Od kilku miesięcy zamrażałam resztki mięsa z obiadu, jeśli nie zjedliśmy (jakieś kawałki pieczeni czy kurczaka - takie już ugotowane), bo nie lubię wyrzucać. Zajmuje to trochę miejsca w zamrażarce, więc zaczęłam się zastanawiać, czy do czegoś się jeszcze to mięso nadaje... czy je jednak lepiej wyrzucić. Jak myślicie? Nie wiem dokładnie ile miesięcy tam leży...
Można zrobić pyszną pastę na chleb tzn. dodać ugotowane jajko i wszystko do blendera później tylko drobno wkroić ogórka konserwowego ,majonez i doprawić do smaku.
Bigos jest genialny na takich ( odpadkach ) radzę spróbować :) Dodaj odrobinkę świeżych mięs lekko podsmażonych ,kiełbaskę i resztę rzeczy do bigosu i masz przepis na super danie :)
Od czasu do czasu robię obiad z takich resztek. na przykład dziś miałam dwa mielone kotlety i zamrożone udko kurczaka z sosem chrzanowym . Odmroziłam, w sosie zagotowałam udko i kotlety. Do tego ryż i był obiad dla dwóch osób
Ja tez nie wyrzucam żadnych mies. Wszystko zawsze pakuje do zamrażarki. Wedlinę jak nie zjemy to też. Jest idealna np. do jajecznicy. Boczek też. A kiełbaską -jak znalazł do fasolki. Wszystkie kawałki miesne używam jako nadzienie do uszek, krokietów, gołąbków . Inspiracja to moja specjalność!
Wszystkie potrawy co wymieniły dziewczyny i jeszcze paszteciki można zrobić. Podsmażyć cebulkę i dodać rozmrożone mięsko przesmażyć przyprawić do smaku. Ja daję: magii, sól, delikat, pieprz i koniecznie gałkę muszkatołową. Obowiązkowo czosnek przez praskę. Zmielić i farsz gotowy.
Od kilku miesięcy zamrażałam resztki mięsa z obiadu, jeśli nie zjedliśmy (jakieś kawałki pieczeni czy kurczaka - takie już ugotowane), bo nie lubię wyrzucać. Zajmuje to trochę miejsca w zamrażarce, więc zaczęłam się zastanawiać, czy do czegoś się jeszcze to mięso nadaje... czy je jednak lepiej wyrzucić. Jak myślicie? Nie wiem dokładnie ile miesięcy tam leży...
witam. ja też tak robię a pózniej przerabiam na pierogi z mięsem lub kluchy nadziewane
Zapiekanka resztkowa autorem jest Mloda- polecam.
Można zmielić te mięska i zrobić np.krokiety,pierogi,łazanki...
Możesz dać do pizzy tez po trochu wykorzystasz
Ja z takich zamrożonych resztek robię krokiety ,knedle, kluski z mięsem lub pierogi.
bigos, gulasz, fasolka po bretońsku, zapiekanka lub to co inni już napisali wcześniej.
Można zrobić pyszną pastę na chleb tzn. dodać ugotowane jajko i wszystko do blendera później tylko drobno wkroić ogórka konserwowego ,majonez i doprawić do smaku.
Bigos jest genialny na takich ( odpadkach ) radzę spróbować :) Dodaj odrobinkę świeżych mięs lekko podsmażonych ,kiełbaskę i resztę rzeczy do bigosu i masz przepis na super danie :)
...do tych wszystkich porad dorzuce Ci jeszcze moja, moze dokup jeszcze watrobki i zrob pasztet, pozdrawiam.
Od czasu do czasu robię obiad z takich resztek. na przykład dziś miałam dwa mielone kotlety i zamrożone udko kurczaka z sosem chrzanowym . Odmroziłam, w sosie zagotowałam udko i kotlety. Do tego ryż i był obiad dla dwóch osób
Ja tez nie wyrzucam żadnych mies. Wszystko zawsze pakuje do zamrażarki. Wedlinę jak nie zjemy to też. Jest idealna np. do jajecznicy. Boczek też. A kiełbaską -jak znalazł do fasolki. Wszystkie kawałki miesne używam jako nadzienie do uszek, krokietów, gołąbków . Inspiracja to moja specjalność!
wędlinę dodaję do pizzy.
A ja pizzy nie robię, bo nie lubię jej jeść.
Wszystkie potrawy co wymieniły dziewczyny i jeszcze paszteciki można zrobić. Podsmażyć cebulkę i dodać rozmrożone mięsko przesmażyć przyprawić do smaku. Ja daję: magii, sól, delikat, pieprz i koniecznie gałkę muszkatołową. Obowiązkowo czosnek przez praskę. Zmielić i farsz gotowy.
Witam ,resztki kurczaka zamrożone dodaje do farszu jak robię gołąbki czasami robię pasztet ,lub paszteciki do barszczu czerwonego.
Fajne macie te pomysły. Nieraz się zastanawiałam co z takim mięskiem zrobić.