Forum

Rozmowy wolne i frywolne

buty ze skóry

• Autor: monique21 Data: 2014-03-09 10:55:49

Cześć dziewczyny i chłopaki, mam pewien problem, wiec pisze, bo wiem ze można na Was liczyć ;-)

Kupiłam jakiś czas temu kozaki ze skory jasny brąz z ciemnymi noskami i do nich pastę w paście/kremie, rzekomo bezbarwną. Jak sie później okazało pasta nie jest bezbarwna a biała i zostawiła też białe ślady na butach. Zaś z przyciemnianych nosków zszedł mi miejscami ten ciemniejszy kolor.

Buty są bardzo wygodne, ciepłe, szczelne i chciałabym je jakoś przywrócić do ładnego wyglądu. Czy ktoś mógłby mi cos poradzić co z nimi zrobić? 

Może ktoś ma jakąś stronę albo sam podzieli sie workiem dobrych rad na temat kolorowych butów ze skóry? Do tej pory nosiłam tylko czarne, a z nimi nie było większego problemu... Teraz chciałabym pobiegac również w kolorowych ale nie umiem o nie zadbać...

Będę bardzo wdzięczna za każdą poradę :-)

• Autor: misia2004 Data: 2014-03-09 11:16:31

Ja na inny kolor niż czarny używam bezbarwnych past.

Ale jest taki preparat( nie pamiętam nazwy ani firmy parę dni temu wyrzuciłam pusty słoiczek) i to jest to pozbywania się zanieczyszczeń z butów. Myślę, że nie zaszkodzi spróbować a być może pomoże Kupiłam go w sklepie obuwniczym.

• Autor: monique21 Data: 2014-03-09 11:22:17

Ta, którą kupiłam też rzekomo miała być bezbarwna... 

A kupowałaś ten preparat w jakimś firmowym sklepie czy poprostu dobrym obuwniczym? 

• Autor: misia2004 Data: 2014-03-09 12:14:16

W zwykłym obuwniczym.

Znalazłam na szybko coś takiego. http://www.koniflek.pl/srodek-do-usuwania-plam-i-zaciekow-z-soli-id-7.html Wprawdzie to jest to usuwania soli ale może pomoże. W każdym razie myślę, że powinnaś szukać coś w tym kierunku.

Tego co ja miałam nie mogę znaleźć.

• Autor: monique21 Data: 2014-03-09 15:19:32

Dziękuje :-)

• Autor: kaśka.k Data: 2014-03-09 17:59:34

W tym roku też kupiłam buty ze skóry. Pan, który sprzedawał poradził mi żeby zamiast past do butów używać wazeliny kosmetycznej. Natłuści skórę przez co będzie elastyczna i szczelna. Niestety wazelina nie maskuje zadrapań które powstają na skórze. Nie wiem też jak pozbyć się odbarwień.

• Autor: Herbaciana Data: 2014-03-09 18:41:13

Radzę wybrać się do szewca. Miałam beżowe pantofle i też ciężko było z pastą, ale na szczęście poszły mi fleki i szewc nie tylko przybił mi nowe, ale też pomalował niedoskonałości. Buty wyglądały jak nowe i wystarczyło użyć takiej pasty z aplikatorem. Kiedy znowu zrobią się brzydkie pójdę do szewca.

• Autor: Kicia150 Data: 2014-03-09 23:30:17

Polecam pastę bezbarwną i Lidla,taką z gąbeczką(zresztą ta czarne też jest rewelacyjna).Nie mam zaufania do past z gąbka,bo mam wrażenie,że one są mało tłuste i używane na dużym mrozie,powodują,że skóra pęka.Natomiast po tej z Lidla nic się nie dzieje,a w dodatku buty wyglądają jak nowe.

Przejdź do pełnej wersji serwisu