańcy wzięli sprawiedliwość w swoje ręce...