Forum

Zdrowie i uroda

Szampon do włosów rudych

• Autor: argennia Data: 2014-05-09 15:39:57

Zrobiłam się dzisiaj na rudo. Od wieki wieków każdy fryzjer wmawiał mi, że to mój kolor... i chyba miał rację . W salonie polecili my mycie włosów szamponem przeznaczonym do włosów miedzianych/rudych. Chciałam podpytać Was jakich używacie, jaki możecie polecić ? Miałam kupić u nich w salonie, ale w pośpiechu zapomniałam. Mam kawał drogi, żeby się wracać, a kolejną wizytę planuję za 6 tygodni, więc do tego czasu coś by mi się przydało drogeryjnego :)

• Autor: Herbaciana Data: 2014-05-09 18:17:51

Jeżeli to nie naturalny kolor, to myślę, że chyba bardziej odpowiedni byłby szampon do włosów farbowanych,  taki chroniący kolor. Wydaje mi się, że tamten to raczej do naturalnie rudych.

• Autor: argennia Data: 2014-05-09 18:47:24

Są specjalne szampony tzw. czerwone właśnie do włosów farbowanych w tych odcieniach, które mają za zadanie utrzymywać blask i kolor. Takie zwykłe z napisem "włosy farbowane" niczym nie różnią się od tych z napisem, "przeciwłupieżowy" czy też "do włosów przetłuszczających się".

Nie sądzę by były one przeznaczone tylko do włosów naturalnie rudych.

Chciałam się poradzić, który wybrać.

• Autor: ekkore Data: 2014-05-09 18:55:25

Szampon do włosów farbowanych. Ulubionej marki. moja fryzjerka zaleca go - do mycia nawet naturalnego koloru. Mówi, że wyciąga on pigmenty jakby ze środka.

Coś w tym jest...Gdy myję takim - moje kudły są bardziej rude...A jestem naturalna, już lekko wyblakła wiewiórka.

• Autor: zuza66655 Data: 2014-05-09 22:06:56

możesz kupić szampon z ziaji z masłem kakaowym jest super i do tego odżywka z tej samej serii.Koszt tych produktów to 12-15 złoty. :)

• Autor: majolika Data: 2014-05-10 14:36:35

O rety, jaka ja jestem happy, że jestem czarna))

• Autor: Dżanina Fonda Data: 2014-05-15 09:22:06

Gdybyś miała dostęp do kosmetyków Faberlic, to mają bardzo fajny szampon "red".

• Autor: orzeszek Data: 2014-05-16 20:24:55

Ja tez jestem ruda, z wyboru i kiedyś kupiłam szampon w Ros.... o nazwie Isana do włosów rudych. Wizyżanki bardzo go polecały, ale ja nie zauważyłam różnicy. Mi najbardziej służy Loreal do farbowanych i maska w pudełku ( czerwone opakowania).

Przejdź do pełnej wersji serwisu