Forum

Kuchenne porady

Co z cytrynami?

  • Autor: neferet Data: 2014-02-15 18:38:18

    Zostało mi po pieczeniu 6 cytryn otartych ze skórki. Nie mam pojęcia co z nimi zrobić. Żadnej super potrawy w super wielkich ilościach nie zrobię, bo właśnie wysłałam panów na ferie i zostałam sama na gospodarce, a tych cytryn trochę dużo... Macie jakieś swoje sposoby?

  • Autor: Basialis Data: 2014-02-15 18:48:59

    Mnie tez duzo cytryn bez skory zostalo.Zamrozilam je a pozniej luby starl( szybko) te zamrozone na tarce, do pojemnika i ponownie do zamrazarki.W miare potrzeby uzywam ja w kuchni(zamiast octu), do salat, buraczkow, jest bardzo dobra do picia i nic sie nie marnuje.

  • Autor: gabigold Data: 2014-02-15 19:12:00

    Ja zimową porą kroję cytrynę w plasterki, wkładam do słoiczka ,zasypuję cukrem i zabieram do pracy, puści sok , mam do herbatki dla siebie i koleżanek:).Może tak przechowasz w lodówce ,spróbować nie zaszkodzi:)

  • Autor: dagusia_29 Data: 2014-02-15 19:10:38

    Może wyciśnij sok z tych cytryn i do woreczka do lodu, będziesz miala idealne małą porcję do spożytkowania a latem idealne do chlodych napojów. 

  • Autor: Wróbelek Data: 2014-02-15 20:29:11

    ja polecam zrobić cytrynówkę:)

  • Autor: neferet Data: 2014-02-17 09:48:26

    Dzięki wielkie :) Warto znać różne pomysły.

    Zdecydowałam się na nalewkę farmaceutów. Ciekawe co mi z tego wyjdzie, bo na razie dość dziwnie wygląda - jak kefirek z cytrynami...

  • Autor: hanah30 Data: 2014-02-17 14:35:30

    mój znajomy robił tą nalewkę raj w gębie po przefiltrowaniu jest przezroczysto- żółta

  • Autor: neferet Data: 2014-02-19 18:33:03

    A pozostałym po przefiltrowaniu serkiem można się pewnie upić? ;)

Przejdź do pełnej wersji serwisu