ja dodaję do każdej zupy. Do krupniku, jarzynowej, ziemniaczanej kroję i dodaję w dużej ilości. Zreszta ja do tych zup daję w ogóle bardzo duzo jarzyn startych i krojonych.
Moze salatka: seler naciowy w plasterki, winogrono bezpestkowe na polowki lub cwiartki, zielona cebulka, pieczony kurczak, majonez ( lub polaczenie majonezu i jogurtu naturalnego) sol, pieprz. Wszystko wymieszac, odstawic na godzinke lub nie :) I zajadac.
..polecam moja salatke z selera naciowego,moze ona postac nawet 2-3 dni,u mnie nie ma szans, milego weekendu zycze. http://wielkiezarcie.com/recipe91172.html (cos nie chce sie uaktywnic)
Seler obrać,pokroić w drobniutką kosteczkę.Dodać czerwoną cebulę i natkę pietruszki,również bardzo drobno pokrojone.Do tego tuńczyk z puszki-może być z wody,albo mieszany-z wody i oleju,Przyprawić-pieprz,sok z cytryny,starta skórka z cytryny lub limonki,ze 2 łyżki majonezu.Podawać na "łódkach"z cykorii-czyli pojedynczymi liśćmi.
Mam super przepis,wypróbowany wielokrotnie. Seler obrać,pokroić w drobniutką kosteczkę.Dodać czerwoną cebulę i natkę pietruszki,również bardzo drobno pokrojone.Do tego tuńczyk z puszki-może być z wody,albo mieszany-z wody i oleju,Przyprawić-pieprz,sok z cytryny,starta skórka z cytryny lub limonki,ze 2 łyżki majonezu.Podawać na "łódkach"z cykorii-czyli pojedynczymi liśćmi.
Poprawiam-miało być "na pojedynczych liściach",a obieranie selera to oczywiście ściągnięcie "łyka",jak z rabarbaru.
Seler nsciowy jest dobrym spalaczem tłuszczu . Osobiście nie lubię go w salatkach za intensywny smak który zabija inne. Jak dla mnie tylko w zupie lub sam z dipem
Tak naprawdę ten seler ma ciekawy smak. Dominujący, jak każdy seler.Ale ciekawy. Ja go używam pokrojonego w słupki z dipem jakimś. Taka zdrowa przegryzka. Zabieram go też jako przegryzke, do pracy. Np kawałek mięsa, czy sera i do tego taki seler z dipem. Ale ten seler to tak, jak np, z oliwkami, kawiorem, flakami. Pierwszy raz nie smakują. Trzeba zjeść drugi raz- dopiero wtedy zauważa się ten ciekawy posmak.
Ja robię taką michę warzyw na zielono, czyli sałatę lodową rwę i dodaję, selera naciowego pokrojonego dość cienko, szczypiorek, pietruszkę i awokado, zalewam to sosem czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego z dodatkiem musztardy i pieprzu ziołowego :)
Hej!
Tak się złożyło, że zalega u mnie seler naciowy i kompletnie nie wiem, co z nim począć. Macie może jakieś pomysly/przepisy?
ja dodaję do każdej zupy. Do krupniku, jarzynowej, ziemniaczanej kroję i dodaję w dużej ilości. Zreszta ja do tych zup daję w ogóle bardzo duzo jarzyn startych i krojonych.
Ja do zup też dodawałam, ale chodzi mi o inne potrawy, bo u mnie zwolenników zupek mało.
http://wielkiezarcie.com/recipe7349.html
http://wielkiezarcie.com/recipe7349.htm
http://wielkiezarcie.com/recipe7349.html
Chodzi o seler naciowy, nie korzeniowy :)Moze salatka: seler naciowy w plasterki, winogrono bezpestkowe na polowki lub cwiartki, zielona cebulka, pieczony kurczak, majonez ( lub polaczenie majonezu i jogurtu naturalnego) sol, pieprz. Wszystko wymieszac, odstawic na godzinke lub nie :) I zajadac.
Mam nadzieje ze pomoglam.
Mmmmm, muszę spróbować. dzięki
..polecam moja salatke z selera naciowego,moze ona postac nawet 2-3 dni,u mnie nie ma szans, milego weekendu zycze. http://wielkiezarcie.com/recipe91172.html (cos nie chce sie uaktywnic)
Jutro wypróbuję. Dzięki.
...to pochwal sie, czy Ci smakowala...milej niedzieli, pozdrawiam.
Jest pychaaa!
Mam super przepis,wypróbowany wielokrotnie.
Seler obrać,pokroić w drobniutką kosteczkę.Dodać czerwoną cebulę i natkę pietruszki,również bardzo drobno pokrojone.Do tego tuńczyk z puszki-może być z wody,albo mieszany-z wody i oleju,Przyprawić-pieprz,sok z cytryny,starta skórka z cytryny lub limonki,ze 2 łyżki majonezu.Podawać na "łódkach"z cykorii-czyli pojedynczymi liśćmi.
Pokroić i zamrozić, potem używać do zupy.
Mam super przepis,wypróbowany wielokrotnie. Seler obrać,pokroić w
Poprawiam-miało być "na pojedynczych liściach",a obieranie selera to oczywiście ściągnięcie "łyka",jak z rabarbaru.drobniutką kosteczkę.Dodać czerwoną cebulę i natkę
pietruszki,również bardzo drobno pokrojone.Do tego tuńczyk z
puszki-może być z wody,albo mieszany-z wody i
oleju,Przyprawić-pieprz,sok z cytryny,starta skórka z cytryny lub
limonki,ze 2 łyżki majonezu.Podawać na "łódkach"z cykorii-czyli
pojedynczymi liśćmi.
1. Ja robie salatke:( seler, jabklo, orzechy wloskie+ sos z jogurtu naturalnego)
2. Najczesciej jednak wyciskam z niego sok w sokowirowce z dodatkiem jablka. Pychota!
Dzięki, bardzo pomogłyście. sałatek z naciowego nigdy nie robiłam, więc czas spróbować
Seler nsciowy jest dobrym spalaczem tłuszczu . Osobiście nie lubię go w salatkach za intensywny smak który zabija inne. Jak dla mnie tylko w zupie lub sam z dipem
Tak naprawdę ten seler ma ciekawy smak. Dominujący, jak każdy seler.Ale ciekawy. Ja go używam pokrojonego w słupki z dipem jakimś. Taka zdrowa przegryzka. Zabieram go też jako przegryzke, do pracy. Np kawałek mięsa, czy sera i do tego taki seler z dipem. Ale ten seler to tak, jak np, z oliwkami, kawiorem, flakami. Pierwszy raz nie smakują. Trzeba zjeść drugi raz- dopiero wtedy zauważa się ten ciekawy posmak.
Ja robię taką michę warzyw na zielono, czyli sałatę lodową rwę i dodaję, selera naciowego pokrojonego dość cienko, szczypiorek, pietruszkę i awokado, zalewam to sosem czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego z dodatkiem musztardy i pieprzu ziołowego :)