Zrobiłam się dzisiaj na rudo. Od wieki wieków każdy fryzjer wmawiał mi, że to mój kolor... i chyba miał rację . W salonie polecili my mycie włosów szamponem przeznaczonym do włosów miedzianych/rudych. Chciałam podpytać Was jakich używacie, jaki możecie polecić ? Miałam kupić u nich w salonie, ale w pośpiechu zapomniałam. Mam kawał drogi, żeby się wracać, a kolejną wizytę planuję za 6 tygodni, więc do tego czasu coś by mi się przydało drogeryjnego :)
Jeżeli to nie naturalny kolor, to myślę, że chyba bardziej odpowiedni byłby szampon do włosów farbowanych, taki chroniący kolor. Wydaje mi się, że tamten to raczej do naturalnie rudych.
Są specjalne szampony tzw. czerwone właśnie do włosów farbowanych w tych odcieniach, które mają za zadanie utrzymywać blask i kolor. Takie zwykłe z napisem "włosy farbowane" niczym nie różnią się od tych z napisem, "przeciwłupieżowy" czy też "do włosów przetłuszczających się".
Nie sądzę by były one przeznaczone tylko do włosów naturalnie rudych.
Szampon do włosów farbowanych. Ulubionej marki. moja fryzjerka zaleca go - do mycia nawet naturalnego koloru. Mówi, że wyciąga on pigmenty jakby ze środka.
Coś w tym jest...Gdy myję takim - moje kudły są bardziej rude...A jestem naturalna, już lekko wyblakła wiewiórka.
Ja tez jestem ruda, z wyboru i kiedyś kupiłam szampon w Ros.... o nazwie Isana do włosów rudych. Wizyżanki bardzo go polecały, ale ja nie zauważyłam różnicy. Mi najbardziej służy Loreal do farbowanych i maska w pudełku ( czerwone opakowania).
Zrobiłam się dzisiaj na rudo. Od wieki wieków każdy fryzjer wmawiał mi, że to mój kolor... i chyba miał rację
. W salonie polecili my mycie włosów szamponem przeznaczonym do włosów miedzianych/rudych. Chciałam podpytać Was jakich używacie, jaki możecie polecić ? Miałam kupić u nich w salonie, ale w pośpiechu zapomniałam. Mam kawał drogi, żeby się wracać, a kolejną wizytę planuję za 6 tygodni, więc do tego czasu coś by mi się przydało drogeryjnego :)
Jeżeli to nie naturalny kolor, to myślę, że chyba bardziej odpowiedni byłby szampon do włosów farbowanych, taki chroniący kolor. Wydaje mi się, że tamten to raczej do naturalnie rudych.
Są specjalne szampony tzw. czerwone właśnie do włosów farbowanych w tych odcieniach, które mają za zadanie utrzymywać blask i kolor. Takie zwykłe z napisem "włosy farbowane" niczym nie różnią się od tych z napisem, "przeciwłupieżowy" czy też "do włosów przetłuszczających się".
Nie sądzę by były one przeznaczone tylko do włosów naturalnie rudych.
Chciałam się poradzić, który wybrać.
Szampon do włosów farbowanych. Ulubionej marki. moja fryzjerka zaleca go - do mycia nawet naturalnego koloru. Mówi, że wyciąga on pigmenty jakby ze środka.
Coś w tym jest...Gdy myję takim - moje kudły są bardziej rude...A jestem naturalna, już lekko wyblakła wiewiórka.
możesz kupić szampon z ziaji z masłem kakaowym jest super i do tego odżywka z tej samej serii.Koszt tych produktów to 12-15 złoty. :)
O rety, jaka ja jestem happy, że jestem czarna))
Gdybyś miała dostęp do kosmetyków Faberlic, to mają bardzo fajny szampon "red".
Ja tez jestem ruda, z wyboru i kiedyś kupiłam szampon w Ros.... o nazwie Isana do włosów rudych. Wizyżanki bardzo go polecały, ale ja nie zauważyłam różnicy. Mi najbardziej służy Loreal do farbowanych i maska w pudełku ( czerwone opakowania).