Czy ktoś piekł sernik z sera wcześniej zamrożonego? Czy sernik z takiego sera się uda i nie będzie się kruszył? Bardzo proszę forumowiczów o pomoc.
Bardzo często tak piekę i nic się nie dzieje!
Dziękuję za tak szybką odpowiedź.
Piekłam kilkakrotnie z zamrożonego sera, moja mama również, wszystko było w porządku. Tylko u mnie był to ser samodzielnie robiony, a nie ze sklepu.
Jak najbardziej można używać takiego mrożonego sera i wówczas nie trzeba go już mielić. :)
Każda doświdczona gospodyni domowa powie, że zmrożony nawet lepszy.
Po rozmrożeniu można go położyć na ręczniku papierowym aby nie był mokry.Dotyczy to sera w kostkach.
W cukierniach mrożą w dużych ilościach,żeby mieć zapasy.Jestem pewna na 100%.
Wszystkim pięknie dziękuję,dzisiaj będę piec.Ser mam domowy,swojski.Pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz dziękuję:)
Czy ktoś piekł sernik z sera wcześniej zamrożonego? Czy sernik z takiego sera się uda i nie będzie się kruszył? Bardzo proszę forumowiczów o pomoc.
Bardzo często tak piekę i nic się nie dzieje!
Dziękuję za tak szybką odpowiedź.
Piekłam kilkakrotnie z zamrożonego sera, moja mama również, wszystko było w porządku. Tylko u mnie był to ser samodzielnie robiony, a nie ze sklepu.
Jak najbardziej można używać takiego mrożonego sera i wówczas nie trzeba go już mielić. :)
Każda doświdczona gospodyni domowa powie, że zmrożony nawet lepszy.
Piekłam nie raz, ale mrożę tylko swojski ser, od baby. Sklepowego nie miałam okazji mrozić, więc nie wiem jak się zachowuje po rozmrożeniu.Po rozmrożeniu można go położyć na ręczniku papierowym aby nie był mokry.Dotyczy to sera w kostkach.
W cukierniach mrożą w dużych ilościach,żeby mieć zapasy.Jestem pewna na 100%.
Wszystkim pięknie dziękuję,dzisiaj będę piec.Ser mam domowy,swojski.Pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz dziękuję:)