Kupiłam spory kawałek ligawy, poradźcie jak ją przyrządzić. Podobno najlepsza jest duszona, albo pieczona. Ja nastawiam się na duszenie, ale nie wiem jakich przypraw użyć, jaki sos do tego zrobić itd. Będę wdzięczna za porady :)
z ligawy bardzo dobre są zawijańce
Chodzi ci o tzw. rolady ? Właśnie jak pytałam u rzeźnika czy będzie się nadawała to powiedziano mi, że nie bo nie da się tego mięsa rozbić :/
Ja rozbijam i robię tzw. zrazy zawijane, z ogóreczkiem, słoninką, kawałkiem kiełbaski, cebulą są najlepsze, lepsze niż z tzw, zrazówki
Jako pieczeń huzarską.
Faktycznie jest bardzo trudna do rozbicia,robiłam raz zrazy i nieźle się natrudziłam.
Robilam ostatnio w sosie chrzanowym.Udusilam, pokroilam. zrobilam sos i gotowe.
Basiu czyli tafelspitz zrobiłaś:) uwielbiam i z ręką na sercu polecam innym.
Kupiłam spory kawałek ligawy, poradźcie jak ją przyrządzić. Podobno najlepsza jest duszona, albo pieczona. Ja nastawiam się na duszenie, ale nie wiem jakich przypraw użyć, jaki sos do tego zrobić itd. Będę wdzięczna za porady :)
z ligawy bardzo dobre są zawijańce
Chodzi ci o tzw. rolady ? Właśnie jak pytałam u rzeźnika czy będzie się nadawała to powiedziano mi, że nie bo nie da się tego mięsa rozbić :/
Ja rozbijam i robię tzw. zrazy zawijane, z ogóreczkiem, słoninką, kawałkiem kiełbaski, cebulą są najlepsze, lepsze niż z tzw, zrazówki
Jako pieczeń huzarską.
Faktycznie jest bardzo trudna do rozbicia,robiłam raz zrazy i nieźle się natrudziłam.
Robilam ostatnio w sosie chrzanowym.Udusilam, pokroilam. zrobilam sos i gotowe.
Basiu czyli tafelspitz zrobiłaś:) uwielbiam i z ręką na sercu polecam innym.