Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Odkurzacz

• Autor: Trusia Data: 2014-05-31 22:54:56

Kochani muszę kupić odkurzacz, jak najmniejszy i najlepiej z taką ssawką, która łatwo wejdzie pod niskie szpary pod meblami ( pod moimi meblami to jakieś 7 cm) . Odkurzać będę głównie podłogi pokryte panelami, w sumie jakieś 50 m. 

Ne wiem też czy bardziej praktyczny będzie taki z wymiennymi papierowymi workami czy bez workowy?

Proszę pomóżcie bo wybór dość duży i sama nie wiem co wybrać.

• Autor: jannaj Data: 2014-05-31 23:10:17

W żadnym wypadku bezworkowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Mój electrolux to jakiś straszny bubel. Większe śmieci przelatują przez bęben i wchodzą do takiej dziury, z której trudno się je wygrzebuje. Kiedyś wpadł mi tam korek i wyjęcie było prawdziwym horrorem.

Paranoją jest to, że większe śmieci muszę najpierw zamieść. Kiedyś po imprezie dzięcięcej chciałam wciągnąć rozsypany pop corn. Skończyło się na obróceniu odkurzacza do góry nogami i wytrzepywaniu.

Szybko się nagrzewa i wyłącza się po odkurzeniu........ok 30 m2 mieszkania. Trzeba sobie zrobić przerwę w odkurzaniu na jakieś pół godziny.

Nie kupuj bezworkowego!

• Autor: a. Data: 2014-06-03 00:38:40

Ja mam bezworkowego samsunga i jest super! ale dużo się naszukałam, żeby bubla nie kupić.

Bezworkowe odkurzacze są raczej duże, więc jeśli zależy ci na małym to bezworkowy odpada. Z workami jest o tyle wygodniej, że wyrzucasz, zakładasz nowy i nie bawisz się w pranie filtrów.

Ja mam bezworkowy bo worek wymieniałabym chyba co 3 dni.

• Autor: smakosia Data: 2014-06-03 09:43:07

Bezworkowe odkurzacze są raczej duże, więc jeśli
    zależy ci na małym to bezworkowy odpada.

Ja zaproponowałam (w tym wątku) mały odkurzacz bezworkowy, który kupili moi rodzice i bardzo go sobie chwalą.

• Autor: Alicja9 Data: 2014-05-31 23:11:43

Ja mam Zelmerowski i zawsze miałam tej firmy, odkurzacze są świetne bardzo mocne i nie wysiadają.Kupiłam też córkom i są bardzo zadowolone. A co do ssawki to wejdzie tylko rura raczej nie a wszystkie rurki są  uniwersalne więc nie wiem czy taką cieniutką znajdziesz. Szybciej   mop by wszedł pod meble niż rura odkurzacza.

• Autor: as Data: 2014-06-01 20:17:09

mam już drugi odkurzacz zelmer i nigdy więcej. Porażka. Ten nowy nie miał jeszcze roku a już 3 razy był w serwisie. 

• Autor: ASTI Data: 2014-06-01 08:16:10

Ja od kilku lat posiadam odkurzacz firmy Miele  i jestem bardzo zadowolona .Szczerze polecam . 

• Autor: dorcia700 Data: 2014-06-01 09:06:53

Ja mam już 3 rok bez workowy Zelmer i jestem bardzo zadowolona  też całe mieszkanie do odkurzania niecałe 50 m i jakoś nie narzekam

• Autor: smakosia Data: 2014-06-01 09:33:35

Moi rodzice ok. 2 m-ce temu kupili mały odkurzacz bezworkowy i są bardzo zadowoleni. Wybrali taki: http://www.mediamarkt.pl/szczecin-atrium-molo/odkurzacz-samsung-sc4530,id-116739

• Autor: Shanna Data: 2014-06-01 09:49:44

Ja mam bezworkowy z filtrem hepa. Nic z nim nie dzieje sie z takich rzeczy o jakich pisala jannaj.

Nie smierdzi, nie grzeje sie, ma chyba 5 zmiennych ssawek. Zbiera spokojnie nawet siersc z dywanow - nie trzeba sie nameczyc zeby ja wciagnac. A po wszystkim wystarczy filtr wyproznic i oplukac pod woda. Po wyschnieciu jest jak nowy.

• Autor: marzena89gb Data: 2014-06-01 11:47:25

Ja mam bezworkowy zelmer voyager , tragedia . Odkurzam na workach papierowych. Pomimo dużej mocy , na bezworkowym pojemniku słabo ciągnie i czę sto włącza się zawór bezpieczeństwa. Zelmer to nie to samo , co kiedyś . Stanowczo odradzam . Koleżanka zakupiła samsunga bezworkowego SC6890 i jest bardzo zadowolona.

• Autor: Alicja9 Data: 2014-06-01 12:48:51

Zawór się włączy jak jest filtr zatkany, wyczyścić lub wymienić i po problemie.

• Autor: linka35 Data: 2014-06-01 18:32:30

Ja mam Electrolux ultrasilencer. Ma worek i taki ,, przesuwaczek'' do zmniejszania lub zwiększania siły ssania. Ssawka razem z rurą nie mieści się pod meble, ale już sama rura tak. Zdejmuję ssawkę i pod meblami działam samą rurą- sprawdza się tylko, że trzeba się porządnie nachylić. Jestem z niego zadowolona.

• Autor: marzena89gb Data: 2014-06-01 19:54:21

Od nowości tak się dzieje , a filtry są ok

• Autor: Bahati Data: 2014-06-01 20:21:34

Rowenta Silence Force. Mam, polecam szczerze.

• Autor: LT Data: 2014-06-02 08:36:23

Witam,

Polecam MPM Bora z filtrem wodnym, używam już jakiś czas i jestem zadowolona, poleciłam siostrze i też jest zadowolona. Nie ma dużo pracy z wyczyszczeniem. Wąską ssawkę dokupiłam uniwersalną na allegro.

• Autor: jolka60 Data: 2014-06-02 08:44:19

Właśnie też się zastanawiałam nad kupnem odkurzacza z filtrem wodnym.Mam ponad dwudziestoletniego Zelmera i,oprócz jego głośności,nie mam mu nic do zarzucenia.'Ssie" jak smok.Tyle,że nie mam zamiaru wędrować z nim z piętra na parter i z powrotem.Miałam drugi,jakieś niemieckie maleństwo i coś tam sama odłamałam.

• Autor: LT Data: 2014-06-02 08:54:19

Bora 1 ma regulowaną siłę ssania. Oba modele mają turboszczotkę, jest głośna ale bardzo skuteczna.

• Autor: jolka60 Data: 2014-06-02 09:02:06

Właśnie poczytałam o tych odkurzaczach.Muszę się jednak zastanowić,bo one nawilżają powietrze,a ja niestety walczę z wilgocią.Jak jest u ciebie?Chyba,żeby jak radzą niektórzy,dodawać jakieś olejki (preferencja moja to z drzewa herbacianego) i wtedy powietrze się oczyści.Tu właśnie zajrzałąm:

http://agdlab.pl/testy/MPM.Bora.dlugodystansowy.test.odkurzacza.z.filtrem.wodnym,801.

Pomyślę,bo zalet też mają sporo.Dziękuję za sugestie.

• Autor: LT Data: 2014-06-02 10:11:44

Ja taki właśnie mam, ale lepszy jest następny model Bora 1. Jak kupowałam swój to tych jeszcze nie było. U mnie jest sucho, nie zauważyłam nawilżania i nie dodaję olejków, nie przepadam. Na wylocie jest filtr hepa.

• Autor: Lea2 Data: 2014-06-02 12:54:17

Ja mam od zawsze Zelmera i dobrze się sprawuje :)

• Autor: Jola666 Data: 2014-06-02 16:22:06

Właśnie mieliśmy awarię kilka tygodni temu( tak na amen ) odkurzacza  Philipsa ! Nie żeby za specjalnie coś samemu urządzeniu było :/Winne było mocowanie rury w samym odkurzaczu .Chciałam dokupić samą rurę z tym mocowaniem  ( z tym wejściem do samego urządzenia ) i .......przepraszam ale Dupa .2 tygodnie dzwoniłam po różnych serwisach w całej Polsce -nie ma . Bo  zmienili formę mocowania i t d  Na szczęście moja Mama  mi pożyczała na co dzień odkurzacza i jakoś przeżyliśmy ....

Jak zwykle zaufaliśmy firmie sprawdzonej ,kupiliśmy  odkurzacz firmy hmmm  GL-30 2200 wat .

Działa już 2 tyg i jest git .Ma dwie szczoty i jakieś tam końcówki inne  ( jedna i to jest ważne ! to przeturboszczotka bo zbiera kłaki i kłaczki po zwierzątkach naszych kochanych  ) Zagwozdka w postaci : jak tu zwinąć węża ,cóż dał się zwinąć i to bezproblemowo ale te dzisiejsze technologie :)

PS Ja jestem fanką firmy na B ,od lat korzystam ( niech mnie nikt nie posądzi o reklamę ) i nigdy się nie zawiodłam :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu