Ceramicznej nie natłuszczam smażę na "sucho" Nie należy mięsa "na siłę" na początku z patelnie odrywać. Dopiero jak już się podsmaży. Patelnia musi być mocno rozgrzana.
Też mam patelnie grillową tylko, że z aluminium. Ja ją bardzo mocno nagrzewam i bardzo delikatnie smaruje oliwą. Mam takie cudo co pozwala rozprowadzić dosłownie śladową ilość oleju na patelnii - w sumie bez oliwy też by dało radę, ale ja lubię smak mięso grillowanego na oliwie :)
Kupiłam sobie taką patelnię i proszę Was o informację czy do smażenia na niej dajecie tłuszcz i w jakiej ilości?
Kupiłam sobie taką patelnię i proszę Was o informację czy do smażenia na
niej dajecie tłuszcz i w jakiej ilości?
Jak grillować to bez tłuszczu:)
Smaruję olejem delikatnie, za pomocą pędzelka, a jeśli do marynaty dodaję olej to już nawet patelni grillowej nie smaruję.
Tak myślałam. Dzięki
Ceramicznej nie natłuszczam smażę na "sucho" Nie należy mięsa "na siłę" na początku z patelnie odrywać. Dopiero jak już się podsmaży. Patelnia musi być mocno rozgrzana.
Dzięki
Dlaczego "Nie należy jednak po chwili mięsa odrywać"?
Bo w pierwszej chwili przywiera, a dopiero potem "odchodzi"
Tak myślałam. Jeszcze raz dziękuje.
W końcu patelnia jest kobietą.
Też mam patelnie grillową tylko, że z aluminium. Ja ją bardzo mocno nagrzewam i bardzo delikatnie smaruje oliwą. Mam takie cudo co pozwala rozprowadzić dosłownie śladową ilość oleju na patelnii - w sumie bez oliwy też by dało radę, ale ja lubię smak mięso grillowanego na oliwie :)