Forum

Rozmowy wolne i frywolne

co warto zobaczyć w Krynicy Zdrój

• Autor: asiek74 Data: 2014-06-06 13:10:03

Jadę tam w lipcu z dwójką dzieci 9 i 15 lat (dziewczynki)  i chciałam Was prosić o pomoc co warto tam zobaczyć poza zdrojowymi wodami (mogę też poruszać  się samochodem, gdzieś pojechać) Wasze pomysły mile widziane, pozdrawiam

• Autor: pwyso Data: 2014-06-06 15:27:44

krynica fajna jest - znam ją jak własną kieszeń bo musiałem jeździć na "wczasy" z rodzicami, ale to wieki temu było, pozmieniało się może na lepsze, może na gorsze, ale swój klimat ma, na pewno Góra Parkowa, ogromny park zdrojowy, każdy w nim znajdzie coś dla siebie, jak jesteś zmotoryzowana to kolejka gondolowa na Jaworzynę, można do Muszyny podjechać ...., do Wierchomli ... a nie wiem kiedy ale na pewno w wakacje będzie w Krynicy na obozie jakaś znana drużyna hokejowa, nie wiem czy nie Rosyjska, tak że dzieciaki mogą zobaczyć jak trenują, i ma być akademia hokeja prowadzona przez Mariusza Czerkawskiego ... miłego wypoczynku. No i odwiedź Węgierską Koronę - jedna ze starszych knajp w Krynicy 

• Autor: ani75 Data: 2014-06-07 13:50:26

O tak Krynica ma swój klimat,miło patrzec na pensjonariuszy przechadzajacych się po deptaku z gąsiorkami do picia leczniczej wody.Juz piszę co warto zobaczyc i gdzie się wybrac.

Muzeum Nikifora w środy wstęp bezpłatny

Kolej gondolowa na Jaworzynę Krynicką stamtąd mozna szlakiem udać się do Bacówki nad Wierchomlą

Góra Parkowa i słynne ślizgi ,zjazdy w workach po rynnie dla dzieci super atrakcja na górę można wejść pieszo albo wjechać kolejką naziemną.

Kamianna skansen,można pooglądać bajkowe ule,zakupic miody i świeczki z wosku -urocze miejsce.

Blisko tez Piwniczna Zdrój-spływ Popradem,plaża na tzw. łopacie polskiej albo do Starego Sącza -klasztor S.Klarysek,zabytkowy rynek,Ołtarz Papieski.

Miejscowe biura turystyczne organizują jednodniowe wycieczki po okolicach.

Jeśli dłuższy pobyt to polecam tez wypad na Słowację nie tylko po piwko i czekoladę studencką ale takze do uzdrowiska Bardejovskie Kupele albo na zamek w Starej Lubovni.

Życzę Wam pięknej pogody i udanego wypoczynku.

Przejdź do pełnej wersji serwisu