Witam,mam taką prośbę czy ktoś wie jaki sos( i jak się go ewentualnie robi),pasowałby do hamburgera złożonego z wołowiny ,przygotowanego na grillu elektrycznym i ananasa również z grilla?,znajomy poprosił o pomoc a ja zupełnie nie wiem co poradzić..
U mnie Majonez + Jogurt + Keczup + mieszanka moja za młynka przyprawowego ( sól morska, prowansalskie, czosnek granulowany ) Dobry też do przegryzek i frytek
Witam,mam taką prośbę czy ktoś wie jaki sos( i jak się go ewentualnie robi),pasowałby do hamburgera złożonego z wołowiny ,przygotowanego na grillu elektrycznym i ananasa również z grilla?,znajomy poprosił o pomoc a ja zupełnie nie wiem co poradzić..
U nas najlepiej schodzi majonez wymieszany z keczupem i do tego przyprawy,najbardziej nam smakuje :)
spróbuj go zaskoczyć i połączeniem i kolorem:
2 łyżki majonezu (kielecki)
2 łyżki gęstej kwaśniej śmietany,
1 łyżka konfitury lub dżemu z jagód,
1-2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę,
wszystko wymieszać lub zblenderować i na godzinę do lodówki ...
Mieszam keczup , musztardę i majonez
U mnie Majonez + Jogurt + Keczup + mieszanka moja za młynka przyprawowego ( sól morska, prowansalskie, czosnek granulowany ) Dobry też do przegryzek i frytek
Dziękuję za podpowiedzi
Wołowina + ananas? Najlepszy będzie sos jogurtowy ;-) Choć wspominane wcześniej połączenie ketchupu i majonezu też jak najbardziej :-)
Najlepszym dodatkiem do hamburgera jak zresztą do wszystkiego co z grilla jest PIWO!!!
Jak jest piwo to po cholerę sosy ???
A i hamburgera bym na drugie piwo wymieniła i już po kłopocie :D
A do popicia jeszcze ze dwa piwka...