Forum

Kuchenne porady

Pytanie o mleczną kanapkę

  • Autor: 89doris Data: 2014-04-11 13:49:51

    Ostatnio robiłam owo ciasto. Chcę je powtórzyć w święta, jednak mam taki kłopot (zresztą jak z innymi kremowymi ciastami), że masa nie trzyma się biszkoptu-oddziela się.Macie na to jakieś rady??

  • Autor: livia Data: 2014-04-11 13:59:45

    posmarować ciasto dżemem.

  • Autor: ulcia76 Data: 2014-04-11 14:13:08

    a zdjęłaś z biszkoptu tą "skórkę", która sie robi po upieczeniu? jak ona nasiąknie masą to się oddziela od ciasta

  • Autor: 89doris Data: 2014-04-11 14:54:32

    a zdjęłaś z biszkoptu tą "skórkę", która sie robi po
    upieczeniu? jak ona nasiąknie masą to się oddziela od ciasta

    Nie wiedziałam nawet, że powinnam... Dzięki za poradę :)

  • Autor: reniapos Data: 2014-04-11 15:35:11

    Jeśli biszkopt jest na samym spodzie, to ja odwracam go skórką do dołu jest ok.

  • Autor: Wkn Data: 2014-04-11 15:43:47

    Jest połowicznie ok, ponieważ potem ta skórka i tak odłazi podczas porcjowania. Polecam zdejmowanie jej - jest smaczna, można ją po prostu zjeść osobno :)

  • Autor: kokarda Data: 2014-04-11 17:05:35

    oj dostawało się po łapach jak skórka miała iść na boki ciasta a tu szkodniki młode wyżerały jak mama się

    na sekunde odwróciła :D

  • Autor: reniapos Data: 2014-04-11 18:11:42

    Tak jest smaczna i za każdym razem moje łasuchy czatują na skórkę. Ta co schodzi łatwo, przeważnie ze środka jest pochłonięta, a ta co jest przytwierdzona do biszkoptu ląduje na spodzie. Przykleja się do papieru. Potem przekładam ciasto i naprawdę jest ok.

  • Autor: ulcia76 Data: 2014-04-11 20:01:11

    I tym sposobem problem skórki rozwiązany :-)))

  • Autor: livia Data: 2014-04-12 12:08:13

    nie pomyślałam o tym , a przecież tak własnie robię :)

  • Autor: ulcia76 Data: 2014-04-12 17:35:12

    czasem tak bywa

Przejdź do pełnej wersji serwisu