Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Wypoczynek na Mazurach

• Autor: stokrotka390 Data: 2014-05-01 15:40:41

Witam wszystkich! W tym roku wybieram sie na tygodniowy wypoczynek na Mazury, dlatego zwracam sie z prosba, moze ktos z Was ma jakies sprawdzona mozliwosc zakwaterowania dla 2 osob?. Nie mam zbyt wielkich wymagan, wazne zeby byla lazienka i piekna okolica. Bardzo dziekuje juz teraz za kazdy pomysl, pozdrawiam.

• Autor: linka35 Data: 2014-05-01 16:39:56

Martena i Piotr Winiarz ul. Kościuszki 1, 11-520 Ryn. To jest jakby pensjonat. My byliśmy tam 3 lata temu. Właściciel był w trakcie budowy drugiego obok, zresztą bardzo miły facet.Zgubiłam gdzieś stronę internet. do nich ale mam tel.504-229-801. Ryn jest małym miasteczkiem. Leży po środku dwóch jezior i masz z niego blisko do Giżycka, Mikołajek.Warto jechać do Gierłoża zwiedzić bunkry hitlerowskie(koniecznie z przewodnikiem za którego płaciliśmy 5 zł.za osobę). Pan Piotr na pewno Wam powie co najlepiej zwiedzić , bo nam to nawet mapkę rysował.

• Autor: agacia3323 Data: 2014-05-02 13:30:21

i jakbys poczula potrzebe to do kosciola 5 krokow

jeszcze wpisz sobie Echo Puszczy /Jeziorowskie koło Kruklanek tez fajne miejsce

• Autor: stokrotka390 Data: 2014-05-01 17:10:55

Linka dziekuje, zapisalam adres i poszukam w internecie (o znalazlam, fajnie to wyglada). Bylam juz w Gierlozy, ale na pewno jest tam mnostwo innych rzeczy do obejrzenia, serdecznie pozdrawiam.

• Autor: majolika Data: 2014-05-02 12:30:24

Jasne- obejrzyj Św Lipkę to nieopodal, Wigry niedaleko)))

• Autor: stokrotka390 Data: 2014-05-02 13:17:56

Dziekuje, tam jest naprawde super, przez 2 razy bylam w Goldapi i tak do Mikolajek juz sporo zwiedzilam. Myslalam o czyms troche blizej Warszawy, moze ktos podrzuci jeszcze jakis pomysl?, pozdrawiam.

• Autor: majolika Data: 2014-05-02 14:20:16

Warmia))) , albo południowe Mazury -np.  okolice Szczytna . Z W-wy rzut beretem)) Droga E-7  Warszawa- Gdańsk, skręcasz na Olsztynek-wspaniałe tereny. Okolice Bitwy pod Grunwaldem. Bitwy  po Tannebergiem(I Wojna Światowa)-skarb Generała Samsonowa)))Poszukaj, może tobie się uda?

• Autor: stokrotka390 Data: 2014-05-02 21:15:50

Dzieki wlasnie te tereny by mnie interesowaly i mialam cicha nadzieje, ze ktos podrzuci jakis sprawdzony nocleg, bo w internecie to tego ho ho, a nawet wiecej, Milego wieczoru zycze i serdecznie pozdrawiam.

• Autor: majolika Data: 2014-05-05 13:44:35

Wiesz, na tych terenach zbyt wiele atrakcji, oprócz ciszy, spokoju, jeziorek, ryb to nie ma.Ale z W-wy na południowe Mazury to blisko. Ja tam nie jeżdżę, bo pamietam te tereny z dawnych czasów , a tak się tak okropnie zmieniło, że nie jeżdzę tam, żeby nie psuć w sobie wspomnień.Wiem jednak, że dobrą ofertę ma miejscowość Narty k Szczytna na południowych Mazurach. Wspaniała jest tez pobliska Karwica Mazurska nad  jeziorem Nidzkim. Nieopodal jest leśniczówka Pranie, gdzie mieszkał K.I. Gałczyński-urocze miejsce.

• Autor: stokrotka390 Data: 2014-05-05 20:08:42

Majolika, dziekuje Ci, jak bys czytala w moich myslach, dokladnie tam niedaleko (do Karwicy i wkolo jez. Nickiego wybieram sie rowerem) udalo mi sie dzisiaj zarezerwowac urlop . Napisze dokladniej, jak wroce, gdzie bylam, zeby nie zapeszyc . Masz racje duzo rzeczy sie zmienia i niestety niekoniecznie na lepsze, mysle, ze wszystkie pokolenia tak maja, nie tylko my. Pozdrawiam.

• Autor: Laugasel1 Data: 2014-05-03 02:30:54

Ja Ci polecam Makosieje. Jest tam Zatoka Wilków. To około 2 km od Ełku. Jeśli marzysz o ciszy , jeździe rowerem. do smażalni ryb, prywatnej plaży, kajakach, pięknym lesie ze zwierzyną i cudnych krajobrazach na pewno będziesz zadowolona. Właścicielami jest fantastyczna rodzina Wilków. Mają do dyspozycji pole biwakowe z polową kuchnią i zapleczem sanitarnym, domki z łazienkami, pokoje do wynajęcia i apartamenty, oprócz tego pyszną kuchnię, plac zbaw dzieciom. Mnie najbardziej podobał się oswojony baran o imieniu Perwol , który zachowywał się jak pies. W dodatku ceny naprawdę atrakcyjne!!

• Autor: stokrotka390 Data: 2014-05-03 14:29:32

Lagusel, bardzo dziekuje za podpowiedz bedzie na pozniej, tym razem chcialam wyskoczyc z kolezanka na plotki i nie chcialabym, zeby podroz byla zbyt dluga (bo juz tak bede jechac z zagranicy, a sily juz nie te), pozdrawiam i milego weekendu zycze.

• Autor: Herbaciana Data: 2014-05-03 07:34:14

Co prawda chciałaś bliżej, ale ja mogę polecić okolice Tykocina, a konkretnie Kiermusy. Domki w starym stylu, np. dom rybaka, pszczelarza itp., przecudnej urody kasztel z superaśnym przewodnikiem , dobre jedzonko i mnóstwo innych atrakcji. Ceny też przyzwoite. Miłego wypoczynku i!

• Autor: stokrotka390 Data: 2014-05-03 14:32:53

Herbaciana, witam Ciebie i dziekuje Ci bardzo, znam te okolicy,mam rodzne w poblizu, masz racje tam jest przepieknie, bede tam niedaleko pozniej, pozdrawiam i zycze milego popoludnia.

• Autor: stokrotka390 Data: 2014-05-08 10:13:34

Wielkie dzieki za wszystkie sugestie z niektorych skorzystam teraz, a te inne beda na zas, pozdrawiam.

• Autor: stokrotka390 Data: 2014-08-28 10:21:41

Witam wszystkich po wakacjach. Dziekuje za pomoc i chwale sie, bylam w Ruciane Nida, mielismy super pogode, a to dowody, pozdrawiam i milego dnia zycze.

Przejdź do pełnej wersji serwisu