Oczywiście możesz sama stworzyć ..ale taka masa jest wstrzykiwana w bułkę po upieczeniu . U mnie sa bułeczki jogurtowe z kruszonką i obsypane cukrem pudrowym . ))
Wczoraj,zainspirowana przepisem na ciasto w którym wylewa się na gorący biszkopt kwaśną śmietanę,zrobiłam w ten sposób pączki,tzn. nadziałam przed smażeniem i w środku otrzymałam ciekawy kremik,więc może wypróbuj w ten sposób.
Nie gorące,tylko przed smażeniem.Pączki zrobiłam takie mniejsze , więc szybko się przesmażały.Dzieci twierdziły,że bardzo dobre.Krem delikatny prawie jak w tym cieście.
Jest ich bardzo dużo, nawet z białą czekoladą i miodem ...
Pozdrawiam.
Dopisano 14-02-07 10:08:42:
Wczoraj sprawdziłam internetowy przepis na krem z serka homogenizowanego (waniliowy 400g): + 4 łyżki gęstego dżemu wiśniowego + 1 galaretka wiśniowa (rozpuszczona w połowie zalecanej wody), przestudzona + 1 szklanka mleka (przegotowane i schłodzone). Wystarczy wszystko wymieszać. Krem jest pyszny, o gęstości kisielu. Do nadziewania bułeczek/pączków musiałby być bardziej gęsty (mniej mleka lub więcej galaretek). Może przyda się Tobie lub komuś innemu. Pozdrawiam.
Witam :)
Moje Dziecię przywiozło z ferii w Karpaczu przepyszne bułki.
Bułki sa mleczne, z posypką, nadziewane jogurtem, który smakuje i wygląda jak bita śmietana..
Czy ktoś zna przepis na takie cuda?
pozdrawiam :))
U nas znane są pod nazwą Pawełki, a ten krem jest na bazie serka homogenizowanego
Dzięki..
Na Pawełki też nie umiem znaleźć przepisu... :(
Wpisz w googla bulki pawelki i jest troche przepisow.Np.ten http://www.credin.pl/pl/offer/recipe/detail/drozdzowka-10-buleczki-pawelkiopis/
Dzięki :)
Będę szukać.. bo w tym jakieś dziwne składniki wyskakują ;)
Kliknij na te dziwne skladniki a dowiesz sie, ze wcale nie sa takie dziwne.
Oczywiście możesz sama stworzyć ..ale taka masa jest wstrzykiwana w bułkę po upieczeniu . U mnie sa bułeczki jogurtowe z kruszonką i obsypane cukrem pudrowym . ))
Wczoraj,zainspirowana przepisem na ciasto w którym wylewa się na gorący biszkopt kwaśną śmietanę,zrobiłam w ten sposób pączki,tzn. nadziałam przed smażeniem i w środku otrzymałam ciekawy kremik,więc może wypróbuj w ten sposób.
Dzięki Wam bardzo ;)
Będę jakoś próbować..
Poczekam jeszcze cichutko na Makusię :) Może pokojarzy o co mi chodzi i zna przepis wprost ;)
Nadziałaś gorące pączki kwaśną śmietaną, tak? Świetny pomysł, to musiało smakować (bo wiem, o którym cieście piszesz ).
Nie gorące,tylko przed smażeniem.Pączki zrobiłam takie mniejsze , więc szybko się przesmażały.Dzieci twierdziły,że bardzo dobre.Krem delikatny prawie jak w tym cieście.
No tak, nie doczytałam, przepraszam. Gratuluję pomysłu!
Może jeden z poniższych przepisów będzie odpowiedni:
1) http://smakuje.blox.pl/2013/04/Krem-do-tortu-jogurtowy.html
2) http://mniam-mniam.bloog.pl/id,331106010,title,tort-z-kremem-jogurtowym,index.html?smoybbtticaid=612249
3) http://mymankitchen.blogspot.com/2014/01/babeczki-dyniowe-z-jogurtowym-kremem.html
Jest ich bardzo dużo, nawet z białą czekoladą i miodem ...
Pozdrawiam.
Dopisano 14-02-07 10:08:42:
Wczoraj sprawdziłam internetowy przepis na krem z serka homogenizowanego (waniliowy 400g): + 4 łyżki gęstego dżemu wiśniowego + 1 galaretka wiśniowa (rozpuszczona w połowie zalecanej wody), przestudzona + 1 szklanka mleka (przegotowane i schłodzone). Wystarczy wszystko wymieszać. Krem jest pyszny, o gęstości kisielu. Do nadziewania bułeczek/pączków musiałby być bardziej gęsty (mniej mleka lub więcej galaretek). Może przyda się Tobie lub komuś innemu. Pozdrawiam.Smosia - wrzuć w przepisy bo fajny, a tu zginie.
Dobra. Mam nadzieję, że nikt mnie nie będzie ścigał za plagiat... Zaraz go wrzucę.
Dzięki :)