Witajcie, chciałabym zrobic na obiad krokiety z kapustą i grzybami,ale nie wiem z czym je podać :( Do czego serwujecie je swoim domownikom? Powiem, ze kasza raczej nie przejdzie.. "dzień bez ziemniaków dniem straconym" :(
Jak i u mnie,tak i najczęściej w innych przeisach spotykałam się,ze bez żadnych innych dodatków typu drugiego dania.Najczęściej,do popicia,czysty barszcz czerwony.
Z niczym nie podawac - to jest danie "samo w sobie" - tylko z pysznym, goracym barszczykiem do popicia. ( ale w roznych regionach Polski moze jest roznie ) Smacznego !
Z niczym nie podawac - to jest danie "samo w sobie" - tylko z pysznym, goracym barszczykiem do popicia. ( ale w roznych regionach Polski moze jest roznie ) Smacznego !
Też tak robię,albo solo albo z czerwonym barszczykiem.
Ale czy myślimy podobnie , dla mnie krokiet to naleśnik np. z farszem z kapusty opanierowany w jajku i bułce tartej .Do tego ziemniaki czy kasza zupełnie nie pasują.
Ale czy myślimy podobnie , dla mnie krokiet to naleśnik np. z farszem z kapusty opanierowany w jajku i bułce tartej .Do tego ziemniaki czy kasza zupełnie nie pasują.
Tak o tym samym :) Zapytałam tak dla zdobycia argumentów, bo zaraz byłby bunt dlaczego nic nie ma dodatkowego ;p Dziekuję wszystkim za odpowiedzi :))
Witajcie, chciałabym zrobic na obiad krokiety z kapustą i grzybami,ale nie wiem z czym je podać :( Do czego serwujecie je swoim domownikom? Powiem, ze kasza raczej nie przejdzie.. "dzień bez ziemniaków dniem straconym" :(
Jak i u mnie,tak i najczęściej w innych przeisach spotykałam się,ze bez żadnych innych dodatków typu drugiego dania.Najczęściej,do popicia,czysty barszcz czerwony.
bardzo dobrze smakują z sałatką jarzynową z majonezem oczywiście .Kalorycznie ale co tam !!!
W barszczu czerwonym
Z niczym nie podawac - to jest danie "samo w sobie" -
Też tak robię,albo solo albo z czerwonym barszczykiem.tylko z pysznym, goracym barszczykiem do popicia. (
ale w roznych regionach Polski moze jest roznie ) Smacznego !
Ale czy myślimy podobnie , dla mnie krokiet to naleśnik np. z farszem z
Tak o tym samym :) Zapytałam tak dla zdobycia argumentów, bo zaraz byłby bunt dlaczego nic nie ma dodatkowego ;p Dziekuję wszystkim za odpowiedzi :))kapusty opanierowany w jajku i bułce tartej .Do tego ziemniaki czy kasza
zupełnie nie pasują.
sam, z keczupem lub sosem.
Barszczyk czerwony - pycha!
Ja podaję krokiety polane sosem pieczarkowym lub z barszczem czerwonym