Forum

Kuchenne porady

Mrożony ser na sernik

  • Autor: madina99 Data: 2014-05-21 23:15:44

    Czy ktoś piekł sernik z sera wcześniej zamrożonego? Czy sernik z takiego sera się uda i nie będzie się kruszył? Bardzo proszę forumowiczów o pomoc.

  • Autor: eweco Data: 2014-05-21 23:33:08

    Bardzo często tak piekę i nic się nie dzieje!

  • Autor: madina99 Data: 2014-05-21 23:40:45

    Dziękuję za tak szybką odpowiedź.

  • Autor: Monika09 Data: 2014-05-22 00:04:55

    Piekłam kilkakrotnie z zamrożonego sera, moja mama również, wszystko było w porządku. Tylko u mnie był to ser samodzielnie robiony, a nie ze sklepu.

  • Autor: Lea2 Data: 2014-05-22 01:36:55

    Jak najbardziej można używać takiego mrożonego sera i wówczas nie trzeba go już mielić. :)

  • Autor: peggy83 Data: 2014-05-22 07:18:16

    Każda doświdczona gospodyni domowa powie, że zmrożony nawet lepszy.

    Piekłam nie raz, ale mrożę tylko swojski ser, od baby. Sklepowego nie miałam okazji mrozić, więc nie wiem jak się zachowuje po rozmrożeniu.

     

  • Autor: pasia50 Data: 2014-05-22 08:17:54

    Po rozmrożeniu można go położyć na ręczniku papierowym aby nie był mokry.Dotyczy to sera w kostkach.

  • Autor: Kicia150 Data: 2014-05-22 17:29:28

    W cukierniach mrożą w dużych ilościach,żeby mieć zapasy.Jestem pewna na 100%.

  • Autor: madina99 Data: 2014-05-23 19:15:07

    Wszystkim pięknie dziękuję,dzisiaj będę piec.Ser mam domowy,swojski.Pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz dziękuję:)

Przejdź do pełnej wersji serwisu