Forum

Kuchenne porady

Ligawa - jak ją zrobić ?

  • Autor: argennia Data: 2014-03-22 22:22:30

    Kupiłam spory kawałek ligawy, poradźcie jak ją przyrządzić. Podobno najlepsza jest duszona, albo pieczona. Ja nastawiam się na duszenie, ale nie wiem jakich przypraw użyć, jaki sos do tego zrobić itd. Będę wdzięczna za porady :)

  • Autor: Basienkaa0 Data: 2014-03-22 22:42:45

    z ligawy bardzo dobre są zawijańce

  • Autor: argennia Data: 2014-03-23 09:15:43

    Chodzi ci o tzw. rolady ? Właśnie jak pytałam u rzeźnika czy będzie się nadawała to powiedziano mi, że nie bo nie da się tego mięsa rozbić :/

  • Autor: Basienkaa0 Data: 2014-03-23 14:22:34

    Ja rozbijam i  robię tzw. zrazy zawijane, z ogóreczkiem, słoninką, kawałkiem kiełbaski, cebulą są najlepsze, lepsze niż z tzw, zrazówki

  • Autor: Paola_r Data: 2014-03-23 10:35:42

    Jako pieczeń huzarską.

  • Autor: leszek Data: 2014-03-23 16:38:01

    Faktycznie jest bardzo trudna do rozbicia,robiłam raz zrazy i nieźle się natrudziłam.

  • Autor: Basialis Data: 2014-03-23 18:55:21

    Robilam ostatnio w sosie chrzanowym.Udusilam, pokroilam. zrobilam sos i gotowe.

  • Autor: kasiachodziez Data: 2014-03-24 09:37:21

    Basiu czyli tafelspitz zrobiłaś:) uwielbiam i z ręką na sercu polecam innym.

Przejdź do pełnej wersji serwisu