Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Wypoczynek na wsi..co polecacie?

• Autor: Wróbelek Data: 2014-03-10 13:22:03

Ciepło się robi a w pracy o plan urlopów nas "maltretowa" zaczynają i stąd moje przedwczesne pytanie. Chcielibyśmy w tym roku z córcią jechać gdzieś na wieś na pare dni latem. Znacie może takie miejsca, macie jakieś sprawdzone?

Jesteśmy ze śląska i im bliżej tych terenów tym lepiej (aby za wielu godzin w aucie bez klimatycacji nie spędzić)

W zeszłym roku na parę dni pojechaliśmy na Jurę na Agroturystykę z króliczkami, pieskami, kózkami, kurkami. I dla Agnieszki największą atrakcją (po basenie) były te zwierzątka. W tym roku chicelibyśmy pojechaćz nią gdzieś gdzie będzie mogła zobaczyć na żywo zwierzątka wiejskie, ale koncepcji nam brak.

• Autor: pwyso Data: 2014-03-10 13:27:59

poszukaj coś w okolicach Janowa Podlaskiego ..., albo kilka kilometrów od Włodawy - Okuninka

• Autor: Dżanina Fonda Data: 2014-03-11 12:14:26

Okuninka? A jak dawno tam byłeś? Teraz człowiek na człowieku człowiekiem poganiany. Wypożyczalnie quadów i muzyka do trzeciej nad ranem.

• Autor: pwyso Data: 2014-03-11 15:05:17

Tego się właśnie obawiałem, ja tam jeździłem 20 lat temu ... szkoda że taki fajny zakątek przestał być taki jak dawniej, ale pewnie klient nasz pan ...

• Autor: Basienkaa0 Data: 2014-03-11 20:28:54

No fakt jezioro Białe to teraz czysta komercja:(

• Autor: pwyso Data: 2014-03-12 06:55:43

szkoda, bo chciałem tam kiedyś pojechać ale .... chyba się nie zdecyduję. Jest jeszcze jedno miejsce które kiedyś było piękne w swojej naturalności, ale to na zachodzie - Szklarka Radnicka i jezioro Jelito ...

• Autor: Dżanina Fonda Data: 2014-03-12 11:09:40

Jeśli ci odpowiadają strony, to polecam jezioro Rogóźno. Jeden jedyny ośrodek, w nim mało ludzi, ogromne ryby, wielka głębia (chyba 38 metrów), cisza, spokój...  kilka innych jezior i lasy dookoła. Rezerwat geologiczno-krajobrazowy, więc jest nadzieja, że nic się nie zmieni.

• Autor: pwyso Data: 2014-03-12 13:54:43

i oby jak najdłużej tak było ...

• Autor: iwett Data: 2014-03-12 18:12:36

A gdzie to jest? Psy przyjmują? Bo ja z moimi dwoma wilkami to nie bardzo chętnie i mile jestem widziana! A lubimy z małż takie ciche spokojne miejsca i jeszcze mój nurkuje więc jezioro zajefajne!

• Autor: Basienkaa0 Data: 2014-03-12 21:36:23

to są domki typu dachowce, wiem że ze zwierzakami ludzie przyjeżdżają ale nie wiem na jakiej zasadzie, z nurkowaniem chyba będzie problem, wiem, że wszelkie "nurkowania" to nad Krasnym, tam też dobrze się na desce pływa, jeden Ośrodek jest całkiem przyzwoity i coś tam robią, są pola namiotowe, mała gastronomia, w miarę przyzwoite sanitariaty, a drugi hmmmmmm i jeszcze raz hmmmm, a to wszystko to Lubelszczyzna, niedaleko od Łęcznej

• Autor: Dżanina Fonda Data: 2014-03-13 06:21:06

A dodam do Basieńki, że nurkuje się też w Piasecznie (czy w Rogóźnie to nie wiem, zapewne tak). Z psami można, a przynajmniej 2-3 lata temu można było. Ja tam jeżdżę do koleżanki, która ma w lesie domek typu "Blair Witch". Te wszystkie jeziora to w obrębie "spacerku". Parę kilometrów od siebie. Poszukaj sobie gminy Ludwin i to są okolice.

• Autor: Basienkaa0 Data: 2014-03-13 21:23:07

No fakt w Piaseczno teraz troszkę zainwestowali i uporządkowali, Ludwin to już prawie metropolia:)a już Łęczna to wielkie miasto:) kiedyś góral z prawdziwych gór pytał gdzie mieszkamy, mówimy, że w Lublinie a on na to a w tym Lublinie koło Łęcznej /to mniej więcej jak Kraków koło Nowej Huty/

• Autor: Basienkaa0 Data: 2014-03-12 21:29:58

fakt tam jest ładnie ale ośrodek już taki sobie od lat nic nie robią/ja mam dom nad łukczem/ ale Pojezierze Łeczynsko-Włodawskie jest piękne, jezioro Krasne, Piaseczno, Białe /ale nie to w Okunince/, Dratów i cała masa innych, już się nie mogę doczekać kiedy się zacznie sezon /bo mój dom jest letniskowy nie taki całoroczny:), polecam również Roztocze z pięknymi okolicami i lasami i fajnie rozbudowaną agroturystyką:)

• Autor: Gustka Data: 2014-03-10 17:23:40

Wróbelku, polecam ci Beskid Żywiecki. Ze Śląska śmigniesz raz dwa:). W necie znajdziesz masę ofert gospodarstw agroturystycznych, jest w czym wybierać a ceny naprawdę przystępne. Polecam Węgierską Górkę lub Żabnicę. Wrzuć w google "agroturystyka Beskid Żywiecki"  i wybieraj!

• Autor: livia Data: 2014-03-11 09:44:17

O tak, to są moje okolice :)  Polecam na  100 % -  Węgierska Górka :)

• Autor: Wróbelek Data: 2014-03-13 11:18:20

dzięki za podpowiedż.\

• Autor: Wróbelek Data: 2014-03-15 21:31:46

szczerze mówiąc ceny mają jak z kosmosu. Ale jeszcze będę szukać.

• Autor: jolka60 Data: 2014-03-15 22:15:51

Gdybyś kiedyś szukała czegoś nad morzem,moja kuzynka ma bardzo zaciszny pensjonat w Grzybowie.Zwierzęta przyjmują.

Przejdź do pełnej wersji serwisu