Forum

Kuchenne porady

Kiełbasa z szynkowara

  • Autor: stokrocia Data: 2014-06-20 21:06:48

    Proszę Was o radę.Robię kiełbaskę parzoną taką w szynkowarze.Nie mam konkretnego przepisu,robię zawsze na oko.Nigdy nie dodawałam wołowiny,i nie widzę przepisów z tym mięsem.Czy ktoś robił taką kiełbaskę z dodatkiem wołowiny?Czy mogę dodać tego mięsa?Mam mięso z kurczaka,kawałek łopatki no i tą wołowinę.

  • Autor: stokrocia Data: 2014-06-20 21:49:38

    hmmm... tylko one są wędzone...

  • Autor: as Data: 2014-06-20 21:55:52

    tego nie doczytałam. Patrzyłam tylko na skład

  • Autor: jolka60 Data: 2014-06-21 08:14:19

    Mozesz dodać wołowinę.Robiłam z wołowiną 2 razy szynkę z szynkowara.Za pierwszym razem pokroiłam drobno,za drugim grubo zmieliłam.Ładnie "klei" pozostałe mięsa (te pokroiłam dość grubo).

  • Autor: stokrocia Data: 2014-06-21 18:03:59

    Dziękuję za podpowiedź Zobaczymy jaka będzie w smaku,bo wołowego mięsa jeszcze nigdy nie dodawałam.Pozdrawiam

  • Autor: jolka60 Data: 2014-06-22 09:10:01

    Mam nadzieję,że się pochwalisz.U nas,jak masarz robił kiełbasę,zawsze do wieprzowiny dodawał wołowinę.Tu zasada ta sama,tylko inny produkt.

Przejdź do pełnej wersji serwisu