Proszę Was o radę.Robię kiełbaskę parzoną taką w szynkowarze.Nie mam konkretnego przepisu,robię zawsze na oko.Nigdy nie dodawałam wołowiny,i nie widzę przepisów z tym mięsem.Czy ktoś robił taką kiełbaskę z dodatkiem wołowiny?Czy mogę dodać tego mięsa?Mam mięso z kurczaka,kawałek łopatki no i tą wołowinę.
Mozesz dodać wołowinę.Robiłam z wołowiną 2 razy szynkę z szynkowara.Za pierwszym razem pokroiłam drobno,za drugim grubo zmieliłam.Ładnie "klei" pozostałe mięsa (te pokroiłam dość grubo).
Proszę Was o radę.Robię kiełbaskę parzoną taką w szynkowarze.Nie mam konkretnego przepisu,robię zawsze na oko.Nigdy nie dodawałam wołowiny,i nie widzę przepisów z tym mięsem.Czy ktoś robił taką kiełbaskę z dodatkiem wołowiny?Czy mogę dodać tego mięsa?Mam mięso z kurczaka,kawałek łopatki no i tą wołowinę.
Coś znalazłam http://wielkiezarcie.com/search.php?advanced=1&allWords=kie%C5%82basa+wo%C5%82owina&search=Szukaj&anyWord=&withoutWords=&author=&where=0&branch=5&date=0&date1=&date2=
hmmm... tylko one są wędzone...
tego nie doczytałam. Patrzyłam tylko na skład
Mozesz dodać wołowinę.Robiłam z wołowiną 2 razy szynkę z szynkowara.Za pierwszym razem pokroiłam drobno,za drugim grubo zmieliłam.Ładnie "klei" pozostałe mięsa (te pokroiłam dość grubo).
Dziękuję za podpowiedź Zobaczymy jaka będzie w smaku,bo wołowego mięsa jeszcze nigdy nie dodawałam.Pozdrawiam
Mam nadzieję,że się pochwalisz.U nas,jak masarz robił kiełbasę,zawsze do wieprzowiny dodawał wołowinę.Tu zasada ta sama,tylko inny produkt.