Forum

Kuchenne porady

kotlety schabowe z piekarnika

  • Autor: iza1 Data: 2014-03-02 12:18:59

    czy spanierowanie kotlety schabowe upieczone w piekarniku bez tłuszczu będą jadalne? próbował ktoś ?

  • Autor: Trusia Data: 2014-03-02 12:41:00

    Piekłam bez panierki tylko w marynacie i orzechach i były bardzo dobre, w panierce tylko kawałki kurczaka piekłam i tez wyszły smaczne więc myślę, że schabowy też powinien wyjść jadalny :)

  • Autor: powsinoga Data: 2014-03-02 12:53:55

    schab łatwo przesuszyć. Ja bym najpierw je zamarynowała w czymś z dodatkiem albo oliwy, albo np. w maślance - mięso łatwiej się dopiecze i będzsie bardziej soczyste, a nie suche.

  • Autor: aggusia35 Data: 2014-03-02 13:54:38

    Ja zawsze zasmażałam lekko na patelni, później smażyłam cebulkę polewałam kotlety i zapiekałam w piekarniku

  • Autor: iza1 Data: 2014-03-02 15:13:19

    tak zrobiłam, lekko podsmażyłam i do piekarnika , soczyste , chrupiące,cały tłuszcz obciekł, pyszne :)

  • Autor: aggusia35 Data: 2014-03-02 15:59:03

    to cieszę się, że Ci smakowało :)

  • Autor: Jola666 Data: 2014-03-02 14:53:51

    Takie odgrzane kotlety najlepiej smakują z jakimś sosikiem dodanym przy odgrzewaniu, np pieczarkowym własnej roboty .Schab schnie niemiłosiernie przy odgrzewaniu i warto coś tam dodać :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu