Forum

Gawędy o jedzeniu

Nigella

• Autor: neferet Data: 2014-02-11 14:49:10

Nie korzystałam za wiele z przepisów Nigelli, ale coś mnie naszło i mam chęć na zakup jej książki. Którą byście mi polecili?

• Autor: Jola666 Data: 2014-02-11 15:15:32

Chyba pierwsza na naszym rynku pojawiła się : Nigella gotuje ? Prażaka jak na nasze warunki ....! 100 razy lepiej gotujemy :)

• Autor: neferet Data: 2014-02-11 16:52:14

Chyba pierwsza na naszym rynku pojawiła się : Nigella gotuje ? Prażaka jak
    na nasze warunki ....! 100 razy lepiej gotujemy :)

Co to jest 'prażaka'? :)

Nie wiem jak gotuje. Nie oglądałam programów z jej udziałem. Skorzystałam z kilku przepisów na ciasta skomponowane wg jej pomysłu, ale nie tak do końca. Wiem, że są jej wielbiciele - może nie tu... Ja po prostu lubię mieć różne książki i do nich zaglądać kiedy mnie coś najdzie. Jest na rynku kilka jej pozycji np. Przepisy z serca domu; Nigella gryzie; Nigella ekspresowo; Jak być domową boginią. Może ktoś je zna i powie mi mniej-więcej co tam jest, może coś godnego uwagi, bo opisy w necie są strasznie ogólnikowe i nic z nich nie wynika.

• Autor: matani Data: 2014-02-11 17:15:56

Mam Nigella Express w oryginale, bo nie ufam polskim tłumaczeniom ;) tu strona Nigelli, gdzie są wszystkie jej przepisy http://www.nigella.com/ zobacz co Ci odpowiada.

• Autor: pszczólka-22 Data: 2014-02-11 21:12:40

nigella-ekspresowo.blogspot.com

kopiowałam może przejrzyj sobie tutaj. Ja nie mam jej książki ,ale programy uwielbiałam oglądać, teraz ich nigdy nie trafiam,a w necie też nie znalazłam.

• Autor: neferet Data: 2014-02-13 14:13:48

Dzięki Wam. Pogrzebię sobie.

Nie myślałam, że mogą być jakieś błędy w tłumaczeniach... To kto się za to bierze - jakiś nawet nie-kucharz amator? Chociaż patrząc dookoła nie powinnam się dziwić...

• Autor: matani Data: 2014-02-13 14:18:07

Tłumaczenia to mój rynek pracy :) powiem jedno - cena czyni cuda :) Nie ważne ile umiesz, byle by było tanio. Jak w każdej branży, fachowcy nie biorą "tanio". Z łączki telewizyjnej podam tylko "Zapraszam do stołu" na BBC, którego nigdy nie podejrzewałam o skąpstwo, dla mnie byli raczej synonimem profesjonalizmu. Cóż na naszym rynku ich profesjonalizm wyfrunął oknem, a może nie przekroczył Kanału La Manche... Lektora wyłączam ZAWSZE, nie jestem w stanie tego słuchać...

• Autor: Jola666 Data: 2014-02-12 15:22:45

literówki- porażka :)

• Autor: neferet Data: 2014-02-13 14:10:50

literówki- porażka :)

Na to nie wpadłam.

Przejdź do pełnej wersji serwisu