Piętrowe kanapki z sałatą lodową, żółtym serem, wędzonym filetem z kurczaka, pomidorem, jajkiem na twardo, papryką i z własnoręcznie wyhodowanymi kiełkami:)
Jajecznica z wędzonym boczkiem i cebulą, kanapki ze świeżym ogórkiem, rzodkiewką i sałatą rzymską posypane świeżym koperkiem, herbata zielona z trawą cytrynową :)
U mnie dziś przywiezione przez ciocię sibrzaki ze skwareczkami. Przywiozła, bo powiedziała, że jak jeszcze trochę to choróbsko mnie tak pomęczy, to nawet cień ze mnie nie zostanie. Miłego dnia życzę.
Jak prawie zawsze: filiżanka jogurtu naturalnego, banan i garść rodzynek. Ryś pankejka pomemlała, zjadła jabłko. Mężowski naleśniki z dżemem. Młode: omlet z serem. Do szkoly po kawałku Hermana, jabłko jedna, banana druga, sok.
Kanapki z domowego chleba pszenno-żytniego, na nich hummus, plasterki pomidora i kiełki brokułowe. Herbata, a na "po śniadaniu" kawa. Fajnego, odpoczętego weekendu wszystkim!
Tyle dobrego! :D Dziś już było co jeść więc mieszanka owoców wszelkich z płtkami i jogurtem, oczywiście wszystko w filiżance, bez sztucznego cukru, a jogurt odtłuszczony! :)
Płatki pełnoziarniste, jogurt odtłuszczony, odrobina miodu i świeże morele. M. jajka sadzone i kiełbaska z cebulą, grzanki z bułki. Oboje oczywiście kawa z mlekiem, łajza z cukrem, ja wzgardziłam. :D
No pewnie. U nas to takie "słowo-klucz", nie jest nacechowane negatywnie. To ma, o ile dobrze pamiętam, związek z naszym pierwszym kotem, ale już nie pamiętam jaki. :)
Nie wiedziałam że jest cos takiego jak koktajlowe gruszki...? :( U mnie tradycyjnie parówki kopenhaskie z ketchupem dworskim, herbatka i pączek na deser
Dzisiaj jajecznica z podsmażoną szynką, pomidorem i cukinią. Do tego oregano, curry i odrobina świeżej bazylii. Kawa zbożowa z mlekiem i świeży sok pomarańczowy. Pyyycha.
Apetyczny pasztecik :) Wspaniale Ci wyszedł :) A z jakiego miąska robiłaś ?
Dzięki Lea był pyszny....:)
Robiłam z mieszanki grillowanego mięska i dwóch grillowanych kiełbasek..... Czyli po grillu co zostanie mrożę, choćby jedno udko, czy kotlet i jak mi się nazbiera robię pasztet, piekę w kąpieli wodnej...:)
Nie mam przepisu, robię na oko..... Mielę w robocie obrane ze skór i kości mięsko ( grillowane to podstawa-również kiełbaska, jeśli mam, to trochę innych też -z sosu, z zupy itp. ), dodaję 3-4 łyżki śmietany, 1 łyżkę musztardy,Namoczone i odciśnięte 2 bułki, 3-4 jaja, przyprawy : sól, pieprz, gałka muszk. czosnek. Mieszam nożem w robocie cały czas. Smakuję i doprawiam wg. mnie, masa ma być dość luźna, by wyszedł nie zbity. Wykładam do wysmarowanych i wysypanych bułką tartą keksówek, prawie po brzegi. Keksówki wkładam do dużej blachy, do niej wlewam do połowy wysokości keksówek wodę. Piekę ok 50min. 180st.
Odkąd zakosztowałam jagiełek, to tak mi zasmakowała ta kaszka, że często ją robię. A można różne rzeczy z niej wyczarować i wszędzie dodawać. Ostatnio robiłam z niej placuszki. Były bardzo delikatne i takie pychotki, że sama się zadziwiłam ich smakiem. :)
Dziękuję :) Choć jeszcze wiele miesięcy do tego czasu, już wiem, że ta sałatka zagości u mnie na wielkanocnym stole. Będę musiała zawczasu zadbać o świeże przepiórcze jajka. Pyszne są - takie delikatne w smaku, i zdrowsze od kurzych :)
O, skoro jadasz, to podziel się wiedzą i zdradź mi durnej i nieświadomej, jak zachęcić surowe jajko przepiórcze, żeby wyskoczyło ze skorupki na patelnię lub do michy. Skorupa jak z gumy, rozbić i rozdzielić ciężko i jeszcze ten środek jak z galaretki przyklejony do skorupeczki. Trzęsę, trzęsę, a ta malizna nie chce wyleźć :)
Oooo takich akrobacji to nie wyczyniałam z przepiórczymi jajcami tylko gotowałam na twardo i też nie lada wyczynem było obranie ze skorupek :)Smażonych jajec nie jadam
Z obieraniem tych ugotowanych na twardo nie powinno być problemu - nadtłukujesz, kładziesz na blacie kuchennym jajeczko i turlasz je pod otwartą dłonią, lekko i równomiernie naciskając aż popęka cała skorupka - wówczas ściągasz ją takimi jakby płatami - w każdym powinna tak odchodzić - potłuczone drobinki skorupek przyczepiają się do tej niebieskawej błonki, która otula jajeczko :)
Tak mniej więcej w ubiegłym roku, jeden z uczniów klas drugich w mojej szkole (stary koń już) powiedział do swojej wychowawczyni "dowody, że zrobiłem pracę domową... zjadł królik" :P (czyli dorwał uszatek...:))
Półmisek serów , pieczywo, masło, kawa z mlekiem.
Tosty francuskie, kawa z mlekiem.
łomatko, żebym ja miała kiedyś czas na TAKIE śniadanko!! mniam
Rukola,mango,ser,oliwka,pomidor + oliwa...
Ja dziś jeszcze nic nie jadłam, ale sery smacznie wyglądają.
Piętrowe kanapki z sałatą lodową, żółtym serem, wędzonym filetem z kurczaka, pomidorem, jajkiem na twardo, papryką i z własnoręcznie wyhodowanymi kiełkami:)
Owsianka z żurawiną i jagodami goji.
Roszponka,wędzone krewetki i łosoś ,pomidor,oliwa + grzanka ...
Przepyszne śniadanie. Chyba zacznę jeść u Ciebie
Omlet z boczkiem wędzonym i cebulką.. No i oczywiście z mnóstwem kiełków..;)
Jajka sadzone na bekonie i szynce
Jajecznica, własny chleb ziarnisty i kawa zbożowa z mlekiem.
Dziś galaretka z kaczych szyjek ;)
Sałatka na szpinaku :)
Pysznie kolorowa.
i II śniadanie
Pomidory z fetą,biała kiełbasa z przysmażoną cebulką + parę dodatków...
Łososiowe zawijańce + pieczywo...
Pasztecik-smarowidło od carolotty ...
Jajecznica z pieczarkami + pieczywo ...
Jajecznica na wędzonej słoninie z cebulką, pieczywo.
Roladki z szynki,jajek i chrzanu w galarecie,pasta z łososia i jajek i parę innych dodatków...
Jajecznica z wędzonym boczkiem i cebulą, kanapki ze świeżym ogórkiem, rzodkiewką i sałatą rzymską posypane świeżym koperkiem, herbata zielona z trawą cytrynową :)
omlet z sosem truskawkowym i winogrona
Bardzo prosta pasta z makreli wędzonej,majonezu,musztardy i keczupu ...
Galaretka z kurczaka z sosem chrzanowym,wędliny,warzywa + pieczywo i herbata ...
Kanapki..
Omlet kawalerski z szynką,porem i szczypiorkiem...
Kanapka z szynką pomidorem i szczypiorkiem.
Koktajlik truskawkowy z siemieniem, otrębami i słonecznikiem....
Śniadanie wielkanocne...
Sałatka z pieczarek i jajek ,biała kiełbasa z cebulką + dodatki ...
Jajecznica z szynką i pomidorami + pieczywo ...
Sałatka z makaronu,pieczarek i słonecznika ,grzane frankfurterki + dodatki.....
Podpowiedz proszę, jak robisz tę sałatkę..
Drobny ugotowany makaron,podsmażone ,pokrojone pieczarki ,słonecznik przyrumieniony na patelni,cebulka zielona lub szczypiorek , majonez z jogurtem,pieprz ,sól i 1-2 ząbki czosnku...
wymieszać i gotowe ...ilości wg uznania:)
Bardzo dziękuję! Będę degustować w przyszłym tygodniu, bo takie właśnie smaki za mną chodzą..;)
Grzanka z szynką i jajkiem sadzonym , zapieczona z żółtym serem + dodatki ...
Mniam :)
Super śniadanko...
Dzisiaj kanapka z domowym, pieczonym Pasztetem ,, pogrillowym" i sałatą zieloną.
Oto mój pasztecik....:)
Naleśniorki :)
Naleśniorki :)
Naleśniorki jak naleśniorki ale zademonstrowane pięknie...Dziękować :)
U mnie dziś przywiezione przez ciocię sibrzaki ze skwareczkami. Przywiozła, bo powiedziała, że jak jeszcze trochę to choróbsko mnie tak pomęczy, to nawet cień ze mnie nie zostanie. Miłego dnia życzę.
Jajka od zielononóżek w sosie tatarskim ,kiełbasa smażona,pomidor,ogórek,rzodkiewka i słowackie rohliki...
O matko ale wypas-mniam :)
Bruschetta
Ja: owoce
Reszta bananowe pankejki :)
a'la Bruschetta z moją, pyszną Salsą Paprykową, ostrość-Medium....
Chleb + smalec ze skwarkami
Pasta z sera białego,jajek,rzodkiewek i szczypiorku ...
Koziołki z parówek,sałata,pomidor,chleb...
Kasza jaglana z bananem i ziarnami w/g Anny Z
Jak prawie zawsze: filiżanka jogurtu naturalnego, banan i garść rodzynek. Ryś pankejka pomemlała, zjadła jabłko. Mężowski naleśniki z dżemem. Młode: omlet z serem. Do szkoly po kawałku Hermana, jabłko jedna, banana druga, sok.
A ja myślę, że to nieprawda! Gdzie zdjęcie w/w rodzynek?
Kocham Cię! Bo gdybym musiała zdjęcie omletom robić to musiałabym wstać o 6.30... a tak mogę się lenić trochę dłużej.
Kasza jaglana na gęsto z kiełbaską drobiową, jajkiem i przyprawami, kawa zbożowa "Kujawianka" z mlekiem :)
Płatki kukurydziane, jogurt naturalny, pół banana, odrobina miodu. Kawa z mlekiem.
Cieniutko, cieniutko
A co myślałeś? Że jej się w tych Włochach tak dobrze powodzi?
No właśnie!!! Taki jogurt za 57 centów na tydzień musi wystarczyć!!! A sąsiadka miód dała... :)
Kanapki z domowego chleba pszenno-żytniego, na nich hummus, plasterki pomidora i kiełki brokułowe. Herbata, a na "po śniadaniu" kawa. Fajnego, odpoczętego weekendu wszystkim!
Chałka ze świeżo uwirowanym miodemi kawa z mlekiem
Super jest taki świeży miodek. Też kiedyś miałam ule i kręciłam miodek. A z chałeczką, wiejskim masełkiem i polane miodkiem, pyszota., mniam... :)
O kurcze, własny miodek, marzenie, aż ślinkę przełknęłam :)
Podobno własny to mamy w uszach
Podobno własny to mamy w uszach
Wosk chyba ze bahusy mają miodekA co może pszczoły nie produkują wosku?
A co może pszczoły nie produkują wosku?
Pewnie że tak, ale mowa o miodkuJajko sadzone na kiełbasie,pomidory z sosem czosnkowym i serem żółtym,pieczywo,herbata....
Prosto z zakopanego serek z bułka
Wczoraj... Omlet ze szczypiorem
Brzoskwinia z targu wytarta o spodnie w czasie zakupów, bo "nie ma w domu nic, co mogłabym zjeść". Gorzej niż dziecko, wiem... :)
A dlaczego wytarłaś?
Bakterie zabijałam (pomiażdżyły się i poumierały!!!), ech Ty to nic nie wiesz... :P
Ale się nie wstydzę i pytam. :P
Tyle dobrego! :D Dziś już było co jeść więc mieszanka owoców wszelkich z płtkami i jogurtem, oczywiście wszystko w filiżance, bez sztucznego cukru, a jogurt odtłuszczony! :)
Kanapeczki :)
Jajecznica z boczkiem i szczypiorkiem,pomidory ze śmietaną, chlebek i masełko własnej roboty..znaczy się roboty robota....
Biała szparaga z masełkiem i bułeczką :)
Płatki pełnoziarniste, jogurt odtłuszczony, odrobina miodu i świeże morele. M. jajka sadzone i kiełbaska z cebulą, grzanki z bułki. Oboje oczywiście kawa z mlekiem, łajza z cukrem, ja wzgardziłam. :D
Dlaczego 'łajza'? Czy on podobnie pisze o Tobie? Przepraszam Cię, że tak wyrwałam z kontekstu...
No pewnie. U nas to takie "słowo-klucz", nie jest nacechowane negatywnie. To ma, o ile dobrze pamiętam, związek z naszym pierwszym kotem, ale już nie pamiętam jaki. :)
Kanapeczki kindziukiem, jajkiem, sałatą i szczypiorkiem, herbatka hibiskusowo-truskawkowo-malinowa :)
Na życzenie męża...bruschetty :)
Jak zwykle musli.. Dziś z truskawkami (4zł/kg;))
Koktajl truskawkowo-bananowy, naleśniki z dżem truskawkowym :)
Sałatka z makaronu ryżowego,ogórka,kukurydzy i czosnku,przysmażona kiełbasa z cebulą + dodatki ...
Jakie romantyczne :)))
Kanapeczka : podpieczona bułka + jajko sadzone na plastrze specku z krążkami papryki + liście sałaty rzymskiej. :)
Smakowitą Owsiankę, Aromatycznie Pachnącą dzięki skórce cytryny.....
Jajecznica na uwędzonej wczoraj szynce :)
Kawa z ekspresu i kawał drożdżowego
Kaawa!!! i brzoskwinia dla przyzwoitości :)
150g chałki z odrobiną swojskiego masła, kawa z mlekiem.
Półmisek wędlin, ogórki świeże i konserwowe, pomidory, papryka, jajka nadziewane, bułeczki śniadaniowe lniano-otrębowe :)
Tosty francuskie z chałki z owocami
2 pomidorki na rukoli, skropione octem winnym, z odrobiną soli i pieprzu.
Owocowy kubeczek
Jaja sadzone na pomidorach + porzeczki ...
Kanapki plus jajko na twardo i ogórek małosolny (własnego wyrobu)
Tosty z masłem i pomidorem :)
Musli z nektarynką i słonecznikiem..
Weekendowo ...śniadanie w ogrodzie ...
pomidory,jajka,wędliny i ryby ...
Twarożek czosnkowo cebulowy w papryce ;)
Jajko sadzone na parówce,pomidor i ogórki ...
Kasza jaglana z borówkami, owocami goji, rodzynkami i kokosem, herbata zielona liściasta o smaku pomarańczowym :)
Owoce i filizanka cappuccino.
Weekendowo...
Kawa w ogrodzie ,kanapka z polędwicą z tuńczyka sashimi i jajecznica zrobiona i podana przez syna :) ...
Salatka, filizanka kawy z mlekiem
Salatka, kawa z mlekiem
Pudding, wczorajsze cynamonowe buleczki w nim skonczyly. :)
Świeżono upieczony pasztet z kurczaka i pieczarek ,pieczywo i sałatka z pomidorów ...
Ale pyszności :)
...
mlodziez bulki na cieplo z jajkiem sadzonym i serem, ja jablko i kawalek arbuza. M. ma dosc patrzenia na jedzenie od kilku dni... :)
Jajko na miękko,parówka ,słowackie rohliki + warzywa ...
Rosol z kasza jaglana. I to prawie codziennie. Dla mnie pycha!Jestem "bezglutenowcem"
Dla jednych ...koziołki z parówek a dla drugich jajka na pomidorach + pieczywo ...
Bieluch z czosnkiem oraz szczypiorek i rzodkiewka z bieluchem (dokładnie te proporcje ), kawa (zbożowa dla nieletnich).
Jajecznica z pomidorami na spółkę z M., Młode kuskus z papryką i pomidorem. Ja espresso, M. cappuccino, Młode granita ananasowa.
Salatka, woda.
Wędliny,sałatka z pomidorów , grillowana kiełbasa + dodatki...
kanapki i kawa z mlekiem ...
Jabłko w drodze z targu do domu, wytarte o spodnie. :D
Musli ze śliwkami i bananem.
Kawa czarna i Kanapeczka z Koktajlowymi gruszeczkami....:)
Świetne te "gruszeczki " :)
i pyszniaste...... malinówki się chowają....hihi
Ojojoj...jakie cudeńka :)
Nie wiedziałam że jest cos takiego jak koktajlowe gruszki...? :( U mnie tradycyjnie parówki kopenhaskie z ketchupem dworskim, herbatka i pączek na deser
Nie wiedziałam że jest cos takiego jak koktajlowe gruszki....?
...to teraz już wiesz.....chyba se zasadzę w sadzie ...
Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i serem pleśniowym ;)
twarożek, konfitura truskawkowa, chleb orkiszowy i kawa z mlekiem ...
Jajecznica
Ale wypasiona !
Musli z owocami.
Mggi63 noooo, aż bokami wyłazi
Buuu....ja nie mogę takiej ...
Sałatka z wędzoną makrelą..
Boskie śniadanie...chętnie bym się przyłączył...
Pizzerki, zapiekane bułeczki i chlebki z szynką, ogonówką, kiełbasą szynkową, kiełbasą swojską, salami, ketchupem i żółtym serem, herbata zielona :)
Bulki razowe z cebulka, buleczki z rodzynkami, twarozek wiejski z warzywami, jajka, salaty, pomidory itp. Kawa, mleko.
Kiełbaska plus dodatki wszelkie..
Mlodziez- bulka pelnoziarnista z twarozkiem i warzywami, jablko, ja - kawa i kawalek melona.
I śniadanie pół parówki
II śniadanie jeden banan i malutki milky way
Wczoraj tosty z marmoladką jabłkową, a dzisiaj kawa z mlekiem, i to w biegu.
Dzisiaj jajecznica z podsmażoną szynką, pomidorem i cukinią. Do tego oregano, curry i odrobina świeżej bazylii. Kawa zbożowa z mlekiem i świeży sok pomarańczowy. Pyyycha.
Śniadanie to dla mnie prawdziwa ceremonia :)
Jajecznica z pomarańczowym pomidorem i parówką ,ogórki kiszone i papryka też ukiszona + pieczywo ...
Pasta z sera białego i ryby w pomidorach + pieczywo ...
Jajka w warzywach, biala pizza, ciriole, warzywa, wedliny, sery...
Kanapki sobotnie zrobione przez męża....
Dzisiejsza kanapeczka z moim pieczonym Pasztetem...
Pyszne kanapki robi Twój mąż.
Apetyczny pasztecik :) Wspaniale Ci wyszedł :) A z jakiego miąska robiłaś ?
Apetyczny pasztecik :) Wspaniale Ci wyszedł :) A z jakiego miąska robiłaś
?
Dzięki Lea był pyszny....:)
Robiłam z mieszanki grillowanego mięska i dwóch grillowanych kiełbasek..... Czyli po grillu co zostanie mrożę, choćby jedno udko, czy kotlet i jak mi się nazbiera robię pasztet, piekę w kąpieli wodnej...:)
A można prosić o przepis z jakiego korzystałaś ? Z góry serdecznie dziękuję
Nie mam przepisu, robię na oko..... Mielę w robocie obrane ze skór i kości mięsko ( grillowane to podstawa-również kiełbaska, jeśli mam, to trochę innych też -z sosu, z zupy itp. ), dodaję 3-4 łyżki śmietany, 1 łyżkę musztardy, Namoczone i odciśnięte 2 bułki, 3-4 jaja, przyprawy : sól, pieprz, gałka muszk. czosnek. Mieszam nożem w robocie cały czas. Smakuję i doprawiam wg. mnie, masa ma być dość luźna, by wyszedł nie zbity. Wykładam do wysmarowanych i wysypanych bułką tartą keksówek, prawie po brzegi. Keksówki wkładam do dużej blachy, do niej wlewam do połowy wysokości keksówek wodę. Piekę ok 50min. 180st.
Watrobki nie dodajesz?
Najczęściej nie.... chyba, że akurat mam. Ale dobrze mielę mięsiwko i jest to nadal pasztet, nie pieczeń. Pozdrawiam.
Dziękuję Iwciu :) Pomysłowa i zaradna z Ciebie Kobitka :) Mężulek powinien taki Skarbulek na rączkach stale nosić :) Pozdróweczka :)
...dzięki za miluśne słowa Kochana! ....na rękach niekoniecznie, ale za to ostatnio pyszniaste winka mi kupił, a trunkami łatwo mnie zaspokoić
Ot przebiegły mężusio, ale to się chwali, że wie jakimi trunkami uraczyć ukochaną żonkę :)
Rolada z mięsa mielonego od ilki76 ,pomidory ,pieczywo ...
Kanapki + dodatki..
Dziś Koktajlos Truskawkowo-bananowy z miętą...:)
Sałatka z makaronu i kurczaka wg merylu, jajko na twardo z adżiką.
Figa, śliwka, cappuccino bezkofeinowe.
Sałatka jarzynowa :) ...
Kasza jaglana z owocami i mleczkiem sojowym, koktajl z arbuza, banana, kiwi i jabłek :)
Muszę sobie taką kaszkę śniadaniową zaserwować, wygląda pysznie :)
Odkąd zakosztowałam jagiełek, to tak mi zasmakowała ta kaszka, że często ją robię. A można różne rzeczy z niej wyczarować i wszędzie dodawać. Ostatnio robiłam z niej placuszki. Były bardzo delikatne i takie pychotki, że sama się zadziwiłam ich smakiem. :)
Jajecznica z boczkiem i pomidorami ...
Pyszne śniadanko :)
Bardzo apetycznie Twoje jajecznice wyglądają :)
Bardzo dziękuję:))
Sałatka z pomidorków ( praktycznie ostatnich tarasowych zbiorów ), z pestkami dyni i serem bursztyn....:))
Ale super! :)
Galaretka z kurczaka ,jajka na twardo,sos chrzanowy + dodatki...
Jajka na twardo + dodatki ...
Jajka z parówkami,cebulką i keczupem ..
Sałatka (ryż, tuńczyk, kukurydza, papryka) + dodatki.
Grahamka podzielona na cztery części,filet wędzony z kurczaka,sałata,pomidorki koktailowe ,rukola...
Jogurt naturalny chudy z jablkiem i cynamonem, filizanka cappuccino.
No, my dzisiaj zaszaleliśmy i była sałatka z jajeczkami przepiórczymi - mmmm, pychota :)
...pyyszne śliczności :)
Pysznie wygląda :)
Dziękuję :) Choć jeszcze wiele miesięcy do tego czasu, już wiem, że ta sałatka zagości u mnie na wielkanocnym stole. Będę musiała zawczasu zadbać o świeże przepiórcze jajka. Pyszne są - takie delikatne w smaku, i zdrowsze od kurzych :)
Zakładając, że jajka kurze szwankują na zdrowiu...
zakładam, że nie szwankują :P
Jadam przepiórcze jajka ale nie wpadłam na pomysł by wykorzystać je w ten sposób i to do sałatek :) Pięknie się prezentują w sałatce.
O, skoro jadasz, to podziel się wiedzą i zdradź mi durnej i nieświadomej, jak zachęcić surowe jajko przepiórcze, żeby wyskoczyło ze skorupki na patelnię lub do michy. Skorupa jak z gumy, rozbić i rozdzielić ciężko i jeszcze ten środek jak z galaretki przyklejony do skorupeczki. Trzęsę, trzęsę, a ta malizna nie chce wyleźć :)
Oooo takich akrobacji to nie wyczyniałam z przepiórczymi jajcami tylko gotowałam na twardo i też nie lada wyczynem było obranie ze skorupek :)Smażonych jajec nie jadam
Z obieraniem tych ugotowanych na twardo nie powinno być problemu - nadtłukujesz, kładziesz na blacie kuchennym jajeczko i turlasz je pod otwartą dłonią, lekko i równomiernie naciskając aż popęka cała skorupka - wówczas ściągasz ją takimi jakby płatami - w każdym powinna tak odchodzić - potłuczone drobinki skorupek przyczepiają się do tej niebieskawej błonki, która otula jajeczko :)
Dzięki Wkn :) No ciągle się człowiek uczy
Czyli są na równi zdrowe cnu.
Ni cnu nie rozumim
"cnu" w matematyce znaczy : "co należało udowodnić"
Tak mniej więcej w ubiegłym roku, jeden z uczniów klas drugich w mojej szkole (stary koń już) powiedział do swojej wychowawczyni "dowody, że zrobiłem pracę domową... zjadł królik" :P (czyli dorwał uszatek...:))
Sałatka do pracy ...rukola,oliwki,pomidory suszone,pomidory koktajlowe,winogrona,ser typu włoskiego i sos balsamiczny ...
Moja! Nie oddam - zjadam Ci całą!
Następnym razem zrobię podwójną porcję ...dla Ciebie :)
Ja takie sałatki, to zjadam razem z pudełkiem i sztućcami
Łooooj ...to muszę się zastanowić jednak ....
Mimo,że ich sporo mam ...to szkoda Twojego zdrowia ...
Nie kusić proszę
...
Dla jednych sałatka z rukoli,fety,pomidorów i pomidorów suszonych ,dla drugich śledź w śmietanie z cebulką i jabłkiem + pieczywo ...
Ooo, pyszności!
Zapraszamy do nowo otwartego, wątku śniadaniowego :D http://wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=685904&post=685904