Forum

Kuchenne porady

Babka gotowana (pilne!:-))

  • Autor: Torunianka Data: 2014-04-04 19:12:25

    Właśnie zaczęłam robić babkę gotowaną według przepisu Wkn

    http://wielkiezarcie.com/recipe18.html

    Na dwie szklanki mąki (po jednej: ziemniaczanej i tortowej) mam dać pół opakowania proszku do pieczenia. Poratujcie - dużego (30 g) czy małego (15g)? Pewnie chodzi o mały proszek, ale wolę się upewnić u specjalistów.

  • Autor: bogdzia Data: 2014-04-04 19:48:12

    1 czubata łyżeczka wystarczy, w moich przepisach jest ten na babkę gotowaną

  • Autor: Torunianka Data: 2014-04-04 20:50:21

    dziękuję. Będzie na następny raz (teraz dalam dwie:/). Zobaczymy, jak wyjdzie...

  • Autor: bogdzia Data: 2014-04-04 21:01:51

    Na pewno wyjdzie i oby nie z formy (mojej siostrze "miszczyni pieczenia", baba wylazła z formy)

  • Autor: Torunianka Data: 2014-04-06 20:09:36

    Właśnie wstawiam babkę z Twojego przepisu do garnka z gorącą wodą... Niech wreszcie się uda! (wcześniejsze dwa podejścia dały piękne zakalce)

Przejdź do pełnej wersji serwisu