Miód lipowy,lipy kwitną dopiero koniec lipca wiec to nie moze być świeży miód lipowy. Więc jest to napewno miód rzepakowy,
cyt..."Miód o bardzo jasnej barwie. Konsystencja smalcowata, szybko krystalizuje.Najbogatszy w aminokwasy.Stosowany przy chorobach dróg żółciowych, miażdżycy, wzmacnia mięsień sercowy, leczy niewydolność krążenia''
Zakupiłam parę dni temu miód lipowy ponoć ledwo co zlany.Po paru dniach jego konsystencja i kolor przypomina smalec.Czy taki ma być czy oszukany?
Sory to miód rzepakowy.
Miód musi się ostać, każdy miód będzie zmieniał konsystencję i kolor w miarę upływu czasu.
Tak, rzepakowy właśnie tak jak smalec wygląda. Smacznego ;)
Miód lipowy ma żółty kolor, a jasny miód rzepakowy i akacjowy.
Dziękuję wszystkim,już wiem,że taki właśnie powinien być.
Miód lipowy,lipy kwitną dopiero koniec lipca wiec to nie moze być świeży miód lipowy. Więc jest to napewno miód rzepakowy,
cyt..."Miód o bardzo jasnej barwie. Konsystencja smalcowata, szybko krystalizuje.Najbogatszy w aminokwasy.Stosowany przy chorobach dróg żółciowych, miażdżycy, wzmacnia mięsień sercowy, leczy niewydolność krążenia''
Moim zdaniem, najlepszy z miodów.