Zamierzam zmienić meble kuchenne. W związku z tym mam wielką prośbę o pomoc. Może ktoś się orientuje gdzie w woj. lubelskim można zamówić tanie i solidne meble pod wymiar? Pytałam już w kilku salonach ale ceny mają kosmiczne. Meble na 2 ścianach, (z połyskiem) kosztowały by mnie ok. 8-9 tys.
Namiarów Ci nie podam bo mieszkam w innym bo nie mój rejon( chyba,że mieszkasz bliżej świętokrzyskiego), ale ja za meble z połyskiem zapłaciłam 7800( podobno połysk jest drogi) więc chyba ceny się tak kształtują.
Również nie podam konkretnych namiarów - nie to województwo. Mogę jedynie doradzić, aby nie zwracać się do tzw. salonów mebli kuchennych, a poszukać stolarza / pracowni, gdzie robią meble na wymiar. Tak właśnie zrobiliśmy wyposażając kuchnię jakieś 5 lat temu. Zaoszczędziliśmy przez taki "manewr" ok. 2 tysięcy złotych.
Ja również nie pomogę, ale to zwykła cena za meble z połyskiem. Płta mdf pokryta tym laminatem jest najdroższą opcją, nawet przewyższa cenę podwójnej plyty.
My z mężem dotarliśmy do samego źródła - do producenta i jego salonu sprzedaży przy fabryce (dolnośląskie). Jeździliśmy dwukrotnie: raz by złożyć zamówienie i drugi by meble odebrać (transport i montaż fabryczny). Warto było, ceny korzystne i duży wybór, a do tego wspaniały, doświadczony doradca, dzięki niemu uniknęliśmy wielu błędów i dodatkowych kosztów. Szkoda, że to zbyt daleko do lubelskiego. Ale warto szukać salonów fabrycznych w swojej okolicy, można trochę zaoszczędzić i lepiej zaplanować zakupy. Życzę udanych poszukiwań. Pozdrawiam.
Czy mogłabyś mi ( np na priva ) napisać nazwę producenta mebli i miejscowość gdzie zamawiałaś? Za jakiś czas stanę przed wyborem mebli do kuchni własnie i powoli zaczynam się rozglądać i porównywać ceny.
Mogę jawnie polecić: Ostroszowicka Fabryka Mebli, w Ostroszowicach (woj. dolnośląskie, okolice Bielawy, Dzierżoniowa). Niedawno w szpargałach znalazłam ich reklamówkę, zaraz jej poszukam i jak znajdę dopiszę dokładny adres, telefon. Szczerze polecam, do najtańszych nie należą, ale są solidni, a wzornictwo super.
Dopisano 14-03-03 17:42:29:
Reklamówka zniknęła, może mąż ją komuś podrzucił, ale jest strona OFM, nazwa nadal aktualna, choć minęło parę lat. Wpisz proszę hasło: Ostroszowicka Fabryka Mebli, a dowiesz się wszystkiego. Pozdrawiam.
Ja swoje meble kupiłam w Leroy Merlin.W salonie za takie meble jak chciałam wycenili mi je na 8 tyś.Na giełdzie około 6 tyś.W Leroyu zapłaciłam 3 tyś.+około 300zł. za blaty i nogi metalowe.Za tą cenę jestem zadowolona.
meble można zrobić za 5 tys. tylko jakie? na zwykłych zawiasach, bez cichego domyku, bez cargo , bez tandemboxów . A to jest różnica, bo kuchnia jest wygodniejsza w użytkowaniu, na to trzeba zwracać uwagę , bo stąd często się bierze różnica. Takie dodatki są bardzo drogie.
To nie jest kosmiczna cena, ja produkuję meble ale w małopolsce i wydaje mi się że możesz zrobić tanio z płyty ale trwałość takich mebli jest taka sobie
Zamierzam zmienić meble kuchenne. W związku z tym mam wielką prośbę o pomoc. Może ktoś się orientuje gdzie w woj. lubelskim można zamówić tanie i solidne meble pod wymiar? Pytałam już w kilku salonach ale ceny mają kosmiczne. Meble na 2 ścianach, (z połyskiem) kosztowały by mnie ok. 8-9 tys.
Poradźcie proszę.
Namiarów Ci nie podam bo mieszkam w innym bo nie mój rejon( chyba,że mieszkasz bliżej świętokrzyskiego), ale ja za meble z połyskiem zapłaciłam 7800( podobno połysk jest drogi) więc chyba ceny się tak kształtują.
Moja kuchnia wygląda tak:
śliczna, taka mi sie marzy tylko chciałabym mieć blat drewniany lub tańsza wersja o fakturze drewna.
Piękne mebelki .
Dziękuję
Moje wymarzone
Fajne meble, ale i tak nie przebiją tych cudnych kieliszków. Uwielbiam niebarwione szkło.
Te kieliszki to płytki
Muszę chyba wymienić okulary lub monitor.
Ale to tak rzeczywiście wygląda jakby stały na półce i nie ty jedna dałaś się oszukać
Ale śliczne!
Dziękuję
Również nie podam konkretnych namiarów - nie to województwo. Mogę jedynie doradzić, aby nie zwracać się do tzw. salonów mebli kuchennych, a poszukać stolarza / pracowni, gdzie robią meble na wymiar. Tak właśnie zrobiliśmy wyposażając kuchnię jakieś 5 lat temu. Zaoszczędziliśmy przez taki "manewr" ok. 2 tysięcy złotych.
Ja również nie pomogę, ale to zwykła cena za meble z połyskiem. Płta mdf pokryta tym laminatem jest najdroższą opcją, nawet przewyższa cenę podwójnej plyty.
Tez nie pomogę bo inne strony.Ja dałam dużo mniej za meble w zeszłym roku.Jednak słyszałam ,że na tych połyskowych widać ślady dotknięć:(
Nie przesadzajmy. Mam je od lipca i nie zauważyłam aby ślady dotknięć były widoczne. Brudzą się jak każde inne.
Tp fajnie, że jesteś zadowolona, Ja jak widzisz usłyszałam błedną informację o takich meblach.
Na matowych też widać a do tego trudniej je zmyć . Te z połyskiem łatwiej jest utrzymać w czystości
Mam kuchnie z połyskiem od sierpnia i faktycznie widać ślady po palcach.
My z mężem dotarliśmy do samego źródła - do producenta i jego salonu sprzedaży przy fabryce (dolnośląskie). Jeździliśmy dwukrotnie: raz by złożyć zamówienie i drugi by meble odebrać (transport i montaż fabryczny). Warto było, ceny korzystne i duży wybór, a do tego wspaniały, doświadczony doradca, dzięki niemu uniknęliśmy wielu błędów i dodatkowych kosztów. Szkoda, że to zbyt daleko do lubelskiego. Ale warto szukać salonów fabrycznych w swojej okolicy, można trochę zaoszczędzić i lepiej zaplanować zakupy. Życzę udanych poszukiwań. Pozdrawiam.
Czy mogłabyś mi ( np na priva ) napisać nazwę producenta mebli i miejscowość gdzie zamawiałaś? Za jakiś czas stanę przed wyborem mebli do kuchni własnie i powoli zaczynam się rozglądać i porównywać ceny.
Mogę jawnie polecić: Ostroszowicka Fabryka Mebli, w Ostroszowicach (woj. dolnośląskie, okolice Bielawy, Dzierżoniowa). Niedawno w szpargałach znalazłam ich reklamówkę, zaraz jej poszukam i jak znajdę dopiszę dokładny adres, telefon. Szczerze polecam, do najtańszych nie należą, ale są solidni, a wzornictwo super.
Dopisano 14-03-03 17:42:29:
Reklamówka zniknęła, może mąż ją komuś podrzucił, ale jest strona OFM, nazwa nadal aktualna, choć minęło parę lat. Wpisz proszę hasło: Ostroszowicka Fabryka Mebli, a dowiesz się wszystkiego. Pozdrawiam.Ja swoje meble kupiłam w Leroy Merlin.W salonie za takie meble jak chciałam wycenili mi je na 8 tyś.Na giełdzie około 6 tyś.W Leroyu zapłaciłam 3 tyś.+około 300zł. za blaty i nogi metalowe.Za tą cenę jestem zadowolona.
Może zapytaj w Studio-Koncept w Lublinie na Zemborzyckiej,
Albo w takiej małej pracowni wKraczewicach koło Poniatowej to jakieś 30 km od Lublina
Dziękuję wszystkim za cenne informacje. Napewno skorzystam z waszych podpowiedzi.
meble można zrobić za 5 tys. tylko jakie? na zwykłych zawiasach, bez cichego domyku, bez cargo , bez tandemboxów . A to jest różnica, bo kuchnia jest wygodniejsza w użytkowaniu, na to trzeba zwracać uwagę , bo stąd często się bierze różnica. Takie dodatki są bardzo drogie.
tak naprawdę wcale takie drogie nie są.
aa 8-9 tys. to całkiem normalna cena, woj. łódzkie mi wyceniono na 16 tys. z półwyspem i za 12 również z półwyspem, to można sobie porównać.
To nie jest kosmiczna cena, ja produkuję meble ale w małopolsce i wydaje mi się że możesz zrobić tanio z płyty ale trwałość takich mebli jest taka sobie
Poślij mi projekt to Ci go wycenię
niestety takie ceny... ja własnie zapłaciłam 14 tys..
Witaj sprawdź u nich. Robią meble kuchenne na wymiar. Są dość tani.
Poniżej przykład ich pracy: