Forum

Gawędy o jedzeniu

Faszerowane podudzia

  • Autor: Kicia150 Data: 2014-04-15 00:32:22

    Witam,proszę o radę czym można nafaszerować podudzia z kurczaka? Chciałabym właśnie takie podać w święta ,ale żebym nie musiała wcześniej obsmażać na patelni,tylko surowe i nadziane włożyć w naczyniu żaroodporny prosto do piekarnika.

    Pozdrawiam

  • Autor: kleo Data: 2014-04-15 06:31:04

    Bardzo dobry przepis

    http://wielkiezarcie.com/recipe21897.html

  • Autor: renataz36 Data: 2014-04-15 07:10:25

    Oj tak te same miałam polecić, są pyszne z tym jarzynowym farszem polecam

  • Autor: iwciaG Data: 2014-04-15 07:47:02

    Można dać jako nadzienie, mięsko mielone, przyprawione czosnkiem i natką, obficie.....:)

  • Autor: dorotaibasia Data: 2014-04-15 08:44:24

    Jako farsz wykorzystałabym pieczarki starte na jarzynowej tarce, przesmażone z cebulką i dość konkretnie doprawione solą, pieprzem i majerankiem

  • Autor: ani75 Data: 2014-04-15 10:14:02

    Wszystko super tylko ja na przykład nigdy nie filetowałam udek z kurczaka macie jakąś instrukcję od czego zacząć?

  • Autor: Kicia150 Data: 2014-04-15 10:40:42

    Ja też nie filetowałam,więc poproszę przyspieszony kurs.Do tej  pory kupowałam w sklepie odfiletowane i bez skóry.

  • Autor: renataz36 Data: 2014-04-15 10:49:58

    Luzowanie udek z kurczaka naprawdę nie jest trudne, nie trzeba nacinać skóry. Poczytajcie komentarze do tego przepisu, jest w nich sporo porad. Gdyby jednak ktoś był wzrokowcem to sa w necie filmiki gdzie wszystko widać czarno na białym. Mnie pierwszy raz szło przyznam nieporadnie ale za kolejnym juz sprawnie i szybko. Powodzenia

  • Autor: dorotaibasia Data: 2014-04-15 10:58:29

    http://www.youtube.com/watch?v=wA389sUj8zk proszę bardzo:)

  • Autor: ani75 Data: 2014-04-15 17:46:23

    Serdecznie dziękuję za ten film -muszę się odważyć i wypróbować ten sposób

  • Autor: mlena Data: 2014-04-15 11:04:00

    Może cos takiego http://wielkiezarcie.com/recipe28555.html jest troche roboty ale warto .

  • Autor: Herbaciana Data: 2014-04-15 11:51:16

    Można też suszoną śliwkę lub morelę owinąć kawałkiem boczku i włożyć do środka. Nieźle smakuje i wygląda.

Przejdź do pełnej wersji serwisu