Marzenko ... ja to u mnie często bywa .... zlepek różnych informacji , recepturek , mojej intuicji ze szczyptą smaku przepis z głowy czyli z .. niczego . :))
Zrobilam torcik w ksztalcie serduszka galaretkowo-budyniowa masa na biszkopcie z wisniami. Masa jest pyszna a degustacja bedzie jak wszyscy juz beda w domu ;)
Jest to prostsze niż sądziłam ;) Galaretkę robisz wg przepisu dodajesz 1 łyżeczkę żelatyny (wtedy jest łatwiej, ale można pominąć) wylewasz na małą płaską powierzchnię (u mnie ta malutka blaszka, na której stoją pucharki), zostawiasz do stężenia, wykrawasz serca. Wkładasz do pucharków lekko dociskając do szkła - u mnie z 2 stron są serca - i trzymają się super ;) Potem wypełniasz czym tam chcesz :).
Walentynkowe słodkości dla Połówka i Młodych.....muffinki red velvet z kremem truskawkowym, tort red velvet z malinową bitą śmietaną i truskawkami i deserowe pucharki z pianką cytrynową ,bitą śmietaną malinową i truskawkami
Walentynkowe słodkości dla Połówka i Młodych.....muffinki red velvet z kremem truskawkowym, tort red velvet z malinową bitą śmietaną i truskawkami i deserowe pucharki z pianką cytrynową ,bitą śmietaną malinową i truskawkami
Cudnie Adusiu, sama bym przysiadła na małe co nieco :)
Wszystko cudne i romantyczne! Mój Walenty utknął w korku na autostradzie więc kolacja go minęła. Moja (popisowa) pizza margherita, czerwone wino... wino wypiłam, pizzę rozdzieliłam między głodomory. A słodkości i miłości nigdy dość!
Już połowa Walentynek za nami. Czas, żeby zacząć się chwalić pysznościami, które przygotowaliśmy z tej okazji :) Zapraszam do dzielenia się pomysłami!
U mnie faworki w kształcie serduszek :D A co u Was?
Witam u nas dzisiaj ciasteczkowo serduszkowo
Ja tam żadnego gościa Walentego nie znam ale dla M. i dla Was kremóweczka
Wow! Rzuc no kawalkiem w moja strone a ja sprobuje zlapac ;) Takich rzeczy sie nie robi na Walentynki , tylko na baskie spotkania np. ze mna ;)))
Ale mi apetytu narobilas
Nadiu ! Masz zawsze ode mnie nieustające zaproszenie , a za cudną melodię i skrzypaczkę pięknie dziękuję .
Można wiedzieć z jakiego przepisu ta kremówka , bo wygląda rewelacyjnie.
Marzenko ... ja to u mnie często bywa .... zlepek różnych informacji , recepturek , mojej intuicji ze szczyptą smaku przepis z głowy czyli z .. niczego . :))
az monitor chce sie lizac....
Na diecie, to tylko lizanie monitora pozostaje
Kto Cię tak urządził .. konował ? czy osobisty wybór ?
Ja to do Gecik pisałam, bo wiem, że na diecie jest, a ja z wyrzutami sumienia od jutra powinnam zacząć, no własnie... powinnam
Cóż za wspaniały widok, aż chętka mnie wzięła, bo od jakiegoś czasu chodzi za mną taka pyszniasta kremóweczka. Chętnie się poczęstuję... :)
Zrobilam torcik w ksztalcie serduszka galaretkowo-budyniowa masa na biszkopcie z wisniami. Masa jest pyszna a degustacja bedzie jak wszyscy juz beda w domu ;)
U mnie deserek - zdjęcie trochę marnej jakości zrobione tel. i ogólnie zrobione w nieciekawych warunkach, ale deserek dobry ;)
Sczyści mnie ja nie zapytam.. ;)
Jak Ci wyszły te serca w pucharach?? )
Jest to prostsze niż sądziłam ;) Galaretkę robisz wg przepisu dodajesz 1 łyżeczkę żelatyny (wtedy jest łatwiej, ale można pominąć) wylewasz na małą płaską powierzchnię (u mnie ta malutka blaszka, na której stoją pucharki), zostawiasz do stężenia, wykrawasz serca. Wkładasz do pucharków lekko dociskając do szkła - u mnie z 2 stron są serca - i trzymają się super ;) Potem wypełniasz czym tam chcesz :).
oo :)) Super sprawa :) Dzięki wielkie :)
Walentynek nie obchodze, ale szybciutko skromny torcik zrobilam.
Córka zrobiła dziś serducha z przepisu hope30 na red velwet
Kto aż tyle zje? My jedlibyśmy przez tydzień taką ilość. Dodam, że w 5 osób. Ale wszystko super wygląda i się napracowałaś.
Kochana .. chyba żartujesz ... Ty może się będziesz ociągać ale maż i dzieci .. na spokojnie wciągną wszystko .
po takim 1 pucharku lub 1 kawałku tortu już nikt nic by nie tknął więcej
Poważnie? Dietę wprowadziłaś? :)
Ja tam dałabym radę zjeść po porcji każdej łakoci, chociaż się odchudzam. A co Walentynki są raz w roku
Ja chyba dałabym radę zjeść wszystko! Bo ja bardzo lubię jeść takie dobroci.:) Choć moje żarłoki domowe mogłyby mi nic nie zostawić... ;)
Czyli nie jestem sama
Robi wrażenie :)
Piękna dekoracja stołu i same pyszne smakołyki, aż oczy się śmieją :)
Ogrom pracy, szczerze podziwiam.
Nie świętuję, ale taki obrazek nastraja bardzo miłośnie :) Pozdrawiam :)
Zakochać się w kobiecie, która umie takie cuda wyczarować... żadna sztuka ;)
Zakochać się w kobiecie, która umie takie cuda wyczarować... żadna
Bahati, znasz to z autopsji ;)sztuka ;)
Walentynkowe słodkości dla Połówka i Młodych.....muffinki red
Cudnie Adusiu, sama bym przysiadła na małe co nieco :)velvet z kremem truskawkowym, tort red velvet z malinową bitą śmietaną i
truskawkami i deserowe pucharki z pianką cytrynową ,bitą śmietaną
malinową i truskawkami
Jak się chwalić, to się chwalić:)) U mnie dziś gościły drożdżówki i tort
Ślicznie, jak zawsze zresztą ;)
Jak się chwalić, to się chwalić:)) U mnie dziś gościły
Całuśnie :)drożdżówki i tort
Dziękuję dziewczyny:)
Wszystko cudne i romantyczne! Mój Walenty utknął w korku na autostradzie więc kolacja go minęła. Moja (popisowa) pizza margherita, czerwone wino... wino wypiłam, pizzę rozdzieliłam między głodomory. A słodkości i miłości nigdy dość!
U mnie podobny deser jak u bb, z tym że z czerwonymi sercami))
tutaj przepis http://przepisymagdy.blogspot.com/