Forum

Kuchenne porady

kwas chlebowy - jaki wybrać

  • Autor: malwinas Data: 2014-05-18 09:22:02

    jak w temacie - jaki kwas chlebowy kupujecie i jaki możecie polecić?

  • Autor: justyśka2 Data: 2014-05-18 09:26:41

    Oboloń jest najlepszy z tych które piłam. taki z etykietą ze zbożem. kupuję w polo markecie bo nie widziałam go nigdzie w supermarketach tańszego. także z czystym sercem polecam akurat ten:)

  • Autor: malwinas Data: 2014-05-18 09:30:19

    niestety nie mam tego sklepu w pobliżu:( ale jak zachwalasz ten kwas to może rzeczywiście poszukam , dzięki

  • Autor: mamamirelki Data: 2014-05-18 09:31:17

    Ja uwielbiam oryginalny litewski. Być może można go kupić w jakichś marketach; ja kupują na różnych festynach, targach, gdzie pojawiają się Litwini i sami sprzedają. Jest przepyszny. Odradzam polski o smaku śliwkowym - ohyda! Główna zasada - pić bardzo zimny (jak piwo).

  • Autor: Olek Data: 2014-05-18 10:36:10

    Z tą opinią akurat trudno mi sie zgodzić. Śliwkowy akurat jak dla mnie jest ok więc ja nie odradzam -  jak zwykle rzecz gustu;)

  • Autor: Ekspert_Razowy Data: 2014-05-19 15:24:41

    Z tą opinią akurat trudno mi sie zgodzić. Śliwkowy akurat jak dla mnie
    jest ok więc ja nie odradzam -  jak zwykle rzecz gustu;)

    No właśnie, kwestia gustu. Np. mój ulubiony to wersja klasyczna, a ze smaków z owocami to żurawina (oczywiście mówię o Razowym kwasie). Co do tego gdzie kupować - kwasy robią się dość modne i coraz popularniejsze, więc w zasadzie ten problem znika, bo są już w większości sklepów. Z sieciowych m.in. w Tesco, Auchan, Carrefourze czy Kauflandzie...

  • Autor: kachna_01 Data: 2014-05-18 14:21:15

    kupiłam w KAUFLADzie był okropny, z CERFORu jest lepszy ale dobrego to nie spotkałam jeszcze.

  • Autor: ani75 Data: 2014-05-18 16:41:20

    Mnie po kwasie chlebowym brzuch kilka dni bolał ,dostałam przed seansem w kinie ale piłam dopiero w domu.

  • Autor: Jola666 Data: 2014-05-19 12:12:28

    A może najlepiej samemu zrobić ? :)

  • Autor: majolika Data: 2014-05-27 14:32:35

    Dokładnie. Przecież to się łatwo robi. Podałam przepis na kwas przy przepisie na okroszkę- chłodnik na kwasie chlebowym. Te sklepowe są z chemią.Wiadomo, żeby trwalsze były. U mnie w mieście jest sklep litewski(blisko na Litwę) to można kupić taki naturalny, świeży u nich.

  • Autor: Wróbelek Data: 2014-05-29 10:19:46

    Mnie osobiście bardzo smakuje ten produkowany przez VAN PUR . Najbardziej Lubię Razowy Kwas Chlebowy Żurawinowy oraz Śliwkowy. Ten bez dodatków soków też jest smaczny, ale jak dla mnie za bardzo smakuje chlebem razowym.

    Często je kupuje i pije.

  • Autor: Julia Bielak Data: 2014-06-02 14:48:26

    To oczywiście kwestia gustu i zindywidualizowanych kubków smakowych :-) Ale rzeczywiście jest to jakiś pomysł, że można przygodę z kwasem chlebowym zaczynać od wersji smakowych, zamiast od klasycznej, chociaż myślę, że większość osób próbujących po raz pierwszy będzie bardzo pozytywnie zaskoczona niezależnie od wariantu tego napoju...

Przejdź do pełnej wersji serwisu