Forum

Kuchenne porady

Chłodziarko zamrażarka

• Autor: linka35 Data: 2014-05-20 18:49:33

Witam. Kochani jestem zmuszona kupić chłodziarko zamrażalkę. Sęk w tym , że nie wiem jakiej firmy jest w miarę dobra i nieawaryjna. Wiem natomiast, że ma być z systemem no frost i wysoka ok 180 cm. Możecie mi coś polecić? Z góry dziękuję.

• Autor: reniapos Data: 2014-05-20 19:27:36

Witam! Ja tez jestem na kupnie lodówko zamrażarki albo lodówki i zamrażarki. Na razie mamy upatrzona tę

http://www.currys.co.uk/gbuk/household-appliances/refrigeration/fridge-freezers/samsung-g-series-rl60gzemg-fridge-freezer-gun-metal-21429278-pdt.html.

• Autor: linka35 Data: 2014-05-20 20:06:40

Fajna, ale ja bym chciała tą szufladę w lodówce na warzywa podwójną . Oglądałam Indesit i Hotpoint Ariston, tylko ,że nie wiem czy są to dobre marki.

• Autor: reniapos Data: 2014-05-20 20:44:29

Ariston nie znam a Hptpoint jest dość dobra.

• Autor: linka35 Data: 2014-05-20 20:56:03

Reniapos Hotpoint Ariston to jedna nazwa.

• Autor: reniapos Data: 2014-05-20 22:28:45

U nas jest tylko hotpoint.

• Autor: Monia1805 Data: 2014-05-21 06:32:39

Mam lodówko-zamrażarkę Hotpointa od ponad dwóch lat i jestem zadowolona

• Autor: Gluba666 Data: 2014-05-21 15:32:52

Też mam Hotpoint Ariston już jakieś 4-5 lat i jestem zadowolony.

• Autor: limara Data: 2014-05-20 20:46:34

Ja od ok.roku mam LG i jestem bardzo zadowolona. Tyle że jest ona dość wysoka-201 cm. http://www.lg.com/pl/lodowki/lg-GBB530PVQPB

• Autor: linka35 Data: 2014-05-20 20:53:59

Limara czy twoja lodówka jest głośna? Czy w zamrażalce nie ma szronu?

• Autor: limara Data: 2014-05-20 22:07:22

Nie szroni, sama się odmraża /choć nie wiem z czego:)/. Według mnie chodzi cicho, w porównaniu do mojej poprzedniej /wieloletniej/. Nie mam kuchni otwartej na pokój więc nawet gdy jest mały szum /taki dziwny odgłos/ w momencie odmrażania automatycznego, to mi to nie przeszkadza.

• Autor: Smosia Data: 2014-05-21 12:44:51

Parę lat temu kupiliśmy Electrolux (ok. 180 cm, zamrażarka:2 szuflady +1 półka) i odpukać działa bez zarzutu. Naszą zamrażarkę muszę sama odmrażać (min. co 6 m-cy), chłodziarka ma automatyczny system odmrażania. Jest to wygodny model z dwoma oddzielnymi agregatami, co przy wyłączaniu podczas mycia jest dość istotne. Działa cichutko, chyba że ma rozregulowane podpórki. Jakie modele teraz proponuje Electrolux nie wiem, ale warto sprawdzić co proponuje, to firma z dużym doświadczeniem w AGD i warta polecenia. Życzę trafnego wyboru.Pozdrawiam.

• Autor: linka35 Data: 2014-05-21 18:15:49

Dzięki z całego serducha za podpowiedzi. No właśnie czy ma jakieś większe znaczenie czy to to ma 2 agregaty ,czy jeden? Jeżeli srebrna to bardzo upierdliwa w czyszczeniu z zewnątrz( ślady paluchów?)

• Autor: jolka60 Data: 2014-05-21 19:48:41

linka,to,czy taki sprzęt ma 1 czy 2 agregaty,to jest różnica,czyli każde z nich ma plusy i minusy.

Przy dwóch agregatach masz właściwie dwa niezależne od siebie sprzęty,tak,jakbyś sama postawiła lodówkę na zamrażarce No,prawie.Oba agregaty pracują niezależnie od siebie i jeśli jeden się zepsuje,drugi może nadal pracować.To są plusy.Minusem jest większe zużycie prądu

Przy jednym agregacie zużycie jest mniejsze,ale jeśli padnie agregat,masz unieruchomioną i lodówę,i zamrażarkę/

Temat ten jest mi znany,bo też chcę kupić podobną lodówko-zamrażarkę.Na razie mam Siemensa,z dwoma agregatami.Niestety,lodówka się zepsułą,a pan "fachowiec" przy okazji niby naprawy,zepsuł i zamrażarkę.Teraz nie wyłączają się samodzielnie.Tak oto sobie pomylił kilka razy termostaty i ich nastawienie.

kupić muszę,bo już przed tym faktem planowałam.Moja ma swoje lata.

• Autor: majolika Data: 2014-05-31 02:12:12

Pół roku temu wymieniałam lodówkę, kuchenkę, piekarnik, zmywarkę.Chłodziarko=zamrażarkę wybrałam-Elektorlux.  Jest cichutka, energooszczędna. Ma bardzo pojemną zamrażarkę. Agregat jeden. Mocne szuflady-nie pękają. Jest estetyczna i ma powłokę antybakteryjną. Dla mnie ważne było to, że jest energooszczędna i cicha.  Jak narazie nie narzekam na nią. Wcześniej miałam Candy- nie polecam. stukała!!!Głównie z tego  powodu jej sie pozbyłam. W nocy budziły mnie jej odgłosy.Agregat był cichy, ale rozprężenia po każdym wyłączeniu były glośne.

• Autor: Bahati Data: 2014-05-31 09:12:23

Też miałam Candy ... trąbiła jak słoń!!! :) Poza tym nic jej nie można było zarzucić. 

• Autor: irenka62 Data: 2014-05-31 09:14:08

To prawda z Candy, też jej nie polecam, bo mam i ,,strzela". Już raz się popsuła i ,,ładowana" była gazem. Czekam z utęsknieniem aż się popsuje na dobre i wyrzucę, a ta diablica chodzi jak na złość i strzela dalej.... przyzwyczaiłam się już.

• Autor: renataz36 Data: 2014-05-21 18:42:22

Ja w zeszłym roku jesienią zakupiłam tą Electrolux EN3850AOX

i polecam. Jest wysoka bardzo pojemna, ma komorę 0 w której świetnie utrzymuje się wędlina i sery.

Moja jest srebrna ale nie narzekam, myję ją wilgotną ściereczką z mikrofibry i jest ok. Naprawdę polecam

• Autor: Alll Data: 2014-05-21 18:52:25

Mnie także podoba się Hotpoint i nie tylko dlatego, że ma piękny design. Moim zdaniem jest także funkcjonalna. Bez problemu włożysz półmisek. Niepokoją tylko opinie o tym, że jest głośna.

• Autor: Bahati Data: 2014-05-21 21:50:24

Mam LG, jestem zadowolona tylko... powoli robi się za mała i trzeba będzie kupić 4-drzwiową.

• Autor: Lea2 Data: 2014-05-22 11:02:08

Też mam LG i jest dobra, ale jak dla mnie jest również zbyt mała. Chciałabym mieć właśnie taką dużą lodówkę, ale bez zamrażalnika, bo zamrażarkę już sobie kupiłam, taką wielką skrzyniową. Jednak ponownie nie wybrałabym już tej firmy, bo elementy plastykowe są w niej zbyt delikatne.

• Autor: Bahati Data: 2014-05-22 12:35:50

W mojej lubię szufladę 0 i tę na warzywa- bardzo długo pozostają świeże. Ryśka lubi wyświetlacz. :) A i łatwo się czyści, nie jest srebrna tylko szara.

• Autor: Lea2 Data: 2014-05-22 12:54:54

Ja mam LG z dozownikiem wody, ale teraz rzadko go używam. Właśnie z tej podwieszki plastykowej z której wysuwana jest szuflada 0 wypadła śrubka i te plastykowe szyny pękły. Poza tym te niektóre elementy na drzwiach popękały tak same z siebie, a na dolnych drzwiczkach od zamrażarki starła się farba i pojawiła się nawet rdza, więc sprzęt tej marki nie zalicza się do najlepszej kategorii.

• Autor: balbisia19 Data: 2014-05-22 06:48:17

Mam Aristona prawie 10 lat, jak do tej pory odpukac pracuje bez zarzutu. Odmrażam dwa razy w roku. Mam co prawda do zabudowy, ale myslę ze nie ma to większego znaczenia.

• Autor: powsinoga Data: 2014-05-22 08:48:38

Ja kupuję sprzęt wyłącznie Bosh/Siemens. Mam też siemensową chłodziarko - zamrażarkę. Polecam!

• Autor: Jola666 Data: 2014-05-22 09:42:18

Ja mam taką :http://www.bosch-home.pl/produkty/chlodziarki-i-zamrazarki/chlodziarki-i-zamrazarki-wolnostojace/chlodziarko-zamrazarki-z-dolna-zamrazarka/KGN49AI22.html?source=browse

Lodówka ta ma jeden agregat ale jak dotąd nie widzę by zamrażarka była zaszroniona i powstawał lód na powierzchni półek .

Kupiliśmy ją 4 miesiące temu i jestem bardzo zadowolona :) Chodzi cicho ,nie wydaje dziwnych dźwięków a jedynie "mruczy" trochę głośniej jak włączę funkcje super-mrożenia Jeśli chodzi o ten srebrny kolor to teraz producenci nakładają powłokę anty-paluchową ;P i nie ma żadnych śladów ....Jeśli chodzi o Bosha to minusem jest cena ,plusem dobra jakość .Poprzednia lodówko-zamrażarka, też tej firmy , działała bezawaryjnie ( i działa nadal ale stoi na działce) przez 16 lat ale pourywały nam się uchwyty i w lodówce rozwarstwiła się uszczelka na drzwiach ( tak z 10 cm ) .

Moja jest wyższa bo ma 2m .Achaaaa nie radzę Ci kupować sprzętu firmy Beko ,moi znajomi mieli fatalne doświadczenia z jakością ich lodówki a potem z serwisem .Pozdrawiam i życzę udanych zakupów J. :)

• Autor: linka35 Data: 2014-05-22 17:17:27

Jola666  też nie mam dobrego zdania o Beko , wiem ,mam pralkę tej firmy i wiruje wtedy kiedy chce:(

• Autor: Jola666 Data: 2014-05-25 14:52:44

Więc ciesz się ,że tylko tyle :) Na jakimś forum od AGD komuś biegała po łazience już w trakcie pierwszego użycia  :)

• Autor: Bahati Data: 2014-05-25 17:10:06

Mi też kiedyś biegała... nie zdjęłam blokad i źle wypoziomowałam... :D po interwencji bardziej uzdolnionych technicznie osób i 15 minutach naśmiewania sie ze mnie... pralka juz sie nigdzie nie wybierała.

• Autor: piła Data: 2014-05-24 16:02:20

Dzień dobry.

Ja powiem jaką ja zdecydowanie nie polecam : Samsung -RSH5ZLBG, side by side.

Od trzech lat mam tę lodówkę i wymaga już po raz drugi naprawy, Na serwis czeka się dwa tygodnie, a koszt poprzedniej naprawy to połowa wartości małej lodówki, więc podsumowując sama radość.

• Autor: linka35 Data: 2014-05-25 17:06:03

Piła ,troszkę mnie zasmuciłaś. Wczoraj dokonaliśmy zakupu- Samsung-RB31FERNDSA. Srebrna,185cm. no frost, jeden agregat. Mam nadzieje, że trochę nam posłuży.

• Autor: piła Data: 2014-05-25 18:53:54

Przykro mi bardzo, ale kiedyś byłam zafascynowana Samsungiem, na ten czas wcale. Ze zmywarką Samsung też miałam problem.

Pozdrawiam i życzę Ci , aby nabyta  lodówa jak najdłużej pełniła swoją funkcję

• Autor: linka35 Data: 2014-05-25 19:34:58

Nie dziękuję, co by nie zapeszyć:)

• Autor: żyrafy wchodzą do szafy Data: 2014-05-30 17:18:20

Hej, ta strona jest poświęcona lodówkom, znajdziesz tu podział na różne marki, więc może w czymś Ci to pomoże. Ja mam lodówko-zamrażarkę gorenje, już od wielu lat - nie narzekam.

Pozdrawiam:)

Przejdź do pełnej wersji serwisu