No ładna imprezka była .. i to beze mnie . Hmm jeszcze wina na ścianie nie miałam , bo to straszna rozrzutność ale spróbuj zmyć z jakimś lekkim detergentem i niestety trzeba plamki zamalować . Jak masz jeszcze resztki farbki w piwnicy i niedawno było malowane to sprawa prosta .
Nie mniej bez małego retuszu farbą plama nie zniknie ... Niestety (((
Proponuję gąbkę wilgotną z kropelką domestosu,zapach wywietrzeje po kilku godzinach a plamki znikną po kilku minutach. Plamki po czymkolwiek np. z białych koszulek bawełnianych moich chłopaków traktuję odrobinką domestosu i do pralki na normalne pranie po plamkach ani śladu.polecam:)
Drogie Żarłoczki,
stało się, kielich wina czerwonego wyądował na parkiecie i na dwóch ścianach :(( farby zmywane....
Poradzicie czym ustrojstwo zmyć?:(
Kiedyś z białej bluzki plamę usuwałam mlekiem kwaśnym i pomogło. Ale jak to miałoby się do ściany? Może cillit bang?
Możesz spróbować magicznymi gabkami dostępnymi w Rosmanie kredki ze ściany się zmywaja to może i wino
No ładna imprezka była .. i to beze mnie
. Hmm jeszcze wina na ścianie nie miałam , bo to straszna rozrzutność ale spróbuj zmyć z jakimś lekkim detergentem i niestety trzeba plamki zamalować . Jak masz jeszcze resztki farbki w piwnicy i niedawno było malowane to sprawa prosta .
Nie mniej bez małego retuszu farbą plama nie zniknie ... Niestety (((
Proponuję użyć mydełka odplamiającego. Ołówek i kredki ołówkowe schodzą pięknie, ale wina nie myłam. Powodzenia życzę.
Proponuję gąbkę wilgotną z kropelką domestosu,zapach wywietrzeje po kilku godzinach a plamki znikną po kilku minutach. Plamki po czymkolwiek np. z białych koszulek bawełnianych moich chłopaków traktuję odrobinką domestosu i do pralki na normalne pranie po plamkach ani śladu.polecam:)
Dziekuje :) plamy zeszly Cilit Bang szczoteczka, ciepła woda, dużo cierpliwości i po brudzie :p