Forum

Kuchenne porady

Pieczarki w zalewie solonej

  • Autor: as Data: 2014-02-13 12:29:35

    Przez pomyłkę mąż kupił pieczarki krojone w zalewie solonej. Chciał kupić marynowane.  Podpowiedzcie jaką potrawę mogę z nich zrobić by było smacznie?

  • Autor: gabigold Data: 2014-02-13 13:05:30

    Ja bym pokroiła i do zupy pieczarkowej, albo zesmażyć z cebulką do sosu, albo do zapiekanek, tostów itd..

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2014-02-13 13:09:32

    Wrzuć do gulaszu mięsnego.

  • Autor: GosiaAga Data: 2014-02-13 14:19:57

    Zrobić sos tatarski i dać więcej ogórków konserwowych, ja tak czasem robię i jest łagodniejsze w smaku

  • Autor: kokarda Data: 2014-02-13 14:40:31

    As może tort sałatkowy ;) ?? http://wielkiezarcie.com/recipe107458.html

  • Autor: kucharek43 Data: 2014-02-13 17:09:26

    Tych pieczarek jest w słoiczku mało to na duże danie nie wystarczy. Często używam jak robię gulasz- cebula , pieczarki . ogórek kiszony . papryka i pomidorowy przecier.

  • Autor: as Data: 2014-02-13 19:25:20

    Po odcieknięciu jest ponad 400 gram 

  • Autor: as Data: 2014-02-13 19:27:36

    Dzięki za podpowiedzi. Tak myślałam ale wolałam się upewnić czy dobrze myślę. No dobra, mąż mnie zmusił bym Was zapytała. 

  • Autor: ja-żaba Data: 2014-02-14 17:47:56

    Mając tyle pieczarek w zalewie, zrobiłabym sałatkę z dodatkiem groszku, jajek i szczypiorku. :)

  • Autor: martok Data: 2014-02-15 09:19:39

    Przez pomyłkę mąż kupił pieczarki krojone w zalewie solonej. Chciał
    kupić marynowane.

    Mnie kiedyś zdarzyło się dokładnie to samo i na dodatek kupiłem parę słoików. Ale ostatecznie okazało się, że wielkiego nieszczęścia nie ma. Te pieczarki nie nadają się wyłącznie do smażenia, poza tym można ich używać praktycznie do wszystkiego - niemal tak samo jak świeżych.

Przejdź do pełnej wersji serwisu