Tych pieczarek jest w słoiczku mało to na duże danie nie wystarczy. Często używam jak robię gulasz- cebula , pieczarki . ogórek kiszony . papryka i pomidorowy przecier.
Przez pomyłkę mąż kupił pieczarki krojone w zalewie solonej. Chciał kupić marynowane.
Mnie kiedyś zdarzyło się dokładnie to samo i na dodatek kupiłem parę słoików. Ale ostatecznie okazało się, że wielkiego nieszczęścia nie ma. Te pieczarki nie nadają się wyłącznie do smażenia, poza tym można ich używać praktycznie do wszystkiego - niemal tak samo jak świeżych.
Przez pomyłkę mąż kupił pieczarki krojone w zalewie solonej. Chciał kupić marynowane. Podpowiedzcie jaką potrawę mogę z nich zrobić by było smacznie?
Ja bym pokroiła i do zupy pieczarkowej, albo zesmażyć z cebulką do sosu, albo do zapiekanek, tostów itd..
Wrzuć do gulaszu mięsnego.
Zrobić sos tatarski i dać więcej ogórków konserwowych, ja tak czasem robię i jest łagodniejsze w smaku
As może tort sałatkowy ;) ?? http://wielkiezarcie.com/recipe107458.html
Tych pieczarek jest w słoiczku mało to na duże danie nie wystarczy. Często używam jak robię gulasz- cebula , pieczarki . ogórek kiszony . papryka i pomidorowy przecier.
Po odcieknięciu jest ponad 400 gram
Dzięki za podpowiedzi. Tak myślałam ale wolałam się upewnić czy dobrze myślę. No dobra, mąż mnie zmusił bym Was zapytała.
Mając tyle pieczarek w zalewie, zrobiłabym sałatkę z dodatkiem groszku, jajek i szczypiorku. :)
Przez pomyłkę mąż kupił pieczarki krojone w zalewie solonej. Chciał
Mnie kiedyś zdarzyło się dokładnie to samo i na dodatek kupiłem parę słoików. Ale ostatecznie okazało się, że wielkiego nieszczęścia nie ma. Te pieczarki nie nadają się wyłącznie do smażenia, poza tym można ich używać praktycznie do wszystkiego - niemal tak samo jak świeżych.kupić marynowane.