Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Hotel w Krakowie

• Autor: acia121 Data: 2014-05-06 12:05:26

Witam 

mam problem .Wyjeżdżam  na wycieczkę   z Dworca Autobusowego Czyżyny w Krakowie  o  4,30 rano . Czy zna ktoś może jakieś miejsce , gdzie można przenocować jedną noc / mam na myśli jakiś hotel lub coś w tym rodzaju/  oczywiście niedaleko w/w  dworca , bo jakoś nie bardzo podoba  mi się wizja koczowania  8 godzin  na ławce z całym ekwipunkiem , a tyle będziemy  musieli czekać na ten autobus.

• Autor: bea39 Data: 2014-05-06 13:02:44

Najbliżej to jest Hotel Lipsk. Z okien widać dworzec i mozna na przełaj przejść przez Centrum Czyzyny.

http://www.dtlipsk.pl/ Tutaj link, tylko nie umiem aktywować.

Jeszcze dodatkowa bardzo ważna informacja.Rondo Czyzyńskie i 2 główne ulice są w remoncie-czyli panorama księzycowa i utrudniony dojazd.

Do Hotelu z Dworca Głownego możecie dojechać autobusem lini np. 152 , albo tramwajem nr 14 i 52.

To chyba jedyne rozsądne miejsce w tej okolicy.W Nowej Hucie poza hotelami robotniczymi czy schroniskiem spory kawałek dalej nie ma moteli ( no chyba że pokopje na godziny przy restauracjach).

• Autor: acia121 Data: 2014-05-06 13:47:49

Bardzo dziękuję za te  bardzo ważne dla mnie informacje .

• Autor: acia121 Data: 2014-05-06 14:04:13

Noclegi wstępnie zarezerwowane .Jeszcze raz bardzo dziękuję

• Autor: bea39 Data: 2014-05-06 18:00:41

Nie ma za co.

Tak sobie jeszcze pomyslałam,że mnie to latwo sie mówi, wsiądziecie dojedziecie.Z dworca podejdzcie sobie na przystanek Lubicz tu będziecie mieć na jednym przystanku i 52 i 14.Wysiądziecie na przystanku przy Tomeksie przystanek Rondo Kocmyrzowskie im. Ks. Gorzelanego.Idąc uliczka pomiędzy Placem a blokami dojdziecie pod sam Hotel.

Jesli nie zagrodzili dokładnie osiedla które tam powstało, to z Hotelu wzdłuz parkingu placowego przejdziecie na poarking Centrum CZyżyny a po drugiej stonie ulicy jest Dworzec Czyżyny :)

• Autor: acia121 Data: 2014-05-07 07:35:48

dzięki 

Przejdź do pełnej wersji serwisu