Forum

Kuchenne porady

Patelnia grillowa ceramiczna

  • Autor: as Data: 2014-02-01 17:00:40

    Kupiłam sobie taką patelnię i proszę Was o informację czy do smażenia na niej dajecie tłuszcz i w jakiej ilości? 

  • Autor: makusia Data: 2014-02-01 17:04:24

    Kupiłam sobie taką patelnię i proszę Was o informację czy do smażenia na
    niej dajecie tłuszcz i w jakiej ilości? 

    Jak grillować to bez tłuszczu:)

    Smaruję olejem delikatnie, za pomocą pędzelka, a  jeśli do marynaty dodaję olej to już nawet patelni grillowej nie smaruję. 

  • Autor: as Data: 2014-02-01 17:06:09

    Tak myślałam. Dzięki 

  • Autor: bahus Data: 2014-02-01 19:51:16

    Ceramicznej nie natłuszczam smażę na "sucho" Nie należy mięsa "na siłę" na początku z patelnie odrywać. Dopiero jak już się podsmaży. Patelnia musi być mocno rozgrzana.

  • Autor: as Data: 2014-02-01 19:53:13

    Dzięki

    Dlaczego "Nie należy jednak po chwili mięsa odrywać"?  

  • Autor: bahus Data: 2014-02-01 20:30:09

    Bo w pierwszej chwili przywiera, a dopiero potem "odchodzi"

  • Autor: as Data: 2014-02-01 20:34:30

    Tak myślałam. Jeszcze raz dziękuje. 

  • Autor: jannaj Data: 2014-02-01 20:55:25

    W końcu patelnia jest kobietą.

  • Autor: ciasto_marchewkowe Data: 2014-02-03 17:27:43

    Też mam patelnie grillową tylko, że z aluminium. Ja ją bardzo mocno nagrzewam i bardzo delikatnie smaruje oliwą. Mam takie cudo co pozwala rozprowadzić dosłownie śladową ilość oleju na patelnii - w sumie bez oliwy też by dało radę, ale ja lubię smak mięso grillowanego na oliwie :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu