Piekłam bez panierki tylko w marynacie i orzechach i były bardzo dobre, w panierce tylko kawałki kurczaka piekłam i tez wyszły smaczne więc myślę, że schabowy też powinien wyjść jadalny :)
schab łatwo przesuszyć. Ja bym najpierw je zamarynowała w czymś z dodatkiem albo oliwy, albo np. w maślance - mięso łatwiej się dopiecze i będzsie bardziej soczyste, a nie suche.
Takie odgrzane kotlety najlepiej smakują z jakimś sosikiem dodanym przy odgrzewaniu, np pieczarkowym własnej roboty .Schab schnie niemiłosiernie przy odgrzewaniu i warto coś tam dodać :)
czy spanierowanie kotlety schabowe upieczone w piekarniku bez tłuszczu będą jadalne? próbował ktoś ?
Piekłam bez panierki tylko w marynacie i orzechach i były bardzo dobre, w panierce tylko kawałki kurczaka piekłam i tez wyszły smaczne więc myślę, że schabowy też powinien wyjść jadalny :)
schab łatwo przesuszyć. Ja bym najpierw je zamarynowała w czymś z dodatkiem albo oliwy, albo np. w maślance - mięso łatwiej się dopiecze i będzsie bardziej soczyste, a nie suche.
Ja zawsze zasmażałam lekko na patelni, później smażyłam cebulkę polewałam kotlety i zapiekałam w piekarniku
tak zrobiłam, lekko podsmażyłam i do piekarnika , soczyste , chrupiące,cały tłuszcz obciekł, pyszne :)
to cieszę się, że Ci smakowało :)
Takie odgrzane kotlety najlepiej smakują z jakimś sosikiem dodanym przy odgrzewaniu, np pieczarkowym własnej roboty .Schab schnie niemiłosiernie przy odgrzewaniu i warto coś tam dodać :)